10 Nisan 2020 Cuma

0 Colleen Hoover & Tarryn Fisher - Asla Asla (Never Never #1)


~~~*~~~
Önceden ona baktığımda o sadece bu tuhaf durumu benimle yaşayan kızdı. şimdi ona baktığımdaysa sevdiğim kızı görüyordum. Bir süredir sevdiğim kızı. Görünüşe göre hala da seviyordum. 
keşke bunun nasıl bir duygu olduğunu hatırlayabilseydim.
~~~*~~~

Ne kitaptı ama...

Değişik, ilginç ve sonu olmayan yani yarım kalan bir kitaptı. 3 kitaplık serinin ilk kitabıydı. Ancak dürüst olmak gerekirse, Epsilon üç kitabı tek kitap halinde de basabilirdi bence. Toplasan yaklaşık olarak 500 sayfa etmez üç kitapta böylece 25-30 TL verilip tek kitap olarak alınır ve beklemeden heyecanı doruklardayken bu kitabın tadını çıkarabilirdik.

Kitabı size tavsiye ediyorum ama bence daha önemli tavsiyem ise kitabı seri tamamlandıktan sonra okuyun. Çünkü kitabın sonu öyle bir bitiyor ki beklemek ölüm olur benden söylemesi.

Colleen Hoover daha önce Çirkin Aşık ve Finding Cinderella kitaplarını okuduğum bir yazardı. Çoğu kişi Umutsuz kitaplarını tavsiye etse de ben bu kitabını okumuştum ve açıkçası sevmiştim. Orijinal dilden de yazarın kalemini bildiğim için diyebilirim ki akıcı, duyguları hissettiren ve kelimeler üzerindeki gücünü bilip ona göre kullanan bir yazar.
Tarryn Fisher ise... kadın kesinlikle çok çılgın ve kaliteli yazarlardan. Bu kadının kitapları tamamen farklı bir kulvar bana göre. Cidden kurguları da oldukça güçlü de aynı zamanda.

~~~*~~~
Onun hakkında hiçbir şey hatırlamayabilirdim ancak bahse girerim gülüşü en sevdiğim yanıydı.
~~~*~~~

Bu iki sevilen yazarın böylesi bir hikayede buluşması ise... biz okurlar için bulunmaz hint kumaşı değerinde olmak zorunda bence. Müthiş bir kombinasyon oluşturmuşlar. Nasıl olup da böylesi bir karar alıp ortak bir kurguda buluştular bilmiyorum ama bence hayatlarının bence en doğru kararlarından biri biz okurları için :D

Neyse yazarları çok övdüm şimdi azıcık kitaba dair konuşayım ama kitaba dair çok fazla bir detay vermek istemiyorum zaten 184 sayfalık küçücük azıcık bir şey anlatsam okumanıza gerek kalmayacak bu yüzden kısa keseceğim :)

Öncelikle kısaca kitabın konusuna değinmek gerekirse; Charlie ve Silas okulda dördüncü derslerine girmeden önce bir anda hafızalarını kaybediyorlar. Kim oldukları, çevrelerindeki kişileri hiçbir şeyleri hatırlamıyorlar. Ama bu öyle hiçbir şeyi hatırlamamak gibi bir şey değil. Önemsiz detayları hatırlıyorlar mesela bilgisayar şifrelerini, bir arabayı nasıl kullanabileceklerini vs ama kişileri kim oldukları ne yaptıklarını hatırlamıyor. Hayatlarını... karakterlerini... hiçbir şeyi.

~~~*~~~
"Kardeşim benden nefret ediyor. Bir çöplükte yaşıyorum. Annem alkolik. Babam hapiste. Seni aldattım. Neden hala benimle çıkıyorsun."
"Ezra'ya göre seni yürümeden önce sevmişim. Sanırım bırakması çok zor."
"Ciddi şekilde sadık olmalısın çünkü ben kendimden nefret etmeye başladım bile."
~~~*~~~

Bu olayın sadece ikisinin başına geldiğini öğrendiklerine ise beraber hareket edip bir şeyleri çözmeye çalışıyorlar. Öğrendikleri ilk şeylerden biri de ikisinin de 4 yıldır birlikte oldukları ve birbirlerine körkütük aşık oldukları.

Çözmek zorunda oldukları hafıza sorununa karşılık bir de aileleri arasındaki problemler ve birbirleri arasındaki duygular var.

Bütün bu karmaşıklığı çözmeye odaklandıklarında aralarındaki ilişkiyi sorgulayıp bazı duyguları yeniden tatmak onları hem korkutup hem daha cesur hale getirirken olaylar daha da sarpa sarıp kitabın sonunda öyle bir şeyle karşılaşıyorlar ki...

İşte durumlar daha da beter bir hal alıyor.

Silas'ı çok sevdim cidden çok sevdim :) süper bir karakter ayrıca Charlie'yi de sevmekle sevmemek arasında kaldım. Ama ikisinin birbirleri hakkında söyledikleri ve yeniden keşfetmeleri... ayyy bu kitabı anlatmaya korkuyorum çok fazla detay vermekten dolayı. Susayım ben siz okuyun en iyisi =)

~~~*~~~
Bu duyguyu tekrar hissetmek istiyordum. Birine aşık olmanın ne hissettirdiğini tekrar hatırlamak istiyordum.
Hayır, birine değil. Charlie'ye aşık olmanın nasıl bir his olduğunu hatırlamak istiyordum.
~~~*~~~

Orada da kitap bitiyor. Hayır zaten 184 sayfalık bir kitap... ki baktım goodreads'in söylemesine göre 2. kitap da hemen hemen bu kadar sayfa ve 3. kitap daha da az sayfa sayısına sahip. Bu durumda üçünü de tek bir kitap yapıp yayınlamak yerine ayrı ayrı yayınlamak nasıl bir mantık gerektiriyor merak ediyorum açıkçası..

Neyse... her şekilde bekleyecek ve göreceğiz bir sonraki kitaplarda neler olacak. Belki dayanamaz İngilizce'sini okuma kararı verebilirim bilemiyorum.

Neyse... ben sevdim kitabı. Konusu oldukça ilgi çekiciydi ki daha da ilgi çekici bir hal almaya başladı. Her iki yazarda müthiş bir kombinasyonla yazmışlar kitabı. Bayıldım da.

~~~*~~~
Sayfada boydan boya yazılı şu cümleler okunuyordu. 
Asla durma. 
Asla unutma.
~~~*~~~

Sizleri bilmem ama ben cidden sevdim ve tavsiye ederim. Ama kesinlikle seri tamamlandıktan sonra okuyun :)


Never Never Serisi


Kitabın adı      :  Asla Asla - Kısım 1
Orijinal adı     : Never Never - Part One
Yazarı              : Colleen Hoover - Tarryn Fisher
Çevirmen        : Nihal Yormaz
Seri bilgisi       : Never Never #1
Yayınevi           : Epsilon
Sayfa sayısı      : 184

Kitabın tanıtım yazısı: 

Çok sevilen iki yazardan büyüleyici bir masal...

Charlize Wynwood ve Silas Nash bebekliklerinden beri birbirlerinin en yakın arkadaşıydılar. Ve on dört yaşında birbirlerine âşık olduklarını anlamışlardı.

Ancak o sabahtan sonra... iki yabancı olacaklardı.

İlk öpüşmeleri, ilk kavgaları, aşklarını fark ettikleri ilk an… Bütün anıları kaybolmuştu sanki.

“İlk öpüşmemiz gerçekten ne zamandı umrumda bile değil.”

“İşte bu hatırlamak istediğim şey.”

Charlize ve Silas, onları bu hale getiren nedeni bulup gerçekleri açığa çıkarmak için birlikte uğraşmak zorundaydılar.  Eskiden nasıl olduklarını hatırladıkça, tekrar bir araya gelme fikrini daha da fazla sorgulamaya başlayacaklardı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın