14 Ekim 2015 Çarşamba

0 Özge Gül - Tutkulu Aşk


~~~*~~~
Bazı şeyler saklanmıyordu.
Aşk gibi...
~~~*~~~

Türk yazarlara şans veren bir blogger olarak tanındım gitti. :) Evet, yazarlarımızın iyi şeyler başardığını görmek güzel bir şey, gerçi son zamanlarda iyi yazar bulmak zor ama iyiler de yok değil. Bence Özge Gül de o iyiler kategorisine girebilecek bir kaleme sahip.

Öncelikle Özge Gül'ün kaleminden bahsetmek istiyorum. Akıcı ve merak uyandırıcı bir kurgu yeteneği olmasının yanında okuru sıkmayan bir kalemi var. Çok kalın bir kitap olmasına rağmen başlangıçtaki tempo düşmüyor ve çizgisini bozmuyor bu güzel bir şey.

Karakterlerin sinir bozucu davranışlarını ve zaman zaman karakterlerden sıkılsam da araya giren diyaloglar ya da olaylarla kitaba tekrar okuru çekiyor.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Serkan altı yıldır aynı yerde çalıştığı iş arkadaşı Melisa'ya aşıktır. Duyguları karşılıklı olsa da geçmişinden yaralı olan Melisa kendi elleri ile Serkan'ı başka kadına itmektedir. Kıskançlık, tutku ve aşk her karşılaştıklarında kendini gösterse de bu çift birbirinden uzak durmaya kararlıdır.Ta ki artık dayanılmayacak noktaya gelene kadar... Ancak bazen bazı şeyler için geç kalınmış olabiliyor.

~~~*~~~
Aşk mutlu etseydi annesi kötü şeyler yaşamazdı.
Aşk güldürseydi Selin gecelerce ağlamazdı.
~~~*~~~

Kitapta, Serkan ve Melisa'nın birbirlerini hırpalayan, ama yine de kalplerinin nasıl bir attığının hikayesi. Tabi sadece bununla da kalmıyor yan karakterlerle hikayeyi hareketlendirmekten geri kalmıyor yazar.

Ancak açık yüreklilikle söyleyebilirim ki ne Melisa'nın dengesiz, tutarsız ve güvensiz hallerini sevdim ne de Sedat'ın seni istiyorum ama onun da kalbini kıramam tavırlarını... Sanırım ilk defa bir kitapta baş karakterlerden haz etmedim. Tercihim benim yan karakterler oldu :)

Bazen okurken Sedat ve Melisa arasındaki bu çelişkiler sıkılmama neden oldu, ben normalde ne istediğini bilen karakterleri severim. Evet, Sedat ne istediğini biliyordu ama yine de pes etmesi, geri çekilmesi ya da başka kollara yönelmesi bu istediği şeyle ilgili kararsızlığını demekti benim için. Melisa ise... tamam kızım senin psikolojik tedaviye ihtiyacın var. De get Allah aşkına ne dengesiz insansın sen! Vallaha Serkan'ın ya da Selin'in yerinde ben olsaydım Melisa'yı bir kaşık suyu bırakın bir damla suda bile boğabilirdim.

Selin demişken... Selin Melisa'nın ev arkadaşı ve kesinlikle cesur, ne istediğini bilen ve sevgisini göstermekten çekinmeyen bir kız. Selin benim bu kitaptaki favori karakterim ;)

Ayyy susuyorum yoksa çok konuşacağım :)

~~~*~~~
"Lütfen çok kızma ve beni sev Serkan ne olur sev...
Çünkü ben seni gerçekten seviyorum."
~~~*~~~

Kitabı beğendim, dediğim gibi karakterlerin davranışlarından ve aptallıklarından sıkıldığım zamanlar oldu, keşke bu kadar tripcanlarda olmasalardı da tatlıya bağlansaydı dediğim oldu. Yine de kurgunun bütününü ele alırsak güzeldi.

Sadece...

Eksik bulduğum noktada spoiler falan dinlemeyeceğim söyleyeceğim. Serkan ve Eda'nın otel odasında aralarından geçenler... kitabın sonunda... o kısım bana biraz fazla mı basit kaldı ya da çok mu kolay bitti emin olamadım. Yani Eda'nın son karıştırdığı haltlardan sonra... ilişkilerindeki bu tür bitiş biraz olmadı gibi... daha başka olmalıydı bence, o kısım ne yazık ki beni tatmin etmedi.

Ancak mutlu sonları severim, kitabın Serkan ve Melisa için mutlu son olmasına memnun oldum keşke Selin içinde aynısı olsaydı... Selin'in kitabını bu kitaptan daha bir hevesle okuyacağımı hissediyorum.

Offf... tamam sustum ve yorumumu bitiriyorum. :)

~~~*~~~
Melisa, onu her daim aşk için yanıp tutuşan bir erkeğe çevirmemiş miydi? Bu yüzden her şeyin güzelini hak ediyordu. 
~~~*~~~


Kitabın adı      : Tutkulu Aşk
Kitabın yazarı : Özge Gül
Yayınevi           : Parola Yayınları
Sayfa sayısı      : 592

Kitabın tanıtım yazısı :

Aşk kalplere yerleşecek ve bedenlerde tutkuya dönüşecekti...

Yıllarca aşkla yanıp tutuşan ama karşılık bulamayan bir erkek ne yapar? Serkan hayatına devam etmeyi tercih etti ve bir başkasıyla nişanlandı. Onun için diğer kadınlar artık yok sayılacaktı. Ama Melisa'nın varlığı bile aklını karıştırıp aşkının katlanmasına yetiyordu.

Kalbi kararını çoktan vermişken, kadına yaklaşmanın yollarını arayacaktı ama Melisa, hayatı kendi bildiğinden ibaret sanırken bu hayli zor olacaktı.

Gittikçe yükselen, tutkuyla sarılmış, acılarla bilenmiş bir aşkın içine düşmemek için çabalayan Melisa'yı ikna edebilecek miydi Serkan? Peki ederse arzuladığı mutluluğa sonsuza kadar kavuşabilecek miydi?

Aşk için savaşırken, birbirlerinden güç almaları gerektiğini bilseler yetecekti ama bunu becerebilecekler mi?

Peki ya tutku her zaman aşk mı getirir?

İşte tüm bu sorular cevap bulurken, bu iki gencin hikâyesine bir tutamdan fazla acı eklenecek…


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın