13 Kasım 2012 Salı

1 Nora Roberts - Yalnız Adam


MacGregor Serisinin 4. kitabı...  Yazarın bu serisini çok seviyorum ve şiddetle de okumanızı tavsiye ediyorum. Zaten yazarın diline söylenecek söz yok bence. Profesyonel bir yazar ve bu serisinde sadece aşkı değil ailevi konuları da işlediği için benim için bir numaralı seri :))

Teknik olarak bir MacGregor kitabı değil... Grant, "Geçmişin Gölgeleri" kitabında tanıdığımız Alan MacGregor ile evlenen Shelby'nin kardeşiydi...

Grant, tam anlamıyla sinir küpü eden bir karakter. Tamam yalnız olmayı sevebilirsin, içine kapanık da olabilirsin, sakinliği sessizliği de sevebilirsin ama bunlar sana Gennie'yi kırma hakkı vermez değil mi? Gerçekten Grant'ın bazı davranışları beni sinir etti... Gennie çok renkli bir karakter gerçi ressam olduğundandı sanırım hayatı renklerle dolu... Çok sevdim Gennie'yi :))

Özellikle Grant'ın Gennie'yi Daniel MacGregor'a tarif etme şeklinde kahkahalarla güldüm ki MacGregor evine gittiğinde onların Gennie'yle karşılaşmaları da harikaydı. Grant ile Gennie'nin birbirlerine aşık olduklarını söyledikleri sahne komediydi. Çok eğlendim o sahneyi okuduğumda. Ahh bir de Diana & Caine ikilisinin bebekleri olacağı haberi ve Justin&Serena'nın da çocukları olduğunu okumak harikaydı. O kısımlar insanda gülümseme hissi uyandırıyordu...

Favori sahnem bütün MacGregor'ların Daniel'in kale gibi olan evinde buluşmalarıydı. Harikaydı o kısımlar. Bu aileyi gerçekten çok seviyorum :))

Kıssadan hisse çok beğendiğim bir kitap oldu okumayanlara tavsiye ederim ama bence sırayla okuyun MacGregor'ları. Gerçekten takip edilecek nadir serilerden biri bence...  Şiddetle tavsiye ediyorum =)


MacGregor Serisi'nin Yayınlanan Kitapları:
  1. Kumarbaz Aşk
  2. Kader Bizi Bağladı
  3. Geçmişin Gölgeleri
  4. Yalnız Adam
  5. Paylaşılan Hayaller
  6. Alacakaranlık
Kitabın konusunu sizlerle paylaşıyorum: 


En çok sevdikleri kişileri kaybetmenin travmasını bir şekilde atlatmış ama hâlâ acı çeken bir erkek ve bir kadın…
Karikatürist Grant Campbell, babasının ölümünden sonra şehirde barınamamış, ücra bir sahildeki deniz fenerinde münzevi bir hayat yaşıyordu.
Ünlü ressam Gennie-Genviève Grandeau ise kız kardeşini kaybettikten sonra kalabalıklar içinde olmasına rağmen kendini yapayalnız hissediyordu.
İki acılı insan, fırtınalı bir gecede karşılaştılar ve içlerinde bambaşka fırtınalar koptu. Şiddetle direnmelerine karşın gittikçe birbirlerine yaklaştılar.
Grant, yalnız bir adamdı ve hâlinden memnundu. Gennie’ye ilk görüşte kapılmış, onun çarpıcı güzelliğiyle sarsılmıştı ama o, yıllar önce terk ettiği pırıltılı bir dünyada yaşıyordu.
Gennie için Grant tam anlamıyla bir muammaydı ve onu çözmek için yanıp tutuşuyordu.
Birbirlerine âşık olmalarına rağmen, acaba korkularını ve sırlarını gömüp, birbirlerine güvenebilecekler miydi? Ortak bir noktada uzlaşabilecekler miydi? Grant ya geçmişin etkisinden kurtulacaktı ya da gelecekteki mutluluğunu riske atacaktı.



1 yorum :

  1. Ben de geçenlerde bu yazarın 15 adet kitabını aldım.Bu seri elimde yok sanırım.Bende anahtar serisi var ve şu an villa adlı romanını okuyorum.Tanıtım için teşekkürler..

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın