20 Kasım 2023 Pazartesi

0 FİLM YORUMU // Rahibe Ölüm

Şu sıralar baya film izler moddayım çünkü annemle her akşam saat 23:00 'da film keyfi yapıyoruz. Aslında o film izliyor ben kitap okuyorum güya ama bende kitaptan çok filmle ilgileniyor gibiyim çünkü filmleri baya baya hatırlıyorum 🙈

İzlediğim filmlerden biri olan Rahibe Ölüm, Netflix filmlerinden biri. Zaten çoğunlukla oradan açıp izliyoruz ve bu da onlardan biriydi. 

Beklediğim gibi değildi, korku filmidir diye açmıştık ama gizem-gerilim diyebilirim bu filme çünkü korku filmlerini özellikle görünmeyen, bilinmeyen şeylerin konu olduğu filmlerde çok fena tırsarım 🙈 ancak bu filmde zırnık korkmadım. O yüzden korku demek doğru bir tabir mi bilemiyorum. 

Bir de ortalamaydı o yüzden çok beklentiyle izlemeyin derim. 

Filmin Adı    : Rahibe Ölüm (Sister Death) 
Süresi           : 1 saat 31 dakika
Türü             : Korku - Gizem - Gerilim
Yaş Sınırı      : +17
Yapım tarihi : 2023
Oyuncular  : Aria Bedmar, Maru Valdivielso, Luisa Merelas, Chelo Vivares, Sara Roch, Olimpia Roch, Adriana Camarena, Martina Dalgado, Almudena Amor, Sandra Escacena...  

Puanım        : 6 / 10

 

Filmi çok büyük beklentilerle izlemeyin, konusu ne kadar cazip gelse de ortalama bir filmdi bir de söylendiği türe de pek girdiği söylenemez. Özellikle bir kere daha söylüyorum kesinlikle korkudur izleyeyim demeyin, benim için değildi. 


Filmin kısaca konusuna değinmek gerekirse; Rahibe Harmana Narcisa, küçüklüğünde yaşadığı olayın sonrasında mucize bir kişi olduğu düşünülmektedir. Bu yüzden eğitmen olarak geldiği manastırda esrarengiz olaylar olması genç kadının ilgisini çeker özellikle de o olaylar genç kadının kaldığı odada gördüğü şeyler ve bazı kızların şüphelendiği ve gizlediği bir şeyler olduğunu da fark ettiğinde iyice meraklanır. Bu olayları araştırmaya başlayan Rahibe, sırların ortaya dökülmesine neden olur. Bu sırada manastırda eğitim gören kızların yaşadıkları ve rahibenin tanık olduğu olaylar da olunca genç kadın birilerinin bir şeyler gizlediğini fark eder. Çıkmaza girdiği bir an kendisine geçmiş ilgili gösterilen sırlar sonucunda ortada büyük bir zalimliğin, vicdansızlığın olduğunu ve bir lanetin dolandığını fark eder. Huzursuz bir ruh, intikam için dolanan bir ruh manastırdadır ve bu ruh... geçmişte kendini öldürmüş bir rahibedir ve onun canını yakan kişilerden intikam almak istemektedir. Rahibe Harmana Narcisa ise bütün bunları saklanmış olan sırlarını ortaya dökmeye çalışmaktadır ta ki bu sırları açığa çıkarırken kapana kısılmış olan o ruhu da serbest bırakana kadar. 

Böyle anlatıldığında çok cazip bir film gibi geliyor değil mi? Ama değil! Hiç de öyle cazip ya da korkutucu değildi. Güvenin bana hayaletli-şeytanlı-ruhlu-inli cinli filmlerden fena korkan biriyimdir bu yüzden ben korkmadıysam bu türü sevenler gülüp geçer bu filmde. 

Oyunculuk bence ortalamanın civarındaydı... küçük kızların performansı bence yetişkinlerden daha iyiydi. 😂

Saklanan sır tam bir dramdı. Annem hep şey der.... her korku filminin altında çoğu zaman bir dram yatar diye cidden bu filmde öyleydi. Biraz spoiler gibi olacak ama intikam peşinde koşan ruh da bir rahibeydi ve kendi arkadaşları tarafından ihanete uğramıştı, bunun intikamını alıyordu. Çünkü savaş sırasında t*cavüze uğramış hamile kalmıştı. Diğer rahibeler bu durumu herkesten saklamışlar, bebek doğduğunda da biraz daha büyüyüp hasta olduğunda da kazayla da olsa ölümüne sebep olmuşlardı. Bir anne olarak intikamını alması çok normaldi. Bu detay güzeldi. 

Ama saçmaladıkları yerlerde vardı. Mesela güneş yanığı kısmı... olmamıştı. O kısım çok saçma geldi bana. Bir de günah çıkarma odasında yaşanan elle ilgili olaylar da çok saçmaydı... 

Duvarlara çizilen adam asma oyunu detayı güzeldi, devamlı titreyen ve düşen sandalye detayı da çok güzeldi. 

Ama güzel detayların yanında geneline vurulduğunda ortalamaydı. Çok zor durumda kalırsanız, izleyecek bir şey bulamazsanız deneyin yoksa zaman harcamanıza değer mi bilemedim. İzleyip geçtiğim bir film oldu benim için açıkçası. 




 

 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın