14 Ocak 2013 Pazartesi

2 Lisa Dow - Ben Olsaydım


Ben Olsaydım bitti... Chick Lit tarzında bir kitaptı. Biraz aşk olan ve günlük gibiydi. Yani Kit'in yaşadıklarını yazdığı bir günlük edasındaydı kitap. Bazı yerlerde sıkıldım gibi sanki ama bazı sohbetlerde ve olaylarda gerçekten eğlenerek okuduğumda oldu.

Kitapta, Kathryn Jennings'in üç erkekten evlenme teklifi alıyor ve kararsız kalıyor ne yapacağına... Arkadaşı Mel'e bu erkeklerle aralarında geçenleri anlatırken olayları okuyoruz bizde... Kit'in yani Kathryn'in aslında mükemmel bir karakter olmaması kitabın belki de en eğlenceli kısmı. Çünkü dikkat çekici, ret edilemez bir karakter okumuyoruz. Gayet normal biri... Bizlerden biri...

Kitapla ilgili genel yorumuma gelirsek, Kit gerçekten eğlenceli bir karakterdi ve Marc'le müthiş bir çift olacaklarına inandım bütün kitap boyunca ama Kit'in dediği gibi "iyi bir arkadaş gelmiş geçmiş bütün sevgililerden daha önemlidir." biraz öyleydi. Marc iyi bir arkadaştı, gerçi nasıl bir sevgili olurdu bilemiyorum o kısmı okumak mümkün değildi çünkü ikisi flört etme aşamasına geçemediler bir türlü. Kitabın sonlarına doğru Kit'in başka bir bakışla dikkatini çeken Kevin'ın dediği bir söz çok hoşuma gitti... "Bazen karar vermemek en iyi karardır."

Neyse, genel anlamda okunabilinir bir kitaptı. Dediğim gibi zaman zaman sıkılsanız da eğlenceli sohbetler ve olaylar vardı. Hatta güleceğiniz sohbetler var... Tavsiye edebilir miyim... bilemiyorum. Tamamen okuyacak arkadaşın tercihine bırakabilirim.

Ahh bir de, kitabı şimdiki zamanla yazılması da biraz yorucu geldi. Keşke geçmiş zaman kullanılsaydı daha iyi olurdu. Gerçi bunda yayınevinin ya da çevirmenin yapacak bir şeyi yok yazar öyle yazmış ama okumak isteyenlere de ön hazırlık olsun. Kitapta bol bol -yor'lu fiiler var :)

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:

Kathryn (Kit) Jennings otuz yaşında, en yakın arkadaşı Mel Melrose ile Toronto'da yaşamaktadır. Kit'in kalbi o kadar çok kırılmıştır ki artık aşkı ve doğru adamı bulmaktan tamamen vazgeçmiş ve  kendince bir ilişki modeli geliştirmiştir: "Eskiyle Seks" 
Ama Kit'in "Eskiyle Seks" ismini verdiği bu planı düşündüğü şekilde gelişmez ve Kit kendisini mutfak tezgahının üzerinde duran dört yüzükle karşı karşıya bulur. Kit acaba bu tekliflere ne yanıt verecek? Kendisi için eşinden boşanan Marc'ın mı, bir zamanlar her şeyini paylaştığı ama kendisini terk eden yakışıklı ve seksi sevgilisi Derek'in mi, kendisini aldatan ve sadece seks yapmak için birlikte olduğu eski sevgilisi Rob'un mu yoksa bir seçim yapmak zorunda olmadığını söyleyen rock yıldızı Kevin'ın mı teklifini kabul edecek dersiniz?


2 yorum :

  1. Son zamanlarda okuduğum yorumlarında sık sık bahsediyorsun mükemmel karakterlerden :D Okuduğun ve mükemmel olarak lanse edilen bir karakter seni fazlaca sıktı sanırım. Okuduğum en mükemmel karakter Edward Cullen'dı sanırım. Fazla mükemmelik sıkıyor insanı,evet. :D Bu arada amma çok "Mükkemel" dedim :D ^^

    YanıtlaSil
  2. Yorumuna çok güldüm :) Evet mükemmel karakterler çok fazla okunduğunda sıkıyor ama bu biraz da kitabına bağlı :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın