2 Eylül 2024 Pazartesi

0 Neva Altaj - Parçalanmış Ruhlar (Perfectly Imperfect #6)



~~~*~~~
Güvenli limanın olması gereken insanlar tarafından gözden çıkarıldığında, herhangi birine yaklaşmak için kendine izin vermek zordu çünkü bir nokta da onlar da gidecekti.
~~~*~~~ 


 Artemis Yayınları son sürat Perfectly Imperfect ya da Türkçe adıyla Kusursuzca Kusurlu Serisi'ne devam ediyor. Öyle hızlı gidiyor ki serinin 6. kitabı çıktı ve ben de yorumuyla karşınızdayım. Sanırım çıkar çıkmaz aldığım okuduğum serilerden biri, hatta son zamanlarda tek de diyebilirim. Çünkü severek okuyor ve takip ediyorum. 

Mafya kurgusu, yetişkin içerikli yani smut sahneleri olan bir kurgusu var. 10 kitaplık serinin 6. kitabı ama karakter serisi olduğu için de hikaye yarım kalmıyor bu yüzden rahatlıkla alıp okuyabilirsiniz. Her kitap bir mafya üyesinin hikayesini anlatıyor. Sadece Rus değil, bazı kitapları İtalyan mafyası mesela... 

Mafya kurgusu severlere zaten bu seri tavsiyemdir okuyabilirsiniz. Hem kitaplar kısa, yazar tadında bırakmış hikayeyi, gereksiz uzatmıyor. Hem de su gibi akıyor, sıkmıyor. 


~~~*~~~
Geçmişi saklamak için ne kadar uğraşırsam uğraşayım, görünür ya da görünmez hatırlatıcılar daima kalacaktı.
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Asya, henüz 18 yaşında, Cosa Nostra Aileleri'ne bağlı bir ailede büyümüş genç kızdır. Anne babasını küçük yaşta kaybettikten sonra ağabeyi tarafından büyütülen ikiz kardeşiyle beraber sınırlar içerisinde büyümüştür. Bir gün bu sınırları kırmak için ikiz kardeşi Sienna ile beraber evden kaçarak bir bara giderler ve Sienna erken dönme kararı alınca Asya biraz daha kalır barda, alkolün verdiği etkiyle de eve dönmeye karar verdiğinde barda ona eşlik eden adam tarafından kaçırılır, t*cavüze uğrar ve sonucunda da bir fuhuş evine satılır. Asya, iki ay boyunca cinsel istismara uğramasının ve uyuşturucuya bağımlı hale getirilmesinin sonucunda bir gün bir müşterisinin an kalp krizi sonucunda bir şekilde kaçmanın yolunu bulur. Kaçarken de yolu Bratva'nın adamlarından biri olan Pavel ile kesişir. Pavel, yönetimini devraldığı iki kulüpten biri olan Ural'dan çıkıp eve gittiği sırada arabasının önüne çıplak bir şekilde atlayan ve sonrasında uyuşturucu komasına giren Asya'yı evine götürüp de bakımını üstlendiğinde işler karışır. Çünkü istismara uğramış olan Asya, Pavel'i kurtarıcı olarak görmekte ve onun haricinde kimsenin yanında kendini güvende hissetmemektedir. Yaşadığı travmalar sonucunda kendi iradesi dışında hareket eden, hiçbir kararı tek başına alamayan, takım elbise ve kravat ikisinden korkan Asya, Pavel'in yanında yaşamaya başlar. Pavel her ne kadar kimliğini öğrenmiş olsa da Asya'nın kararına saygı duyup ailesine haber vermez. Ama Pavel'in de üstü olan Bratva'nın Don'u konumunda olan Roman ise, Asya'nın kimliğini öğrendiğinde işler kızışacaktır. Çünkü aylardır ağabeyi Asya'yı aramaktadır, bunun yanı sıra da kardeşini yanına alıp onun iyileşmesi için çaba harcamayı amaçlamaktadır. Pavel ise kimsesizliğine çare olmuş olan ve aşık olmaya başlamış olduğu Asya'dan da ayrılmak istememektedir. Asya ise... yaşadığı korkunç iki aya karşılık ağabeyiyle gitmeyi mi yoksa Pavel ile kalmayı mı tercih edecektir bu da kitapta gizli. 

Öncelikle şu konuda uyarayım, karakterler arasındaki ciddi bir yaş farkı var. Onların dünyasında bu normal karşılanıyor, artık okuduğumuz kitaplardan bunu anladık. Çünkü genelde kızlar henüz 18-20 yaşlarındayken evlendirilmesine karar veriliyor ve özellikle de aileler arasında evlilikle anlaşma amacıyla bu evlilikler yapılıyor. Dolayısıyla da erkekler genelde kızlardan oldukça büyük olabiliyor. Bu kitapta da bunu görüyor. Asya henüz 18 yaşında buna karşılık Pavel ise ondan on beş yaş büyük. Normalde hoş karşılanabilecek bir detay değil, ki başka bir kurgu olsa belki eleştirirdim de ama mafya kurgularında bu artık normal gelmeye başladı sanırım. Ama sadece mafya kurgularında. 



~~~*~~~
Onun uysal ve narin olduğunu düşünmüştüm ama görkemli öfkesini gözlemledikçe ne kadar yanıldığımı anlıyordum. Onun içinde ateş ve şiddetli bir yaşam vardı. Ona zarar veren, onun ruhunu kıran insanlar, onu tamamen yok edememişlerdi. 
~~~*~~~ 



Kitabın başında yazarın yaptığı uyarı çok yerinde olmuştu. Aslında o uyarıya karşılık daha ağır bir şeyler bekledim ama yine de teşekkür etmek lazım bu düşüncesinden dolayı. Kitabın içeriğindeki istismar, seks köleliği, travma sonrası stres bozukluğu vs için yazar uyarı da bulunmuş. Bu oldukça ince düşünülmüş bir detaydı. Kitapta evet bu olay döngüsü üzerine kurgulanmıştı ama çok da detay yoktu bunu söylemeliyim ama buna karşılık travma sonrası stres bozukluğu fazlasıyla vardı. Asya'nın durumu... Zaten mafya detaylarına da bundan dolayı çok değinilmediğinden de bahsetmiş yazar. 

Asya'nın durumu, yaşadıkları, sonrasında yaşadıkları, baş etme çabası, kendisine dair olan hisleri ve düşünceleri güzel anlatılmıştı. Aslında onu durumunda olan çoğu kişinin hissedeceği şeyleri okuduk da diyebiliriz. 

Pavel'in ise ona hep yardımcı olması, kendini toparlaması için çaba harcaması çok iyiydi. Hatta Asya'yı doktorla görüşmeye ikna edemeyip de kendisi görüşüp tavsiye alması ve sonrasında uygulaması da çok güzeldi. 

Asya'nın takım elbise ve kravat ikilisine olan korkuları ve takıntılarına karşı Pavel'in tepkisi çok iyiydi. Aslında sadece işten başka bir hayatı olman Pavel için Asya resmen hayatına bir renk, bir amaç ve bolca duygu katmış biri oldu. Pavel'in bu değişimlerini okumak güzel geldi. 

Asya'yı yavaş yavaş kendi iradesine alıştırması, onun için çaba harcaması, korkularını tetiklememek için ince düşünerek hareket etmesi çok güzeldi. Bunun yanı sıra da hiç bir aileye sahip olmamışken Asya'nın evindeki varlığı aile hissi vermesi ve buna karşılık da içten içe genç kıza aşık olması da çok tatlıydı. 

Kitapta Roman ve karısını-kızını görmek çok güzeldi. Hiç değişmediler hissi verdi. Bunun yanı sıra Sergei'yi de görmek süperdi. Hala karısının en zayıf noktası olması süperdi. 



~~~*~~~
Başına gelenlerden dolayı hayatı beklemeye alınmış olabilirdi ama tekrar ayağa fırlayacaktı. Onun gücünü ve kararlılığını görmüştüm. Cesaretini. Onu o yapan tüm o şeyleri; ona umutsuzca aşık olmamı sağlayan özellikleri, onu benden alacaklardı.
~~~*~~~ 



Asya'nın ağabeyi Arturo'nun kız kardeşini almak için gelmesi, yaşadığı yıkım ve bulmanın verdiği rahatlama güzel ifade edilmişti. Ama o sahnelerdeki en güzel yer de Pavel ve Arturo'nun konuşmalarıydı. Pavel'in anlattıklarına Arturo'nun verdiği tepki... adamım biz de fark ettik o detayı dedim.

Zaten Asya'nın kimliğini Roman öğrendiğinde Sergei, Mikhael ile beraber Pavel'i zapt etmeleri de çok iyiydi.  

Pavel'in Asya olmadan bocalaması ve eski hayatına geri dönem çabası, dövüşlere katılması resmen Asya yoksa yaşamamın da bir anlamı yok demenin başka bir şekliydi. 

Genel olarak kitabı sevdim. Sadece Asya'nın travmaları sonucunda Pavel'e fazla kolay yakınlaşması biraz hızlı geldi. O kısım bence aceleye getirilmemeli, zamana bırakılabilir gibiydi. 
Asya'nın yaşadıkları çok hızlı geçilmişti ve daha da önemlisi ağabeyine anlatılmasıyla ilgili detaylar da hızlıca geçilmişti, o kısımlarda da detay isterdim açıkçası. Ağabeyi öğrendi, yıkıldı denemsinden de o duyguları yaşadığını okumayı isterdim. Aslında Asya'nın yaşadıkları, yaşadıklarına karşılık verdiği tepkiler daha yoğun duygularla yazılabilirdi hissi oldu hep buna karşılık da Pavel çok iyiydi mesela. 

Ama genel olarak güzeldi. Akıcıydı, sıkmadı ve su gibi aktı gitti kitap. Bir sonraki kitabı merak ediyorum zaten o kitabı merak etmeye 5. kitapta başladım Muhtemelen Artemis çok bekletmez onun içinde bizi. 

Kitaba dair puanım 5 üzerinden 3 veriyorum. 🌟🌟🌟



~~~*~~~
Sevgiyi her zaman, bir insanla ne kadar çok birlikte olmak istediğimle ölçebileceğime inanmıştım. Birisiyle hayatımın kalanını geçirmeye karar vermek bana aşkın zirvesiymiş gibi gelmişti. Yanılmıştım. Artık her şeyi daha iyi anlıyordum. Asya'nın, sevdiğim kadının, bensiz daha iyi olacağını bildiğim için gitmesine izin vermek zorunda kalmıştım.
~~~*~~~ 



Perfectly Imperfect



Kitabın adı     : Parçalanmış Ruhlar
Orijinal adı     : Fractured Souls
Yazarı            : Neva Altaj
Çevirmen        : Tuba Özkat
Seri Bilgisi       : Perfectly Imperfect #6
Yayınevi          : Artemis Yayınları
Sayfa sayısı     : 256

Kitabın tanıtım yazısı: 

ASYA

Aileme geri dönemem. Onlara layık değilim. Bir daha asla onlardan biri olamam. Tanıdıkları, sevdikleri ve hatırladıkları kız kardeşleri, kalmadı. Artık yok.
Ta ki ona kadar...
Beni yanına alan kişiye...
Beni şeytanlarımdan, korkularımdan ve yaralarımdan kurtardı. Şimdi tekrar birleştiriyor. Parça parça.


PAVEL

İnsanlarla yakınlaşmam,
Ve kesinlikle kimseye ihtiyacım yok.
Ona kadar...
Şimdi tek istediğim o, tek ihtiyacım olan.
İçimdeki bencil piç, onu çalmak istiyor,
Sadece bana ait olsun diye.
Ama artık bana ihtiyacı yok. Gitmesine ve uçmasına izin vermeliyim, uçmasına yardım eden kanatları kıramam. O benim değil ki elimde tutayım.
Seveyim, sahip olayım.
Parçalanmış ruhuma onsuz hayatta kalmayı öğretebilir miyim?







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın