9 Eylül 2012 Pazar

8 Nancy Pickard - Bakire


Bakire şimdiye kadar okuduğum en güzel garilim, polisiye harmanlanmış kitaplardan biriydi. Öncelikle demeliyim ki yazarın dili çok iyi ve konuyu çok iyi kurgulamış. Aralarda geçmişe dönmesi ve olayları geçmişte de anlatması çok ayrı bir tat vermişti kitaba. 

17 yıl önce ölen bir kızın üç gencin hayatını nasıl etkilediğini görmek ve ölen kızın bu gençlerin hayatlarında nasıl bir rol aldığını okumak gerçekten çok güzeldi. İlginç olaylar silsilesinde kurgulanmıştı. 

Abby, Mitch ve Rex... Üç yakın arkadaş tıpkı aileleri gibi. Abby ile Mitch birbirlerine aşık bir çift aynı zamanda. Ölen genç kız, bu üç gencin hayatlarında bir yerde dönüm noktası haline geliyor. Aslında bir yerde bu üç genç ailelerinin yaptıklarının bedelini ödüyor da denebilir. Aslında üçü de Mitch'in babasının yaptığı hatanın bedelini ödüyor. 

Kitabı okurken çok şaşırdığım yerler oldu. Bunlardan biri de 'Bakire'nin gerçekten acaba iyileştirme gücü var mı yoksa insanlar sadece buna inanıyor mu diye düşündüm. Ama sonunda Sarah doğumdan sonra Abby'nin babasına bebeği için "bir gün onun için geri döneceğim..." cümlesini kurması gerçekten bu iyileştirme olaylarında gerçekli payı aramama neden oldu. 

Sonunda yargıç hak ettiğini buldu. Ve bunda Sarah'nın payının olması gerçekten çok güzeldi. O sonu okurken gerçekten gülümsedim. 

Sonunda her şey yoluna kondu belki ama arada Abby, Micth ve Rex'in kaybettikleri 17 yıl da cabası...

Neyse uzun lafın kısası ben çok beğendim. Şimdiye kadar niye okumadım dedim. Hep söylediğim şeydir, gerilim okumaktan çok izlemeyi severim. Ama okumak da inanılmaz zevkliymiş uzun bir süre sonra bunu yeniden bu kitapla tattım. 

Tavsiye ederim gerçekten çok güzel bir kitap. İlginç, merak uyandırı ve harika!

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:

"Small Plains Bakiresi kimdi ve nasıl öldü? 
Acımasız bir cinayetle değişen hayatlar... Küçük bir kasabadaki sahipsiz bir mezar... On yedi yıldır saklanan korkunç gerçeği öğrenmeye hazır mısınız? 
Kansasın kırsal kesimindeki küçük bir kasabanın halkı, genç bir kızın adsız mezarını Small Plains Bakiresi olarak kabul etmiştir on yedi yıl boyunca. Bazı kişilere göre mucizelere ve açıklanamaz iyileşmelere sebep olan bu mezarla ilgili söylentiler de zaman içinde dilden dile yayılmıştır. Ama karla kaplı arazide bulunan, buz tutmuş çıplak cesede gerçekte ne olmuştur? Ve neden genç Mitch, cesedin bulunmasından bir gün sonra, arkasında çılgına dönmüş sevgilisi Abbyyi ve en iyi arkadaşı Rexi bırakarak kasabadan apar topar ayrılmıştır? Bu şekilde kasabadan ayrılan Mitch, yıllar sonra Small Plainse geri döndüğünde, unutulmuş sırları ve gerilimi tekrar alevlendirecektir. Mitche karşı hâlâ bir şeyler hissetmekte olan Abby ise onun gidişinin arkasındaki gerçeği açığa çıkarmakta kararlıdır. Şimdi, üç eski dost kendilerinin ve küçük kasabalarının kaderini değiştiren o gecenin getirdiği sonuçlara katlanmak zorundadır. 
Nancy Pickard edebi gücü yüksek bir yazar. Orta batının küçük bir kasabasındaki üstü kapatılmış sırları incelikle şekillendirmiş. The Denver Post 
Kışkırtıcı Kasabalıların peşini bırakmayan çözümlenmemiş cinayeti, yazar engin bir sezgisellikle işlemiş. The New York Times Book Review 
Üstün bir yapıt. Yazarın hikâyeye derinlik sağlamadaki yeteneği eşsiz. Orlando Sentinel 
Güven, inanç ve masumiyet kaybına dair bu roman tek kelimeyle ilgi çekici. Tucson Citizen"

8 yorum :

  1. Polisiye-Macera tarzı filmlere bayılmama rağmen hiç bu türde bir kitap okumayı denemedim. Üstelik Bakire ile pek çok yerde sık sık karşılaştım. Şu an ise ciddi anlamda okumayı düşünüyorum. Belki de başlangıç kitabım olur :)

    YanıtlaSil
  2. Çiğdem bende genelde okumam ki bunu da tavsiyeler sonrasında aldım ve inan pişman olmadım. Ben çok beğendim. Gerçekten güzeldi. Bence de başlangıç kitabın olsun çok güzel :)

    YanıtlaSil
  3. Ama çok güzel bir kitapla başlarsam sonrasında kitap beğenmiyorum hatun :D :D

    YanıtlaSil
  4. haha ben sana çok güzel dedikçe okursun sende bu türü ;) bence dene bu tür her kitabı okutacak tarzda değil. ve cidden kaliteli bir kitap bence :)

    YanıtlaSil
  5. Madem öyle, aldım bir kenara :D

    YanıtlaSil
  6. al al pişman olmayacaksın :)

    YanıtlaSil
  7. Bugün kitapçı da gördüm ayrıca konusunu da çok beğendim ve indirimde olmasından faydalanarak aldım. :D Yalnız ne zaman okurum bilmiyorum sırada bir sürü kitap var. :D

    YanıtlaSil
  8. Kesinlikle bende derin izler bırakan ve bu kadar sürükleyici ve içimi acıdan bir gerilim kitabı okumamıştım.Çok çok beğenerek okudum ve şimdiye kadar yüzlerce kitap okumama rağmen şimdiye kadar benim en beğenerek okuduğum bir kitap olmuştu.Bu kitabın konusundan etkilendiğim için bu kitaba yakın olduğunu sandığım Harry Q. Davasının Ardındaki Gerçek kitabını hemen satın aldım ve heyecanla gelmesini bekliyorum.Bakalım Bakire kadar etkili olacak mı?Bu kitabı okumayan varsa kesinlikle kitap okudum demesin:))))

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın