7 Eylül 2024 Cumartesi

0 Lisa Kleypas - O Yaz (Wallflowers #1)



~~~*~~~
Aşk onun için bir lükstü. Her zaman da böyle olmuştu. Aşkı düşünmek konusunda kendisine hiçbir zaman olanak tanımamıştı.
~~~*~~~ 

 
Sonunda bu seriye başladım. Aslında henüz blog yokken okuduğum kitaplardandı ama çook uzun zaman geçti ve ben unutmuştum kitapları. Bu yüzden tekrardan okumak çok güzel geldi. 

Her ay bir historical romans okuyorum, hatta instagramda da okuma grubumuz var ve bu ay O Yaz kitabını seçtim. 

Wallflowers Serisi'nin ilk kitabı, 4 kitaptan oluşan ve karakter serisi olan bir seri. Kurgusal bütünlük açısından sıralı okunması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü karakterleri bu kitapta tanıyıp diğer kitaplarda hikayelerini okuyacağız. Bu yüzden sıralı okuyun derim. 


~~~*~~~
Sanki birbirlerini tanıyor gibiydiler... bunun daha önce karşılaşmış olmakla ilgisi yoktu... sanki birkaç kez karşılaşacak kadar birbirlerine yaklaşmışlar ve sonunda sabrı taşan kader yollarının kesişmesini sağlamıştı.
~~~*~~~ 



Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Anabelle ve ailesi, babasının ölümünden sonra ekonomik olarak oldukça zor duruma düşmüştür. Ellerindeki imkanlar bitmenin sınırında, borçlarını ve faturalarını öderken oldukça zorlanır durumdadırlar. Üstelik Anabelle'in henüz okuması gereken bir erkek kardeşi de vardır. Hem kendisi hem annesi hem de erkek kardeşi için zengin bir lord ile evlenip ailesinin hayatını kurtarmayı amaçlamaktadır. Üstelik babasının eski bir arkadaşı olan yaşlı Lord Hodgeham'da ailenin evine uygun olmayan saatlerde gelip de göründüğünden dolayı Annabelle'iın adı da lekelenmenin sınırındadır. Adamın hedefi annesi olsa da son dönemlerde kendisine de bakışlarını çevirmiştir. Bütün bunlarla baş etmeye çalışırken bir kasabın oğlu olan Simon Hunt ise, avı Anabelle'miş gibi genç kızı radarına sokmuştur. Kızın çevresinde dolanıp, ona tekliflerde bulunup genç kızla ilgilenmektedir. Hakkındaki dedikodular doğrultusunda metresi olmasını isterken aynı zamanda da duyguları ve kalbi harekete geçtiği içinde eşi olarak da hayatında istemektedir genç kızı. Simon ise, iki yıl önde bir tiyatronun önünde görüp etkilendiği kızı iki yıl boyunca göz hepsinde tutup da peşinde dolandıktan sonra, arkadaşının av partisine onunda katılacağını öğrenerek peşinden kendisi de gider. Her ne kadar soylu unvanlara sahip olmasa da sahip olduğu servet birçok kapıyı kendisine açmaktadır. Ancak bir tek Anabelle'in hayatının kapısını açmamaktadır çünkü genç kız aristokrasinin arasında yetiştiği için kendisine de o dünyadan birini istemektedir. Üstelik katıldığı av davetinde de gözüne bir lord kestirmiş olup onun peşine düşmeye karar verir. Ama hesaba katmadığı şeyler de vardır. Mesela her an peşinde olan Simon Hunt, annesinden çektiği pençeleri kendisine geçirmeye hazırlanan Lord Hodgeham ve en büyük sınavı olan kalbi... alması gereken kararların arasında bütün tabuları kırıp kalbinin sesini mi dinleyecek yoksa kendisine koyduğu hedefe doğru mu gidecek? 

Bilindik kitapları okumayı özlemişim. Bazı yazarlar cidden ayrı tutulması gereken yazarlar çünkü kitapları hep severek okunuyor. Lisa Kleypas'da onlardan biri. 


Kitap çok eski, yaklaşık olarak 14 senelik ve orijinal mi emin değilim. En azından orijinal olmadığını düşünüyorum çünkü aşırı imla hataları vardı. Orijinal bir baskıda o kadar olamaz diye düşünüyorum. Tamam günümüzde de çıkıyor ama bu kitabın çıktığı tarihlerde genelde orijinal olmayan kopyalarda gördüğümüz hatalar gibi... Baya rahatsız ediciydi açıkçası. 



~~~*~~~
Güçlünün kazanması bir doğa kuralıydı. En zayıf olanlar ise diğerlerinin yolundan çekilmeliydi.
~~~*~~~ 



Annabelle'in ailesi için harcadığı çaba, kardeşi için yaptığı fedakarlıklar çok güzeldi ama asıl takdir edilen hatta ettiğim şey ise annesinin yaptığıydı. Resmen çocukları için kendini feda etmeyi göze alması... annelik işte dedirtti. 

Annabelle'in 25 yaşında olması, sosyetede evde kalmış muamele görmesine sebep olması ve asla pes etmeden kendine eş arama modu çok iyiydi. Hedefe odaklı kızım... her ne kadar kalbi aşık olacak bir adam olmuş olsa da genç kadının bunu inkar edip ona göre davranması güzeldi. 

Simon ise... adamım en başından beri ne istediğini bilip ona göre hareket etmesine hayran oldum. Her seferinde dile getiririm. Kadın-erkek fark etmeksizin ne istediğini bilen karakterleri de insanları da severim. Burada Simon Hunt'ın ne istediğini bilmesi, elde edebilmek için çabalaması ve hedefe odaklı olması çok güzeldi.

Hatta öyle ki, ısrarla Annabelle'e dans teklif etmesi ki her seferinde reddedilirken... av partisinde onun dibinde olması, her an peşinde boy göstermesi çok güzeldi. Buna karşılık Annabelle'in hastalandığında da ilgilenmesi çok güzeldi. Özellikle de o bot detayı... süperdi. 

Annabelle'in arkadaşları, Daisy, Lillian ve Evie çok tatlıydılar. Hatta Amerikalı kardeşler Lillian ve Daisy süperdi. Bu kızları çok sevdim. Özellikle de Lillian ile Westcliff arasındaki diyaloglar çok eğlenceliydi. Gerçi Lord Westcliff ile Annabella'nın sohbetleri de öyle. 

Kitabın sonundaki yangın muhabbeti de tam sevdiğini kaybetme korkusu ve sonrasında gelen ilan-ı aşklara vesile oldu. 

Çok uzatmayayım. Kitabı sevdim. İmla hataları kitabın akıcılığını ne yazık ki kaybettirmişti ama yine de sevdim kurgusunu. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 4 veriyorum. 🌟🌟🌟🌟


~~~*~~~
Başarının hayali bir sonucu olan mutluluk ancak içinde bulunduğu durumdan memnun olmanın bir işareti olabilirdi. Simon ise, yapısı gereği, hiçbir zaman sahip olduklarıyla yetinmeyen bir insandı. Durumundan memnun olması söz konusu olamazdı. Böyle bir şeyi istediği de söylenemezdi.
Ne var ki, ihmal ettiği kalbinin derinliklerinde, özel bir köşesinde, Simon'un hiçbir zaman söndürmeyi başaramadığı bir istek vardı. 
~~~*~~~ 



Wallflowers Serisi

  • O Yaz
  • Ben Böyleyim
  • Sevgim Sana Ait
  • Nisan Yağmurları



Kitabın adı    : O Yaz
Orijinal adı    : Secrets of A Summer Night
Yazarı           : Lisa Kleypas
Çevirmen       : Mine Atafırat
Seri Bilgisi      : Wallflowers #1
Yayınevi         : Epsilon
Sayfa sayısı    : 320

Kitabın tanıtım yazısı: 

Her şeyin bir yaz gecesi başladığı roman, tıpkı yazarın ilk romanı gibi bir solukta okunacak!

“Gerçekten yetenekli bir öykücü.” –Publishers Weekly

Londra sosyetesine giren dört genç kızın ortak bir amacı vardır: Tüm kadınsı yönlerini ve çekiciliklerini kullanarak kendilerine birer koca bulmak.

Annabelle Peyton ise ailesini felaketten kurtarmanın tek yolunun, soylu bir genç adamın kendisine evlenme teklif etmesini sağlamak olduğunu düşünmektedir. Bunun için güzelliğini ve zekasını sonuna kadar kullanmakta kararlıdır. Ancak Annabelle’in en büyük hayranı, zengin ve güçlü Simon Hunt genç kızın aklını çelmekte ve onun duygularına karşı koymasını güçleştirmektedir.

Arkadaşları, Annabelle’i Simon’dan uzakta tutmak için uğraşırlar ve ona uygun gerçek bir beyefendi bulmaya çalışırlarken, bir yaz gecesi her şey değişir. Annabelle, aşkın en tehlikeli oyun olduğunu keşfeder.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın