19 Ocak 2024 Cuma

0 Tutku Petek - Nefaset Sürgün (Nefaset #1)


~~~*~~~
O aşk mahkumuydu, cezası da sonsuza kadar Bade'sini sevmek, hapishanesi ise onun kalbiydi.
~~~*~~~
 

Vee bir Türk yazar kitabıyla karşınızdayım. Bu kitabı arkadaşım tavsiye etti, akıcı, eğlenceli bir kitap dedi... ki zaten de öyle çıktı. Büyük beklentilerin kitabı değil tabi ki ama okuyup güzel vakit geçirilecek kitaplardan biri. 

2 kitaplık bir seri olan Nefaset bir aşk romanı, askeri kurgu, aksiyonu da olan bir kitap. Yetişkin içeriği yok kitabın bu yüzden her yaş grubuna hitap ediyor gerçi ikinci kitabı bilmiyorum ama muhtemelen onda da yoktur diye düşünüyorum. 

Aşk romanı olmanın yanında, aile, arkadaşlık ilişkilerine de değiniyordu. Karakterlerin aile ilişkileri, arkadaşlarıyla ilişkilerini de anlatıyor ve bunun yanında mahalle kültürüne de değiniyor olması da güzel bir detaydı kitap için. 


~~~*~~~
Hiçbir zaman dilimden düşmeyeceksin, adını hasretle anacağım, gözlerine hasretle bakacağım, kokunu hasretle burnuma dolmasını bekleyeceğim.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Bade küçüklüğünden beri Demir'e aşıktır. Henüz ergen çağlarından beri aşık olduğu adamın başka bir kıza aşık olduğunu düşünüyorken kendisini okuluna ve eğitimine adar. Sonucunda da ceza avukatı olduğu ve yurt dışından da döndüğü nokta da hayatın ona sürprizleri vardır. Çünkü bir asker olan Demir'de görevden dönmüştür ve birbirlerini karşılaşmışlardır. Her ne kadar Bade, karşılıksız olarak aşık olduğunu düşünse de Demir'de genç kıza aşıktır. Ancak her ikisi de aşkına karşılık alamayacağının ve aralarındaki arkadaşlığı da kaybedeceğini düşünerek birbirlerine açılamazlar. Ancak içten içe de aşkları içlerinde büyümekte ve birbirlerini kıskanmaktadırlar. Bu sırada Bade'nin takipte olduğu dava bir şekilde Demir'in takipte olduğu davayla kesişir ve ikili beraber çalışmak zorunda kalırlar. Ancak bu sırada bir an alkolün verdiği cesaretle aşklarını dışa vurduklarında ikili de mutluluğunu zirvede yaşamaktadır. Ancak bu mutluluğu tam doruklarda yaşayıp birbirleriyle flörtleşirken peşlerinde oldukları adamlar da her ikisinin peşine düşmektedir. Peşlerinde oldukları adamlar oldukça tehlikelidirler ve şimdi Demir ve ekibi tehlikede olmanın yanı sıra Bade'de hayatı tehlikeye girer. Çünkü adamlar Demir'i vurmak için Bade'yi kullanacaklardır ve şimdi Demir'in hem davasını sonlandırması hem de aşkını koruması gerekmektedir. 

Öncelikle mahalle kültürüne değinmeleri çok güzeldi. O tür detayları severim. Bunun yanı sıra Demir, Ediz ve Barbaros'un arkadaşlığı çok güzeldi. Bu arada hepsi asker ve askeriyeden arkadaşlar, birbirleriyle iletişimleri, diyalogları ve konuşmaları çok güzeldi. Özellikle birbirlerine takılmaları süperdi. Ediz hele... adamım süpersin sen. 


~~~*~~~
Demir, bir kibrit çakıp kalbime gün gün ektiği aşk tohumlarını yakmaya başlamıştı. 
~~~*~~~


Bade ile Benan'ın arkadaşlığı da çok güzeldi. Birbirlerinin sırlarını bilmeleri ve tanımaları da çok güzeldi. 

Bade'nin ayrıca kız kardeşi Eylül ile olan iletişimi de çok güzeldi. Bana kız kardeşim gibi olan kuzenimle olan ilişkimi hatırlattı. Cidden biz de böyleyiz ve bunu okumak çok güzeldi, doğaldı da 💜

Demir ile Bade'nin önce arkadaşlığı çok güzeldi. Önce arkadaş olarak birbirlerini tanımaları, sevgili olduklarında birbirlerinin her şeylerini bilmeleri çok güzel bir detay cidden. İkiliyi arkadaş olarak okumak çok eğlenceliydi. İçten içe kıskanmaları ama dışa vururken de açık vermeme çabaları çok eğlenceliydi. Bunun yanı sırada ikiliyi sevgili olarak görmek çok güzeldi. Açık açık kıskanmaları, sahiplenmeleri ya da flörtleşmeleri çok güzeldi. Ahh bir de arada birbirlerine laf sokmaları bence en hitiydi kitabın. 😂

Kitabın en güzel noktası, sadece Demir ve Bade üzerinde olmamasıydı. Benan ve Barbaros'da birbirlerine aşık olmaları, onların da hikayelerine değinmeleri çok güzeldi. Ki bunların haricinde Eylül'ün de aslında içten içe Ediz'e yanık olması ve onun için gözleri onu arar hamleleri çok tatlıydı. 

Bütün aşk detaylarının yanında aile iletişimlerine girmesi de çok güzeldi. 

Aksiyon sahnelerinde güzel kurgulanmıştı ama bence eksiklikler vardı. Anlatımdan mıydı yoksa bir noktada Bade tarafından okurken bir taraftan Demir kısmına geçmesi mi kopukluk yaptı bilemiyorum ama özellikle son sahnelerde o kopukluğu hissettim. O saldırı sahnesi, askeri operasyonda eksiklik hissettim. Daha iyi olabilirdi dedim. 

Kızların kaçırılmasıyla bitiyor kitap. İkinci kitap elimde ona da başlayacağım ve göreceğim neler olacak ama o sahneler daha iyi gibiydi. 


~~~*~~~
İnsanların hayatlarında barındırdıkları bazı anlar vardır. unutmak istemeyeceği, her daim kendine saklamak istediği türden. Bende şu an o anlardan birini yaşıyordum ve hayatımda ilk kez duygularımın bu kadar özgür olduğunu hissediyordum.
~~~*~~~


Bir de iç sesler... bu kitaba dair söylemiyorum ama iç ses okumak özellikle esprili tonlarda okumak benlik değilmiş. Ben sevemiyorum o detayları sanırım okuduğum her kitapta hoşlanmadığımı hissettim. 🙈

Türk yazarlarda eleştirilerimi daha rahat yapıyorum çünkü bazı yazarlarımızda potansiyel oluyor ve bence Tutku Petek'te de potansiyel var bence. Sadece biraz daha pratiğe ihtiyacı var gibiydi. İlk hikayesi mi yazarın bilmiyorum ama bundan da kaynaklanabilir. Bence yazarın diğer kitapları daha iyi olacaktır diye düşünüyorum. 

Anlayacağınız genel olarak benim için kitap ortalamaydı. Çabuk okunuyordu ama beklentiyi yükseltmezseniz seversiniz de. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 3 veriyorum. 🌟🌟🌟


~~~*~~~
"Kötülük bir veba gibi yayılıyordu."
Demir başını hafifçe sallayıp "Kötülük hep vardı. Tek fark gizliden gizliye yapılmıyor artık. Geçmişte her şey gizli kapaklı yürürken şimdi insanların gözleri önünde oluyor bu."
~~~*~~~


Nefaset Serisi


Kitabın adı   : Nefaset - Sürgün
Seri adı        : Nefaset #1
Yazarı          : Tutku Petek
Yayınevi       : Memphis Yayınları
Sayfa sayısı  : 384

Kitabın tanıtım yazısı: 

“İstanbul’un yeşillikleri her daim gülsün. Büyülü havasını hep kendine saklasın. Kimse ana toprağa ayak basmasın, kimse ümitlenmesin, kimse İstanbul’un büyüsüyle sarhoş olmasın. İstanbul kendi güzelliğini ve hırçınlığını hep bana gizlesin.”

Demir ve Bade çocukluklarından beri aynı mahallede büyümüş, aynı kültürle yetişmiş ve birbirini seven iki âşıktırlar. Lakin yıllarca bu aşkı kendilerine itiraf etmekten korkmuş, farklı yollarda yürümüşlerdir. Demir, askerlik görevini layığı ile yapmak için farklı şehirlerde görevlere giderken, Bade ise Hukuk okumayı seçmiş ve altı yıl aradan sonra özlemini duyduğu yere geri dönmüştür. Demir ve Bade yıllar sonra bir araya geldiklerinde, içlerinde büyüyen duygularından kaçmanın imkânsız olduğunu fark ederler.







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın