15 Ekim 2023 Pazar

0 Teagan Hunter - Gizli Vuruş (Carolina Comets #1)


~~~*~~~
Arabadaki gecemizden beri ilk kez, Harper bana içten bir gülümsemeyle baktı. Buna ne kadar ihtiyacım olduğunu, gülümsemesini görene kadar fark etmemiştim.
~~~*~~~

 

Yayın hayatına Gizli Vuruş ile başlayan Pukka Yayınları'nın ilk kitabını okudum. Bu kitap hep Carolina Comets serisinin hem de yayınevinin ilk kitabıydı ve çokça sevdiğimi itiraf etmeliyim. 

Zaten yayınevi radarımda çok güzel kitaplarla geliyorlar. Yakında başka kitaplarının yorumları da burada olacak. 

Carolina Comets Serisi her kitabın bir hokey oyuncusunun hikayesini anlattığı serilerden. Yani bağımsız okunabilinir ama kurgu bütünlüğü açısından sıralı okunması gerekmektedir. 

Seri normalde 7 kitaptan oluşuyor ama yayınevi sosyal medya hesaplarından seri kitapların aralarını çok açmayacaklarını söyleyerek biz okurların gönüllerini çaldılar umarım birkaç ay sonra serinin 2. kitabının da çıkacağını duyarız. 


~~~*~~~
İçimde Collin'le daha fazla birlikte olmak isteyen küçük bir parça vardı. 
Kötüydü çünkü... şey, ona daha fazlasını vermekten korkuyordum. Daha fazlası sadece kalp kırıklığına yol açardı. Bundan emindim.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, kötü bir sezon sonu geçiren hokey oyuncusu Collin, yaz aylarını ailesiyle geçirmiştir ve şimdi yaşadığı yere dönmeli ve kendini toparlayarak yeni sezona hazırlanmalıdır. Ancak yolda tesadüfen tanıştığı ve kendisine yardım eden Harper'dan oldukça etkilenmiştir. Harper'da aile ziyareti ve kız kardeşinin nişanından dönerken Collin'i yolda kalmış görünce genç adama yardım ederek onu evine kadar bırakır. Ancak ikili arasındaki cinsel gerilim bir adam ötesine geçmediği içinde ikisi de birbirilerini akıllarından çıkaramazlar. Collin, yeni sezona da aynı gerginlikte ve kötü iş çıkararak başladığında arkadaşlarının da baskısıyla bir flört uygulamasında profil oluşturur. Amacı tek gecelik ilişkiler yaşayarak buz üzerindeki gerginliklerinden arınmaktır. Tam o anlara denk gelen Harper'ın da profil oluşturmasıyla ikilinin yolları yeniden kesişir. Başlarda konuşmayla başlarken sonrasında birbirlerini tanımayla da ilerler ancak Collin, Harper'a dair birçok şey öğrenmesine rağmen genç kadına kendisinin ünlü bir NHL hokey oyuncusu olduğunu söylemez. Bu sırrı her sakladığı an genç adamı daha da gerip strese sokarken bu durum sahadaki oyununa da yansımaya başlar. Tam genç kadına itiraf eden mesajı attığında genç kadının kendisini izlemeye gelmesiyle ortalık daha da karışır çünkü Harper kendisinden saklanan sırra dair oldukça sinirlidir. Her ne kadar Collin'i anlıyor olsa da ortada dolanan bir yalan bir sır olması üstelik kendisi her şeye rağmen açık olurken işleri yokuşa sürmektedir. Bir de ikili iletişimleri ve birbirleriyle vakit geçirdikçe daha da bağlanmaları işleri daha da karmaşıklaştırır. Çünkü Collin'in aksine Harper'ın yaşadığı olaylardan dolayı aşka dair ve güvene dair korkuları vardır. Collin'in savaşması gereken bir aşk hayatı ve kazanması gereken bir kupa varken hayatı tam bir savaş meydanına döner. 

Öncelikle hokey kurgularını çok severek okuduğumu söylemeliyim. Genelde hep üniversite öğrencisi temalı kurgulardı okuduklarım ancak bu kitapta daha yetişkin olanları olması ya da en azından öğrenci olmayan karakterler olması çok hoş bir değişiklikti ve severek okuduğumu itiraf etmeliyim. 


~~~*~~~
Hepimizin kendine göre bir inancı vardı.
Doğrusu, Harper sayesinde sayı yaptığımda bir an için benim de aklımdan geçmişti çünkü hayatımdaki tek değişiklik oydu.
Belki... belki de o, benim uğurumdu.
~~~*~~~

Kitapta gereksiz uzatmalar, kıskançlık tripleri, söylenen yalanlara karşı ayrılıklar ya da yaşanan talihsiz olaylardan sonra yaşanan ayrılıkların uzun olmaması çok güzeldi. Aslındaki yazar her şeyi ayarında yazmış ve gereksiz yere uzun olsun kurgum diye düşünmeden tadında bırakmıştı. Bu yüzden de çok sevdim. Hatta başka yazarlar olsa önce yalanlar ortaya çıktığında bir ayrılık sahnesi yazardı sonra da Harper ile Collin arasındaki duyguların açığa çıktığı zamanki sahnede... bu yüzden yazarı çok takdir ettim her şeyi dozunda ve ayarında bırakması süper bir hamle benim için. 😍

Karakterlerin eğlenceli sohbetleri, arkadaş ilişkileri ve hokeyle ilgili detaylar çok güzeldi. Özellikle birbirlerine takılmalar ve karakterlerin birbirlerini çok iyi tanımaları da güzel anlatılmıştı. 

Collin'in o alıştığımız burnu havada, ünlü olmasını fırsata çeviren, popüler erkek karakter modunda olmaması, kendi halinde, mütevazi ve her gece bir kadınla modunda değil de bir kadınla bir ömür modunda olması çok güzel bir değişiklikti. Muhtemelen serinin devamında o tür oyuncuları okuyacağızdır diye düşünüyorum ama Collin onlardan biri değildi ve bu durum beni çok mutlu etti. Çok güzel bir değişiklik oldu benim için. O popüler, her kadını yatağa rahatlıkla atan, yataktan yatağa giden erkek karakterlerden sonra Collin tam bir king oldu benim gönlümde. 😍

Harper ise... kesinlikle benim tarzım değil. Kadın korku filmi sevip, korku karakterleri yaratıyor... şaka gibi ben çok fena korkarım öyle şeylerden 🙈 Çok tuhafsın bence Harper 🙈 ama bunun yanında kendi yeteneğini bilerek ve bunu severek yapacağı bir işe çevirmesi çok takdir ettiğim özelliği oldu. 


~~~*~~~
Hayatımın en kötü anının altıncı açın uzatmalarında, lambanın yandığı an olduğunu sanmıyordum. Ama hayır. 
Bu andı. 
Çünkü aşık olduğum kız... Kayıtta ona olan duygularımı itiraf ettiğimi duymasına dakikalar kalan kız... 
Bana, buna değmeyeceğimi söylemişti.
~~~*~~~

Harper'ın Collin'in kimliğini öğrendikten sonra genç adamı tanıma çabası, onunla olma çabası ve spordan hoşlanmazken Collin'in maçlarını izlemesi de çok tatlı bir detaydı. 

Kitabın sonundaki ikilinin birbirlerine duygularını söyledikleri kısımlarda... daha doğrusu o video kaydı muhabbetinde Harper... kızım benim bile kalbim kırıldı... Collin'i düşünsene adam bir de sana aşık... 😟

Ama pankartçı kız taktiği çok süperdi. 😂 

Ayyy sanırım biraz spoiler vermeye başladım. Henüz yeni kitap o yüzden artık sussam iyi olacak. Yoksa kitabı resmen anlatacağım size zaten kısacık, küçücük bir kitap. 

Ancak söylemezsem içimde kalır... Collin, adamım çok güzel sevdin be. Hem de çoook güzel 💜

Neyse... 😇

Ben kitabı çok severek okudum ve lütfen sevgili Pukka Yayınları serinin diğer kitaplarını da çabucak çıkarın 😇 Bu arada yayınevi kitaba ayraç ve karakter kartı da ekliyor. Çoook tatlı her çıkan kitabına eklemişler ve bu kitabınki de en altta bulunan fotoda görünüyor 😎

Size de tavsiye ederim, bu türü seviyorsanız mutlaka deneyin.

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 5 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟🌟 


~~~*~~~
"Gerçek aşk, sık sık karşına çıkmaz. Hatta bazen hiç çıkmaz. Fakat çıktığı zaman da... beklemeye değer. Güven bana."
Harper'ı bekler miydim?
Onu sonsuza kadar beklerdim.
~~~*~~~


Carolina Comets Serisi


Kitabın adı    : Gizli Vuruş
Orijinal adı    : Puck Shy
Yazarı           : Teagan Hunter
Çevirmen       : Gülsena Karaca
Seri Bilgisi     : Carolina Comets #1
Yayınevi        : Pukka Yayınları
Sayfa sayısı   : 304

Kitabın tanıtım yazısı: 

KÖTÜ BİR YILIN TANIMINI YAŞIYORDUM.

Altıncı maçtaki mağlubiyetimin, takımımın kupayı kazanmasına mâl olması? Tamam.
Tutuklanmak ve imajımı mahvetmek? Tamam.
Arabam bozulduktan sonra neredeyse ezilmek?
Gördüğünüz gibi art arda üç başarı.

Carolina Comets ile olan sözleşmem bu yıl bitecekti. Ve eğer takımda kalmak istiyorsam kendimi toparlamam gerekiyordu.

Bir ilişkiye değil, sadece rahatlamaya ihtiyacım vardı.

Ama bir flört uygulamasında gezinirken neredeyse beni ezecek olan o sevimli kıza yeniden rastladığımda, bu defa gitmesine izin veremeyeceğimi biliyordum.

Harper komikti, zekiydi ve hokey umurunda değildi.

Odaklanmam gereken tek şeyin kariyerim olması gerekirken Harper'ı aklımdan çıkaramıyordum.

Ona âşık olmamam gerektiğinin farkındaydım... fakat sanırım, çoktan olmuştum bile.





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın