25 Ocak 2016 Pazartesi

1 Emine Şeyma Mengi - Aşktan Kaçarken


~~~*~~~
"Sorun kalbimin ta kendisiyken, 
kalbimi dinleyip sorunu nasıl çözebilirim?"
~~~*~~~

Türk yazarlara şans verip okuduğumu biliyorsunuz... Yeni yazarlarımızdan Emine Şeyma Mengi'nin kitabı Aşktan Kaçarken'de şans verip okuduğum kitaplardan biri oldu. Uzun zamandır yorum yapmadığım için de bu kitapla başlayayım dedim :)

Önce kısaca konusuna değinip sonra yorumuma geçmek istiyorum. Kitap, Derin, babasının kendisini zorla bir evlilik yapmak için seçtiği adayla evlenmek istemediği için kaçmasını ve bu sırada Baran'ın arabasını çalmasıyla başlıyor. İlerleyen süreçte Derin, Baran'ın evinde çalışmaya başlar derken ikili arasında aşk doğmaya başlar tabi bu sırada gizlenen bazı sırlar ortaya çıkar... Kısaca bu şekilde özetleyebiliriz kitabın konusunun... tabi daha detay verebiliriz ama o zaman kitabın hiçbir tadı kalmaz ;)

Kapak tasarımından eğlenceli bir aşk hikayesinin bizi beklediği belli oluyor, ki gerçekten de eğlenceli bir aşk hikayesiydi diyebilirim. Beklentiler çok yüksek tutulmadığı sürece okurken keyif almanız mümkün.

Kurgu sade ve akıcı bir şekilde yazılmış ancak okura duygu hissettirme konusunda biraz yoksun kalmış. Eğlenceli sohbetler evet.. okurken güldürüyor bunu inkar edemeyiz, romantik komedi gibi hissettiriyor. Ancak dediğim gibi Derin ve Baran arasında gelişen o aşk okura hissettirememiş yazar ne yazık ki...

Bu durum yine de okumaya engel değildi. Okuduğumuz eşsiz aşk romanları ile ister istemez bir kıyas içerisine giriyoruz... hele de romantik komedi yazarlarının yazdıkları esprili anlatımlarla aşk hissettirmelerini tattıktan sonra bu kitapta da bunu bekledim. O kısmı ne yazık ki elde edemedim.

Bunların yanında Deren'in çocuksu tavırları kitaba renk katan şey olsa da bazen cidden fazla çocuksulukta sıktı diyebilirim. Hani bir şeyi bir kere yaptığında eğlenceli olur ikinci kere de güldürür ama üçüncüsünde yeter ama artık ya dedirtir... aha işte tam böyleydi Deren'in davranışları Baran'ın yerinde başka biri olsaydı yeminle öldürmüştü yani Deren'i.

Kitaba dair yorumumu söyledim. Eğlenceli, keyifli zaman geçirtecek, büyük beklentilerle okunmazsa beğenebileceğiniz bir kitap. Her ne kadar eksikleri olsa da eğlendiriyor.

Eğer yaş ortalamanız 25'in üzerindeyse okuduğunuz diğer aşk romanlarıyla kıyaslamadan okuyun derim ben... yeni yetme gençlere, ergenlere ve lise çağındaki gençlere daha çok hitap edeceğini de söyleyebilirim.

Sevgili Emine Şeyma Mengi, yolun açık olsun, dilerim kalemini biraz daha geliştirip duyguları esprili anlatımla da olsa daha ön planda tutmaya çalışıp yeni eserlerini yayınlayabilirsin.


Kitabın adı      : Aşktan Kaçarken
Kitabın yazarı : Emine Şeyma Mengi
Yayınevi           : Müptela
Sayfa sayısı      : 392

Kitabın tanıtım yazısı :

Derin, babası tarafından iş ortağıyla evlendirilmek üzeredir. Ancak hiç tanımadığı bu adamdan ve babasından kaçarken kendini büyük bir evde çocuk bakıcısı olarak bulur. Bu, alışılmış romantizm kalıplarından uzak, eğlenceli aşk hikâyesini kaleme alan Emine Şeyma Mengi, Almanya'da yaşıyor. Hiç tanımadığın biriyle evlenmek mi? Olmaz öyle şey! Bu kabul edilemez ve anında uzaklaşmayı gerektirir. Yani "Derin Altındağ olmak bunu gerektirir." Unutmamalı ki mevzu Derin olunca doludan kaçarken Baran'a tutulmak kaçınılmazdır. Bu eğlenceli maceranın sürprizli sonunda yüzünüzde gülümseme, içinizde bitmeyen bir yaramazlık yapma isteği kalacak.

1 yorum :

  1. Yeni yetme gençlere, ergenlere ve lise çağındaki gençlere hitap eden bir kitap :))

    Bu yorumunuzdan sonra hayatta almam bu kitabı

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın