15 Eylül 2024 Pazar

0 DİZİ YORUMU // Fate: The Winx Saga


Filmin Adı       : Fate: The Winx Saga
Sezon Sayısı    : 2 
Bölüm Sayısı   : 13 Bölüm (2 sezon toplam)
Türü                : Fantastik-Aksiyon
Yaş Sınırı        : +18
Yapım tarihi   : 2021-2022
Oyuncular      : Abigail Cowen, Hannah Van Der Westhuysen, Precious Mustapha, Eliot Salt, Elisha Applebaum, Danny Griffin, Sadie Soverall, Freddie Thorp, Paulina Chavez... 

Puanım        : 5 / 10


Öncelikle puanım iki sezon içinde geçerli. Çünkü ilk sezonu izlediğimde nedense burada paylaşım yapmamışım o yüzden iki sezonu beraber yorumlamayı düşünüyorum. 

Detaylı yoruma geçmeden önce şunu söylemeliyim ki hiçbir oyuncu... belki bir iki tanesini hariç diyebilirim... onların haricinde hiçbir oyuncu çizgi filminde oluşturulan karakterlerle alakası yok. Gerçi senaryonun da yok ya neyse. 

Diziyi izlediğimde şunu düşündüm... Netflix yine bir uyarlamayı mahvetmiş. Bir çizgi film uyarlaması olabilir, yetişkin hale getirilmiş de olabilir ama bunun karakterleri ve olayları batırmanız gerektiği anlamına gelmiyor bence. 

Genel olarak konusuna dair yorumuma gelirsek; Bloom, üvey anne babasıyla yetişmiş bir peridir. Güçlerini küçük yaşlarda keşfetmeye başlamış ama ne olduğunu idrak edemediği için de olduğu şekilde hayatına devam eder. Bir gün Stella ile tesadüfen karşılaşmasının sonucunda Alfea adındaki okuldan ve peri güçlerini kontrol edebilmeye dair edindiği bilgiler sonucunda okula kaydolur ve olaylar da bu şekilde başlar. Henüz 17 yaşında olan Bloom'un geçmişini araştırması, büyüsünü kontrol etme çabası ve kimlik araştırmalarının sonucunda okulda oluşan olayları da araştırmasıyla Alfea'da bir kaos ortamına adım atarlar. Oda arkadaşları Stella, Terra, Aisha ve Muse ile beraber gizlenen sırları öğrenmeye çalışırlarken de büyü gücü olmayan ama orada eğitim gören Uzmanlar ile de arkadaşlık yapmaya başlarlar. İlk aşkı, ilk heyecanları tadarlarken ilk sezonda tamamen olaylara giriş şeklinde ve Bloom'un içindeki gücü, Ejder Ateşi ile tanışmasını anlatıyor. 

2. Sezonda ise, değişen okul müdiresi ile gelen olayları anlatırken en büyük düşmanları olan Kan Cadıları bu sefer boy gösteriyor. Bloom ve arkadaşları yaşanan değişikliklerden memnun olmadan, yeni müdire Rosalind'in aykırılıklarını ortaya çıkarmaya çalışırken perilerin gücünü emen kazıcıların ortalarda gezmesi ve perileri avlamaları, bunun yanında da Kan Cadılarının da kendini göstermeleriyle ortak düşmana karşı tek cephe olmaya karar verirler. Ancak Kan Cadısı lideri Sebastian'ın bir planı vardır. Karanlık Diyarı'n kapılarını açmak... bunun için de Bloom'un gücüne ihtiyacı vardır. Kan Cadıları ve Alfea Perileri ile Uzmanları arasında bir savaş patlak verir...

Aslında genel olarak çizgi filmindeki olaylar da kurgu da çok güzeldi. Alttan alttan verdiği mesajlar da öyle... ama çizgi filmlerini izleyenler olduğunuzda dizi ne yazık ki size çok yavan ve alakasız geliyor. Çizgi filminden bağımsız izlenmesi gerekiyor. 

Öncelikle karakterler, yaratılan çizgi filmindeki karakterlerle dizi oyuncularıyla arasında uçurum vardı. O kadar alakasızdı ki oyuncular olmamıştı. Bir de oynanılan yaş 17 iken karakterlerdeki tavırlar 20-21 yaş havasındaydı... arkadaş 17 yaşındayız diyorsanız edanız nasıl daha büyük oluyor. 

Dizide normalde Sky bir prensti ama burada bir prens değil... Muse ile Riven bir ilişkisi olması gerekiyorken Muse, Sam adında bir çocukla sevgili ve Riven da Beatrix ile sevgili ama aynı zamanda bir erkek sevgilisi falan da var... bir dakika durun... bu bir çizgi filmden uyarlama! Tamam yetişkin yapabilirsiniz ama bunu içeriği değiştirerek değil! 

Stella deseniz... Beatrix ile neredeyse kanka modunda... kızım sen Bloom'un en yakın arkadaşıydın ama baya ikili oynuyorsun! Ne alaka? 

Bloom çizgi filmde de böyle miydi yoksa dizide ekstra mı drama queen modunda yapılmış? Ayy fazla mı s*lak bir karakter olmuştu. 😤

Netflix'in uyarlamalarda nasıl karakterleri saptırdığını, saçmaladığını bir kez daha gördük. Tamam bazı konularda bazı şartlar varmış. Mesela ırkçılığa karşı olsun diye karakter ayrımı yapmaksızın her oyuncuya şans verilmesi gibi... ama bu durum mevcutta olan bir çizgi filmin uyarlamasında karakterlerin cinsel eğilimlerini değiştireceğiniz, orijinalden uzaklaşacağınız anlamına gelmiyor. 

Tamam Riven, çizgi filmde de aykırı bir karakterdi, asiydi falan ama erkeklerden de hoşlanır modu yoktu! Ya da Beatrix'in Stella'yla kanka olma gibi bir durumu... 

Mesela iki sezon izledim ama Stella'nın sevdiği Brendan nerede? Peki ya Tecna nerede? Ahh bir de Allah aşkına Muse'un büyüsü müzikken nasıl onu zihin gücüne çevirdiniz? 

Resmen şey gibi olmuş... çizgi filmleri güzeldi, sonrasında animasyonları çıktı bir tık batırdılar sonra dizisi çıktı hepten batırdılar. 😤

Size tavsiyem bilgimiz çizgi film Winx Club olarak izlemeyin öyle izlerseniz tam bir fiyasko olur. Bağımsız, onların karakterleri ödünç alınmış bir dizi yapılmış gibi düşünün. Hani çok tutan bir kitap üzerinden yazılmış fan kurguları oluyor ya öyle düşünün. Keşke bu fikirle izleseydim ben de... 

Efektler güzeldi, Bloom'un ateşi kullanması, Uzmanları'n dönüşmeler, perilerin büyü yaptıkları kısımlar güzeldi. Zaten bir güzel diyebileceğim kısımlardı onlardı sanırım. 

Neyse çok gömdüm bu kadar laf etmeye 5 çok vermişim gibi geldi. Çok beklentiniz olmasın, izleyecek bir şey bulamazsanız bir bakabilirsiniz. Gerçi izlemezseniz de bir şey kaybetmezsiniz. 

Bu arada duyduğuma göre 3. sezon çekilmeyecekmiş. İptal edilmiş! Ama eğer çıkarsa izleyecek bir şey bulamazsam izleyeceğim. Bloom daha ne kadar s*laklaşır merak ediyorum. 

Bir de Riven'ı ben çizgi filmde de severdim burada da sevdim. Bir de Beatrix'i ve Flora'yı çok sevdim 😍

Puanım: 🌟🌟🌟🌟🌟

1. Sezon




2. Sezon





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın