26 Mayıs 2014 Pazartesi

0 Jamie McGuire - Cennet (Providence Üçlemesi #3)


Veee Jamie McGuire'nin bir serisini daha bitirdik. En azından ben bitirdim yoksa siz hala okumadınız mı? Çok büyük kayıp.

Muhteşem ötesinde soluksuz okunacak aşkı hissettirecek zaman zaman gerilecek zaman zaman içinizi ısıtacak on numara beş yıldız bir fantastik aşk romanı!

Başka söze gerek yok diyerek yorumumu bitiriyorum :D

hehe tabi ki bitirmeyeceğim :) Öncelikle dehşet alıntılar paylaşacağım sonra biraz kitap içeriğine giren bir yorum yapacağım sonra içimi dökeceğim sonra bitireceğim :D

İkinci kitap çok iyiydi dedim ama son kitap dehşet çıktı! Heyecanlı, nefes kesici ve aşk doluydu... :))

Evli çift olarak çok sevimlilerdi Jared ve Nina... ama tabi benim Cehennem'de gözde çiftim olan Ryan ve Claire çifti... onları daha fazla okumak çok güzeldi. Çok keyif aldım :)

Balayındaki sevimli çift halleri, Nina'nın iş hayatındaki inişler çıkışlar, bir kovalamaca, dövüşler... Patlayan arabalar, kabuklaşan insanlar... şeytana karşı karşıya gelmeler... annelik içgüdüsü... her şey... o kadar yerinde heeycan verici ve harikaydı ki bu seriyi yakın zamanda peş peşe okuma isteği uyandırıyor insanda.

Şuan kendimi cidden çok zor tutuyorum kitap içeriğine girmemek için. Kitabı o kadar çok beğendim ki! Ba-yıl-dım!!!

Şimdi alıntılarda sıra :D


"Nina,sana bugüne dek söylemediğim daha başka ne söyleyebilirim? Sana bugüne dek vermediğim daha başka ne verebilirim? Senin omayan bir parçam var mı ki? Bedenim, aklım, kalbim, ruhum bile sana ait. Benim olan her şey, bundan önce de sana aitti bundan sonra da sana ait olacak. Gideceğin her yere peşinden geleceğim. Seni ve aşkımızla yarattığımız her şeyi her türlü kötülükten koruyacağım."

****

"Jared, bugünden itibaren yalnız olmayacaksın. Kalbim senin sığınağın ve kollarım evin olacak."

****

"Kendimdim, onla da onsuz da. Jared'la olmak bir seçimdi; sevmek, sevilmek ve biriyle birlikte yalnızca mutluluğun olduğu size özel bir yerde var olmak seçimiydi. "

****



****

"Hamilelik hiçbir zaman aklımda olmayan bir şeydi ve bu yüzden detaylar hakkında anneme hiç soru sormadım."

"Neden aklında olmayan bir şeydi ki?"

Claire gözlerini devirdi. "Çünkü meşguldüm."

"Neyle meşguldün?" diye sordu Ryan kuşkuyla.

"Hayatta kalmanı sağlamakla."

"Peki.. peki ya birlikte olsaydık? Bence bu hamileliği düşünmeni sağlardı."

"Hayal kurmaya devam et."

Ryan'ın dudaklarının kenarları hafifçe yukarı kıvrılmıştı. Claire'i sinir etmeyi o kadar çok seviyordu ki bu durum kendi kötülüğüne oluyordu. "Haksız mıyım?"

"Öncelikle biz diye bir şey asla olmayacak. İkincisiyse bir bowling salonu kadar kocaman olduğumda seni korumakta güçlük çekerim."

"Ama eminim bunu yapabilirsin," dedi Ryan. "Ben de dokuz ay boyunca beladan uzak dururdum."

"Sen bir ay bile beladan uzak duramazsın. Üç kez hastaneye kaldırıldın, büyük cerrahi operasyonlar geçirdin ve geniş çaplı rehabilitasyonlar gördün. Hem de birkaç yıl içinde."

Ryan'ın bakışları yumuşadı. "Gerekirse beladan uzak dururum. Senin için yaparım."

****



****

"Nina, her zaman seninle ilgili karşı koyamadığım bir şeyler vardı. Seni sevmeyi istemiyorken bile beni büyülüyordun. Başka bir şey düşünemiyordum. Şimdiyse benim karımsın ve çocuğumuza hamilesin. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Sen ter içinde yorgun bir halde Fasulye'yi taşırken bu hayatımda gördüğüm en güzel şey olacak. Fasulye'yi anaokuluna yolladığımız ilk gün yanaklarından süzülen yaşlar, gördüğüm en güzel şey olacak. Çocuklarımızı eğitime yollarken beni rahatlatmaya çalıştığın an, her yıl dönümümüzde, saçlarının beyazlaması... Bu anların her biri ömrümde gördüğüm en güzel şey olacak."

****


****

"Bir annenin sevgisi her şeydir Jared. O sevgi, bir çocuğu dünyaya getiren, bütün yaradılışı şekillendiren şeydir. Bir anne çocuğunun tehlikede olduğunu gördüğü zaman gerçek anlamda her şeyi yapabilir. Anneler çocuklarının üzerlerinden arabaları kaldırdı ve bütün bir hanedanı yok etti. Bir annenin sevgisi bilinen en güçlü şeydir. Bu sevgiye ve onun gücüne güvenmelisin."

****

"Seni kaybetmekten ölesiye korkuyorum. Rotalar, plandaki son dakika değişiklikleri, yolunda gitmemesi olası her şey bir saniye olsun aklımdan çıkmıyor. Seni çok seviyorum. Çocuğumuzu çok seviyorum. Sizi hayal kırıklığına uğratma korkusu o kadar ağır ki delirecek gibi hissediyorum."



Daha fazla alıntı işaretlemiştim aslında ama aşırı derecede üşendim şuan üstelik cidden çok yorgunum bu yüzden bu kadarı ile idare ediverin hatta idare etmeyin alın okuyun kitabı hatta seriyi. :))

Kitabın son sayfalarındaki savaş hatta şeytanla yüzleşme muhteşemdi. Çok beğendim :)

Providence Üçlemesi, Cennet kitabıyla bitti.  bir aşkın doğuşunu, imkansızlıklara rağmen beraber oluşu, filizlenerek büyümesini, tehlikelere ve karşı çıkanlara karşı verilen savaşı okuduk bu üçleme boyunca. Her an bir heyecan, bir adrenalin ve bir o kadar da aşk okuduk!

Fantastik aşk severler bence bu seriyi kaçırmayın!

Providence Üçlemesi
Üçlemenin kitaplarını da yazdıktan sonra kitabın konusunu yazıp yorumumu bitiriyorum: 

Aşk, her şeye rağmen kazanacak mı? 
Kelimelerle tarif edilemeyecek kadar korkunç şeyler yaşamış, bilinmeyenleri öğrenmişti. Şimdiyse kazanamayacağını bildiği bir savaşın içindeydi. 
Nina Grey, hayatının aşkı Jared Ryel’la evlenmiş, onun çocuğunu taşıyordu. Ve ne pahasına olursa olsun, hayatta kalabilmek için bu çocuğu doğurması ve Jared’la birlikte karşılarına aldıkları Cehennem’le savaşması gerekiyordu. Acaba Nina ve Jared, Cehennem’dekileri mağlup ederek bu savaştan sağ çıkabilecekler mi? 
Cennet, Tatlı Bela’nın yazarı Jamie McGuire’ın diğer bestseller serisi olan Providence Üçlemesi’nin son perdesi!



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın