20 Ocak 2024 Cumartesi

0 Tutku Petek - Nefaset Vuslat (Nefaset #2)


~~~*~~~
Aşk yaşanması gereken kutsal bir duyguyduk.
~~~*~~~


Tutku Petek'in ikinci kitabı aynı zamanda Nefaset serisinin de ikinci kitabı Nefaset Vuslat'da bitti. İkisini peş peşe okudum ve yorumla karşınızdayım. 

Birbirinin devam kitabı, yani kurgu devam niteliğinde Demir ve Bade'nin hikayesi devam ediyor. Zaten ilk kitap yarım kalmıştı, bu kitapta kaldığı yerden devam ediyor. 

Bu kitapta da aile ilişkileri, arkadaşlıkları ve aşkı okurken aynı zamanda kültürel özelliklerimize de değinen kurgusu vardı. Yani çoğu yazarın yazmayı atladığı kız isteme-düğün merasimlerini bu kitapta okuduk. 

Tam Türk örf adetlerine uygun bir kurgusu vardı. 😇


~~~*~~~
"Şu göğüs kafesini döven kalp atışlarının yansıması beni benden alıyor. Hele ki..." deyip kulağımın arkasını eğilerek öptü. Titrek bir nefes alarak orada kalmasını ister gibi başımı yanağına yatırdım.
"Benim için çarpan o kalbin beni benden alıyor."
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; ilk kitapta Bade, Eylül ve Benan kaçırılmıştı. Edip kızları kaçırmış karşılığında da Demir ve ekibinden taleplerini yerine getirmesini istemektedir. Ancak hesaba katmadığı şey kızların da diğerleri gibi korkup sinmeyecekleriydi. Demir ve ekibi dışarıda kurtarmak için planlar yaparken kızlarda hapsedildikleri yerde uslu durmazlar. Bir şekilde onları kurtarmayı ve Edip'i yakalamayı başarsalar da kardeş Recep sahalara çıkıyor ve yine hedef Bade... çünkü Demir'i yıkmak için vurabilecekleri tek nokta Bade'dir. Ancak Bade'de kolay pes eden ya da yıkılan bir kadın değildir. Edip, Recep ve diğer problemlerle mücadele ederlerken bir de aşklarını yaşamaya çalışırlar. Önce ortadan engelleri kaldırmalılar ki aşklarını yaşayıp mutlu olabilirler. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki yorumun başında da dediğim gibi... Türk örf adetlerini okumak oldukça değişik oldu. Çünkü her ne kadar modern kitaplar yazılsa da bazen bu bizim kültürümüz ve bunu yazılması veya okunması çok güzel bir değişiklik oluşturuyor. Farklılık ortaya koyuyor. 

Her yaş ortalamasına hitap eden bir kitaptı, bu yüzden okurken bir şeylerden sakınmanıza gerek yok tek yetişkin içerik sanırım öpüşme detayıydı ki onu da artık yediden yetmişe herkes okuyup izlediği için yetişkin içerik de olmaz bence. 


~~~*~~~
"Bazen öyle güzel bakıyorsun ki benim için güneş yeniden doğuyor."
~~~*~~~


Kurgu çok iyi başladı, kızların kaçırılması, orada olanlar ya da sonrasında Bade'nin ofisinin basılması... operasyonlar... çok güzeldi. Aslında kitabın içeriğine tam bir olay getirdi ancak eksikleri vardı. Yani biraz gerçekçi olmak gerekirse her şey mi bu kadar basit çözümlenebilir... biraz basit çözümlenebilir gibi geldi okurken. Daha fazla detay, daha fazla risk isterdim karakterlerin yaşadığı o kısımları... 

Karakter geçişlerine alıştık bence her kitapta var bu durum ancak bu kitabı yazar bence üçüncü bir kişi olarak yazsaydı, ne Demir ne Bade tarafından anlatılmasaydı daha mı iyi olurdu diye düşündüm. Çünkü ikili arasında gidip gelmesi anlatımın zaman zaman kopukluk sebebi oldu. 
İlk kitap yorumunda demedim ama "flashback" detayı sanki daha farklı mı olsaydı dedim. O kadar detaylı hatırlanması yerine küçük anımsamalar olabilirdi gibi... 

Ya aslında okurken bir şeyler olmamış hissi verdi, açıkçası problem tam olarak neydi, eksik neydi çözemiyorum ama bir şeyler olmamış gibiydi. 

Üzülerek söylüyorum ki oku geçlik bir kitap olmuş. Ama sanki kurguya bakıldığında ve zaman zaman yazarın yazımı daha iyisini yapabilirdi bu yazar diye hissettirdi... umarım bu kitap acemilik eseridir diğer kitapları çok daha iyi olur. 

Umarım yazarın fanları tarafından linçlenmem ama üzgünüm ki bu kitaba biraz düşük bir puan vereceğim. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 2 veriyorum. 🌟🌟


~~~*~~~
"Güçlü kadınım benim. Sen her şeyin üstesinden gelirsin." 
"Gelirim değil mi ya?"
"Gelirsin tabii ya."
Bade yüzünü Demir'in eline yaslayarak onun gözlerinin içine baktı. "Bu gücü senin varlığınla alıyorum Demir. Seni ekranda görünce ne yapacağını  bilmeyen ben, birden güç aldım. Sensiz çok güçsüz olduğumu işte o an anladım."
Demir "Böyle söyleme. Sen böyle söyleyince şu yüreğim var ya..." işaret parmağını kalbine bastırdı. "Kasılıyor ve şuan sırası değil. Baş başayken bana dilediğini söyle yoksa dayanamayıp seni öpeceğim."
~~~*~~~






Kitabın adı   : Nefaset - Vuslat
Seri adı        : Nefaset #2
Yazarı          : Tutku Petek
Yayınevi       : Memphis Yayınları
Sayfa sayısı  : 420

Kitabın tanıtım yazısı: 

“Ben seni ne olursa olsun kurtarırım. Boğulsan, boğulacağımı bilsem de kurtarırım seni. Hayatının her yerinde ben varım ve sana bir şey olmasına asla ama asla izin vermem.”

Biri siyah, biri beyaz.
Biri diken, biri gül.
Biri asker, biri avukat.

Onların kaderi ta fetüsten birbirine bağlanmış, doğduklarında şekillenmiş ve büyüdükçe sevdaya dönüşmüştü. Demir Korkmazarslan ve Bade Ergin’in aşklarıyla olan imtihanları hem de vatanları için verdiği mücadele Nefâset’in ikinci kitabı “Vuslat” ile sona eriyor.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın