1 Eylül 2024 Pazar

2 FİLM YORUMU // Kalplerimiz Bir (Purple Hearts)


Filmin Adı    : Kalplerimiz Bir (Purple Hearts)
Süresi           : 2 saat 2 dakika
Türü             : Dram - Müzik - Romans
Yaş Sınırı      : +16
Yapım tarihi : 2022
Oyuncular  : Sofia Carson, Nicholas Galitzine, Chosen Jacobs, John Harlan Kim, Kat Cunning, Liden Ashbey, Scott Deckert, Anthony Ippolito, Loren Escandan, Sarah Rich...

Puanım        : 6,5 / 10


Dün akşam hiç kitap okuyasım yoktu bende oturdum film izledim. Bir Netflix filmiydi, romantik bir şeyler izlemek istediğim için de film ilgimi çekti çünkü askeri kurgu okumayı severken neden filmini izlemeyecektim ki?  😇

Filmin kısaca konusuna değinmek gerekirse; Cassie, diyabet hastası söz yazarı, şarkıcı bir genç kadındır. Hastalığı ile ilgili ilaçları alabilmesi için birçok işte çalışırken aynı zamanda barmenlik yaptığı barda sahne de almaktadır. Grubuyla birlikte çıkış yapabileceği anı beklerken de hayatta kalmaya çalışır. Ancak bir gün artık yeterli gelmediği nokta da çözüm aramaya başlar ve bu çözümü Irak'a savaşmaya gidecek olan en yakın arkadaşı Frankie'ye evlenme teklif ederek bulur. Asker eşi olduğu için sigortalı olacaktır ve Frankie'nin de evli olduğu için maaşı da zamlanacaktır ancak bu anlaşma tutmaz çünkü Frankie'nin sevgilisi vardır ve kendisine evlenme teklif etmeyi planlamaktadır. Bu konuşmaları duyan Luke, kendisi de bir çıkmazda olduğu ve daha da önemlisi geçmiş hatalarından kaynaklanan borçları olduğu için bir çıkış yolu ararken Cassie'nin bu teklifi ona da cazip gelir. Ancak bu evliliği yaptıklarında kimseye çaktırmamaları gerekiyor çünkü ortaya çıktığı noktada Luke, askeri mahkemede yargılanacak ve askerlikten ihraç edilecektir. Bunun üzerine planı güzelce kurgulayıp uygulamaya geçerler. Cassie, ilaçlarına erişim sağlarken Luke'da borcu için para biriktirip ödeme yapabilmektedir. Ancak bazı şeyler hesaplandığı gibi olmaz çünkü Irak'ta yaralanan ve geri dönmek zorunda kalan Luke, bacağından sakatlanmış ve tedavi görmesi gerekmektedir. Bu durum Luke'un babası ile de arasını iyileşmesine sebep olurken evlilikleri gerçek evlilik yolunda ilerlemeye başlar. Bir yerde birbirlerinin en yakın arkadaşı haline de gelirler. Bu süre boyunca da Cassie, artık keşfedilmiş, albüm anlaşmaları üzerine konuşmalar yapmaya başlamıştır. Her şey iyi giderken Luke'un borçlu olduğu insanlar yüzünden Cassie ile arası açılır bir de buna ek olarak evliliğin sahte olduğu askeriye tarafından belli olduğunda Cassie ve Luke, aşklarıyla ve verecekleri kararla sınanmaya başlarlar. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki filmdeki şarkılar çok iyiydi. Kadının şarkı söylerken ki sesi tanıdık geliyordu sonra bir baktım bizim Park Jimin ile Slow Dance şarkısını beraber söylemişler. Bu kadın oradaki kadın... Sesini beğendim Sofia Carson'ın. Zaten filmin şarkıları çok iyiydi. Resmen filme özel yapılmış hissiyle dolup taşırdı. Belki de öyledir bilemiyorum. Ama sevdim şarkıları da Sofia Carson'ın söyleyişini de. 

Film oldukça ilgi çekici başları. Cassie'nin hayatta kalma savaşı ve bunun yanında hayalleri için çabalaması çok güzeldi. 
Luke'ın dibi vurması ama toparlama için çaba harcaması da öyle... 
Hatta ikilinin diyalogları, atışmaları, birbirlerine güç veren halleri ve farkına varmadan birbirlerinin hayatlarını etkileme şekilleri de öyle. 

Luke, tekrardan ailesine kavuşup da onların arasında yerini alırken Cassie'nin de o aileye dahil olması, onlarla beraber takılması ve Luke için çaba harcaması çok güzeldi. 

Luke'un askere gitmesi, oradaki detaylar da fena değildi her ne kadar eksiklik hissi verse de fena değildi. Frankie'nin başına gelenlere üzüldüm. Cidden beklemiyordum ki onun cenaze töreni de bence oldukça duygusaldı. 

Cassie'nin sahne aldığı kısımları çok güzeldi. Zaten kadın şarkıcı olduğu için sahnedeki rolleri çok profesyonel ve doğal duruyordu. 

Bunların yanı sıra Cassie ve Luke arasındaki arkadaşlık çok iyiydi. Birbirlerini tanıma şekilleri, arkadaşlığın gelişmesi, güvenmeye başlamaları falan güzel anlatılmıştı. Ama aşk... aşk kısmı yetersizdi. O hissi veremedi. Yani son ana kadar aşk söz konusu değilken Luke'un bu sahte evlilikle ilgili suçu kendi üzerine alması ve cezasını kabul etmesi... sonra Cassie'nin aklının başına gelmesi... yani bunlar çok hızlı oldu ve daha da önemlisi damdan düşer gibi aşklarını fark ettiler. 

Zaten filmin sonu mutlu son muydu, değil miydi emin olamadım. Luke'a 6 aylık hapis cezası veriliyor, Cassie, o hapse götürülmeden gidiyor aşkını itiraf ediyor ve bekleyeceğini söylüyor film bitiyor. Sonra da filmin sonunda ikilinin mutlu görüntüleri yansıyor. Bu kadar... ne yani ben 2 saat boyunca bu geçiştirilmiş sahneler için mi zaman ayırdım dedim. 

Açıkçası aşkı daha doruklarda hissetmek isterdim. Luke'un yaralanıp gelmesi, iyileşme süreçlerini falan daha kapsamlı izlemek isterdim. 2 saatlik tek film olmasın da 2 film olsun ya da ne bileyim dizi-mini dizi olsun ki o duyguları hissedebilelim. Ne yazık ki duygu konusunda yetersizdi film. 

Benim düşüncelerim bu şekilde, filmi izlemeye karar verirseniz çok büyük beklentileriniz olmasın bence. 





 

2 yorum :

  1. Kesinlikle katılıyorum! Ellerinde malzeme vardı, bunu bize biraz daha izletebilirlerdi bence de. Severek izlemiştim ama daha blogta paylaşmak nasip olmadı (:
    *Spoiler* Bir de mesela bana çocuğun ceza alması da çok saçma geldi, kız neden orada öne çıkmadı hayır biz birbirimizi severek evlendik, söylenen her şey yalan falan demedi? Çocuğun ailesinin önünde dudaklarına yapışacağına orada yapışsaydı yalan mı? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet kesinlikle katılıyorum orası çok saçmaydı, bir de aşkını konserde mi fark ediyorsun. Adamın uğruna şarkılar-besteler yapmışsın da konserde söylerken mi aklına geldi. :) Eksikliği ve saçmalığı çoktu ne yazık ki

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın