5 Eylül 2024 Perşembe

0 Krista Ritchie & Becca Ritchie - Seninle Birlikte ( Addicted World #6 )


~~~*~~~
Omzumdaki susmak bilmeyen şeytan, Ona inanma, ona güvenme, onu sevme, demeye devam ediyordu.
Tek yapacağı şey seni incitmek olacak.
~~~*~~~ 

 

Çok severek takip ettiğim bir serinin son kitabının yorumuyla karşınızdayım. Addicted Serisi'nin 4. kitabı Addicted World Serisi'nin de 6. kitabı olan Seninle Birlikte kitabıyla tekrardan Loren ve Lily'nin hikayesine döndük. 

Seks bağımlısı Lily ve alkol bağımlısı Loren'ın hikayesi... Araya her ne kadar Ryke ve Daisy ile Rose ve Connor'ın hikayeleri girse de şuanda yine Lily ve Loren'dayız. 

Öncelikle seri yetişkin okurlar için bu yüzden eğer smut içerik vs okumaktan rahatsız oluyorsanız bu seriye ve kitaplara hiç el atmayın, gereksiz yere de gömmeyin seriyi. 

Bu arada bir diğer uyarıyı da yorumun detaylarına girmeden söyleyeyim. Eğer seriye hiç başlamadıysanız size tavsiyem şu ki Addicted Serisi'nde Lo ve Lily'nin hikayesini bitirip sonrasında Daiy ve Ryke ile Rose ve Connor hikayelerine başlayın. Çünkü onların o tek kitaplık hikayelerindeki detayları Addicted Serisi'nin 4. kitabı Seninle Birlikte kitabında da görüyor ve okuyorsunuz. Biraz bu kitap tekrar kitabı hissi veriyor diye de itiraf ettikten sonra detaylı yorumuma geçeyim. 


~~~*~~~
Bazı zamanlarda kendimize olduğundan daha çok birbirimize inandığımızı düşünüyordum.
~~~*~~~ 


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; seks bağımlısı olan Lily, tedavisine devam ederken aynı zamanda Loren ile de ilişkisine devam etmektedir. Terapistinin verdiği önerilere-kurallara uymaya çalışarak hem kendine engel olma çabasına girerken hem de Loren ile ilişkisine devam eder ama çevresindeki insanların tepkileri, bloglardaki yorumlar, magazincilerin soruları ve daha bir sürü sorunla da uğraşmak zorundadır. Bunun yanı sıra da alkol bağımlılığı için rehabilitasyondan çıkan Loren, uzun süredir ayık olmanın avantajını da kullanarak sevgilisi Lily'e yardımcı olmaya çalışır. Tabi bunu yaparken de en yakın desteği ve kendisini alkol konusunda da dikkatle koruyan Ryke ile beraber yapmaktadır. Aslında arka planda Connor ve Rose bile her iki gencin bağımlılığını kontrol altında tutmaya çaba harcar. Bunların yanı sıra Lily ve Lo, bağımlılıklarıyla başa çıkmaya çalışırken kardeşlerinin de desteğiyle savaşırken etraflarındaki insanların, magazinin ve kameraların hep onlarla olması ve onları saçma sapan sorularla da sıkıştırmaları ikiliyi daha da zorlar. Özellikle de Lily'i... çünkü tam bir psikolojik savaş içerisine girer. Bir de ablası Rose'un modaevinin reklamı için bir reality şov çekmeye karar verdiklerinde işler daha da karmaşıklaşır çünkü altı ay boyunca kameralar tarafından izleneceklerdir. Bu bütün kardeşleri zorlarken Lily ve Loren'ı daha da zorlamaya başlar çünkü kameralar zaman zaman sırf reyting için onların üzerine de daha çok oynamaya başlar. Bütün bunların yanında da Lo'nun babası hakkında çıkan iftiralar ve Lo'nun da uğraşmak zorunda kaldığı istismar haberleri de işleri iyice karmaşıklaştırır. Hem Lily hem de Loren için kendi bağımlılıklarının yanı sıra uğraşmaları gereken ekstra problemler ikiliyi daha da çıkmaza sokup psikolojik olarak zorlamaktadır. 

Bu seriyi çok severek okuyor olsam da sanırım seri de bir kitabı ilk defa sevemedim. Aslında normalde belki yayınevi önce Loren ve Lily hikayesinin serisinin çıkarıp sonra diğer kardeşlere başlasaydı bu kitaba dair düşüncelerim başka olabilirdi ama bu sıralamada okumak açıkçası bu kitabı sevmememe neden oldu. 


~~~*~~~
"İntikam bir fayda değildir, Lo. Bu kendini tatmin etmektir. Mantığı çok azdır ve ondan da az ödülü olan duygusal bir tepkidir."
~~~*~~~ 


Çünkü... aslında güzel başladı... Lily ve Loren'ın hikayelerini biliyorduk, nasıl yol aldıklarını nasıl zorlandıklarını ya da neler yaşadıklarını, kendi dünyalarındaki fırtınaları okumak güzeldi ve bu kitabın başında da öyle başlaması kitabı zevkle okumama neden oldu. Ama şöyle ki... Gökyüzünü Öp kitabında Rose ve Connor'ın hikayelerini okuduk ve oranın ana fikri... ana kurgusu... bu kitapta da geçen sahneleri olan reality şovdu. o kitapta detaylarıyla okumak ve bu kitapta benzer sahnelerin tekrarını okumak açıkçası sonunu bildiğimiz filmi izlemek gibiydi. Heyecanı yoktu. Bir diğer husus da Sera Çiçeği kitabında Daisy ve Ryke'ın hikayesini okuduk ve oradaki detayları da burada görmek... ki özellikle de Paris'te yaşananlar, Lo'nun babasının suçlanmaları, Ryke'ın suçlanmaları gibi sahneler de aynı hissi verdi. Bu yüzden bu kitabı yanlış zamanda basıldı, yanlış zamanda okurlara sunuldu diye düşünmeme neden oldu. 

Bunun haricinde bazı sahnelerde Loren ve Lily'nin duygularını okumak güzeldi. Çünkü onların yaşadıkları dünyadaki fırtınaları, psikolojik savaşları, sadece ikilinin iletişimi bile çok güzel yansıtılıyordu. Aslında kitabın en güzel yanı sadece Lily ve Loren'a özel anlardı, ki onları da diğer kitaplarda tekrarı olmadığı anlardı. 

Kitaba dair zaten çok uzun uzadıya yorum yapmayacağım. Ancak keşke bu kitabı okusaydık Gökyüzünü Öp ve Sera Çiçeği'nden önce. Çünkü o zaman sevebilirdim bu kitabı. 

Bence yayınevi bu kitabı harcadı 🙈🙊

Ahh bir de söylemezsem içimde kalır... ilk okuduğumda da çok eğlenmiştim bunda da çok eğlendim. Lily ile Rose'un hamileliğinin aynı döneme denk gelmesi ve Loren'ın bu konuda sitemi çok iyiydi. Bir de Ryke'ın Loren'a Daisy'e karşı duygularını haykırdığı kısımlar... çok iyiydi. 

Üzülerek bu puanı veriyorum, sanırım ilk defa bu puanı vermek çok zor geldi çünkü çok seviyorum bu seriyi. 😭 Kitaba dair puanım 5 üzerinden 2,5 veriyorum. 🌟🌟 / 🌟


~~~*~~~
Hayatımızın ilerisindeki bir şeye heyecanlanmak için kendimize hiç izin vermemiştik. Birlikte bir gelecek inşa eden iki bağımlıydık. Böyle düşündüğümde her şey hayal gibi gelmeye başlıyordu.
Gerçekleşmeyecek türden bir hayal gibiydi.
~~~*~~~ 


Addicted 



Kitabın adı     : Seninle Birlikte
Orijinal adı     : Thrive
Yazarı            : Krista Ritchie - Becca Ritchie
Çevirmen        : İrem Doruk
Seri Bilgisi       : Addicted World #6
Yayınevi          : Martı Yayınları
Sayfa sayısı     : 544

Kitabın tanıtım yazısı: 

Iki yıl onları sonsuza dek degiştirecekti.

Sevgilisi ve onun kaya tırmanışı yapan ağabeyiyle üçlü seks yaptığı gibi söylentiler hızla etrafa yayılırken Lily Calloway karanlık bir yere geri dönmüştü. Yatak odasına.

Loren Hale artık kendine daha çok güveniyordu ve seks hayatlarını özel tutma konusunda kararlıydı. Arkadaşlarına karşı bile. Lily’ye bildiği tek şekilde yardım ediyordu.




Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın