28 Kasım 2023 Salı

0 Ella Maise - Jason Thorn'u Sevmek (Love & Hate #1)


~~~*~~~
"Onu hala seviyor musun?"
Kıkırdadım. "Milyonlarca kadınla birlikte. Jason Thorn'u kim sevmez ki?"
~~~*~~~


 Muhtemelen ayın son yorumu olacak ama bence çok da güzel bir son olacak benim için 😇 çokça severek okuduğum bir kitabın yorumuyla karşınızdayım. 

Çıktığında ilgimi çekmiş ve hemen almıştım, okumak da bu aya kısmet oldu. Keşke çıkar çıkmaz okusaydım dedim çünkü çok sevdim. Hatta yazarın ve serinin 2.kitabı da elimde onu da aralık ayı içerisinde okuyacağım. Seriyi de tatlı bir şekilde sonlandıracağım. 

2 kitaplık bir seri, her ne kadar kitap karakterleri farklı olsa da arkadaş oldukları için sıralı okumanın daha iyi olacağını düşünüyorum çünkü bu kitabın sonu ikinci kitaba hazırlık gibiydi. O yüzden sıralı okuyun arkadaşlar.

~~~*~~~
"Ateşle oynuyordun ve doğrusunu söylemek gerekirse, alev alev yanmak üzeresin."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Olive, ağabeyi Dylan'ın arkadaşı olan Jason'la tanıştığında henüz yedi yaşında bir çocuktu ve onu gördüğünde hemen ona çocukluk aklıyla aşık oldu. Bu aşkı içinde büyüttür ve on beş yaşına geldiğinde de içindeki aşkı artık Jason'a söylemesi gerektiğini düşünerek arkadaşının telefonundan Jason'a mesaj atar. İkili arasındaki mesajlaşmanın sonucunda kalbi kırılan Olive, ertesi gün bir şekilde yanlarından ve hatta şehirden ayrılmak zorunda kalan Jason ile yolları ayrılır. İkili ve hatta Jason'ın Olive, Dylan ve ailesiyle olan iletişimi komple kesilir. Aradan yıllar geçer ve Jason artık ünlü bir aktördür. Olive ise, ilk kitabı çok satanlarda yerini almış bir yazar olmuştur. Hatta öyle ki kitabı için bir uyarlama teklifi almıştır. Üstelik baş rol oyuncusu da Jason olacaktır. İkili birbirlerini ilk toplantıda tanırlar ve Jason tekrardan Olive ile karşılaşmanın heyecanıyla kıza yaklaşırken Olive ise içindeki aşkın harladığını düşünüp paniklemektedir. Ancak Jason'da artık karşısındaki küçük Olive olmadığını artık genç bir kadın olduğunun farkına varmaktadır. İkilinin geçmişlerine dayanan tanıdıklık, iletişim ve samimiyet gözle görünür şekilde olunca ve Jason'ın da geçmiş skandallarla başı dertte olunca anlaşmalı evlilik yapmak zorunda kalır. İmajını kurtaracak ve skandallar yüzünden kaybettiği işleri alabilmeyi ummaktadır. Bunun içinde en iyi aday Olive'dir. Anlaşmalı olarak başlayan evlilik duygular da işin içine girince boyut değiştirir ancak hesaba katılmayan şeyler vardır. Mesela... Olive'in eski sevgilisi... arkadaşları... İkilinin aşkı sınavdan geçerken aynı zamanda birbirlerine karşı olan tutku ve aşkı da birbirlerine kanıtlamak zorundalardır. 

Kendimi romantik komedi izler gibi hissettim ve şunu fark ettim ki çok seviyorum bu türü okumayı. Dolayısıyla da okurken aşırı keyif alıyorum. 

Aşırı yoğun çalışıyorum ve akşamları 22.00-23.00 e kadar falan çalışıyorum ve bu kadar yoğun çalışma temposundan sonra bu kitap ilaç gibi geldi açıkçası. 


~~~*~~~
Olive'in kitabını okuyan herkes - yani çok sayıda insan - kalbimi kazanması için onu destekliyordu. Hepsi, sorunlu film yıldızlarının sıradan, komşu kızı görünümlü birine aşık olması fikrinden hoşlanmıştı. 
Elbette, Olive'in sıradışı olduğundan habersizlerdi.
~~~*~~~


Öncelikle Olive ve Jason'ın tanışma aşamasından başlaması çok güzeldi. Geçmişe bir dokunuş olması, bence karakterlerin geçmişini bilmeyi ve duygularını anlamayı daha iyi sağladı. Özellikle küçük Olive'in henüz yedi yaşındayken Jason'a seninle evleneceğim demesi ve gelecekte de bunu yapması süperdi. 😂 Jason'ın bunu hatırlayıp Olive'in önüne sunması da ayrı bir olaydı 😂

İkilinin dinamiği çok iyi anlatılmıştı. Aslında çok iyi iki arkadaş ama aynı zamanda çok da iyi iki sevgili modundaydılar. Öyle de olmalı değil mi ama? Hayatınızdaki insan aynı zamanda sizin en iyi arkadaşınız da olabilmeli... İkilinin bunu başarmış olması çok güzeldi. 😍

Olive'in kitap yazarı olması, Lucy'nin onu desteklemesi, hatta amazon çok satanları ve yorumları Lucy'nin takip edip Olive rapor etmesi... kelimenin tam anlamıyla bir arkadaşın nasıl olması gerektiğini gösteriyordu. Süperdi. Lucy... kızım sen çok iyi bir "best friend"sin.

Olive ve Lucy ilişki, arkadaşlığı çok eğlenceliydi. Birbirlerine destekleri, yorumları, diyalogları çok güzeldi. Çok sevdim o kısımları okurken ve aynı zamanda çok eğlendim de. Ama Olive'in diğer arkadaşları için aynısını düşünmüyorum, bir pislik yapacaklarını biliyordum, bekliyordum ve yanıltmadılar beni. 

Jason'ın içindeki yaraları aslında o asi tavırlarla atma çabasını anlıyordum ancak Olive hayatına girdikten sonra aslında durulması bence aşktan değildi istediği dostluğu, samimiyeti ve sevgiyi bulmasındandı. Çünkü küçüklüğünden gelen tanıdık bir sevgiydi o yüzden çok güzeldi o kısımlar. 


~~~*~~~
Onun o güzel kalbine sahip olmak istediğim kadar, gizli gülümsemelerine de sahip olmak istiyordum. Var oluşlarının sebebi olmak istiyordum.
~~~*~~~


İkilinin arkadaşlığı, aşkı ve kimyası çok güzel anlatılmıştı. Okurken o ilgiyi ve sevgiyi hissettiriyordu. Jason'ın zaten farkına varmadan kıskanma modu, sahiplenme modu çok iyiydi bir de evlendikten sonra da karım adı altında yanından ayırmak istememesi de ayrı bir durumdu 😂

O otoparktaki sahne... ya da galadaki öpücük sahnesi... off ya çok tatlıydı şapşallar. Ahh bir de çekimdeki arı muhabbeti 😂 yaaa yerim sizi modundaydım. 

Haber detayları da çok iyi yazılmıştı aslında bir kere daha görüyoruz ki aslında her şey göründüğü gibi olmayabilir. Mesela galadaki haber... bambaşka şeye yorumlandı. Ya da şey.. .Jason'ın arkadaşının kulübüne gittiklerinde olanlar... magazin haberlerinin gerçekliği biraz da sorgulanmalı bence...

Ahh bir de o son bölüm var ya... hahaha Jason'ın senin ünlü aktör kocan var bari benim yanımda başka aktörlere hayran olma modu çok eğlenceliydi. İşte bu yüzden diyorum en iyi arkadaşlarıyla birbirlerinin aynı zamanda 😇 

Ayyy spoiler vermeden anlatmaya çalışıyorum ama sanırım azıcık vermiş olabilirim affedin beni 😇 

Ben kitabı çok sevdim ve dediğim gibi serinin ikinci kitabını da önümüzdeki ay okuyacağım. Çünkü sanırım o da Lucy'nin hikayesi. En sevdiğim ve merak ettiğim karakter olabilir kendisi. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Kalbimi alıp sonsuza kadar ona sahip çıkmaya hazırsa, onun olmaya hazırdım.
~~~*~~~




Kitabın adı    : Jason Thorn'u Sevmek
Orijinal adı    : To Love Jason Thorn
Yazarı           : Ella Maise
Çevirmen       : Kübra Tekneci
Seri Bilgisi     : Love & Hate #1
Yayınevi        : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı   : 368

Kitabın tanıtım yazısı: 

Çocukluk aşkın bir film yıldızı ve ondan esinlenerek yazdığın kitabın başrolü olmak üzere

Olive Taylor kendini bildi bileli tek bir kişiden hoşlanıyordu. Abisinin en yakın arkadaşı Jason Thorn’u ilk gördüğünde yedi yaşındaydı ve bir gün evleneceklerinden emindi. Ama yıllar sonra beklenmedik bir şey olmuş, Jason kalbini paramparça etmiş, hemen ardından da ailevi sebeplerden ötürü taşınmak zorunda kalmıştı.

Aradan geçen yıllarda onu aklından çıkarmak kolay olabilirdi, tabii Jason Thorn tüm kadınların arzuladığı bir film yıldızı olmasaydı. Olive ise artık çoksatan bir yazardı ve kitabının haklarını satın almak isteyen bir film stüdyosuyla görüşüyordu.

Filmin başrolü olarak Jason’la anlaşıldığında, Olive’in tam olarak küllenmemiş duyguları var gücüyle geri dönecek ve Jason’ın itibarını kurtarmak için yaptıkları anlaşmayla işler iyice sarpa saracaktı.

Olive’in kalbi bu kez daha feci bir şekilde kırılmaktan kurtulabilir miydi?

“Jason Thorn’a resmen bayıldım! Seksi kötü çocuk bir an içinizi titretirken, bir sonraki an Olive’le tatlı atışmaları ve korumacı bir şekilde sahiplenmesiyle kalbinizi ısıtıyor.” —Totally Booked Blog

“Aman Tanrım, mükemmellik abidesi Jason. Aslında çok da kötü olmadığı ortaya çıkan o kötü çocuk. Bir film yıldızına âşık olup mutlu sona ulaşabileceğinize sizi inandırabilir.” —Give Me Books

“Jason Thorn’u Sevmek, tatlı ve komik anları çok iyi dengeliyor ve karakterler kendilerini kaptırıp edepsizleştiğinde işin içine alev alev bir seksilik de ekleniyor.” —Schmexy Girl Book Blog

“Fotoğraf çekiminin uzun zamandır okuduğum en ateşli sahnelerden biri olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.” —Lustful Literature




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın