16 Eylül 2015 Çarşamba

4 Aleatha Romig - Tutku Oyunları ( Consequences #1 )


~~~*~~~
Kişiyi başarılı kılan koşullar değildir. Kişinin o koşullara nasıl teki verdiğidir.
~~~*~~~

Yok artık! Yuh yani... nasıl yaaa.... Nee??? Cidden mi???

Eee devamı nerede? Son mu? Sıradaki kitap hani...

Tarzında tepkilere sebep olan bir sonu var kitabı... yoruma kitabın sonuyla başladımsa düşünün artık nasıl şaşırtıcı bir sonu olduğunu.

Aleatha Romig'in Consequences Serisinin ilk kitabı aynı zamanda yazarın ülkemizde yayınlanan ilk kitabı Tutku Oyunları, her ne kadar aşk romanı -romance- kategorisinde yer alsa da türle pek alakası olmadığını söyleyebilirim. Daha çok gizem biraz gerilim, şiddet içerdiği bir gerçek. Kategorilendirilmesinde cinselliğinde olduğu gözlemleniyor ama o kısım yok denecek kadar az çünkü cinsellik kitapta önemli bir nokta değil. Önemli ve üstünde durulan kısım anlatılanın altındakiler... ve sonundaki gerçekler...

~~~*~~~
Bay Rawlings kimsenin kendisi üzerinde hakimiyet kurmasına izin vermez. 
Bu nedenle eğer size karşı duyguları olduğunu itiraf ederse kontrolü elden bırakmış olur ve bağışlayın ama bu onu korkutuyor.

~~~*~~~

Akıcı, merak uyandırıcı, sinir bozucu, nefret ettirici, zaman zaman bazı detaylarla belki sıkıcı ama fazlasıyla şaşırtıcı bir kitap olduğunu söyleyebilirim.

Sanırım ilk defa bir kitapta erkek karaktere ölüp bitmeyecek, kadın karakterin yerinde olmak istemeyeceğim. Anthony'den nefret ettim ama Claire'i de sevdim diyemem. Tamam Anthony psikopattı peki Claire sen neydin? Bir psikopata katlanmak ne be!

Size tavsiyem kitabı oturup tümünü okumayın, sinirlerinize zarar verebilir! Ama sonunu sessiz sedasız, tamamen odaklanarak okuyun, çünkü sizi fazlasıyla şaşırtacak!

Bu kitaba nasıl yorum yapabilirim bilmiyorum, çünkü söyleyeceğim her bir kelime kitap içeriğine girecek diye endişeleniyorum.

~~~*~~~
"Hem sandviçimi hem de suyumu aldığının farkında mısın?"
"Senin de bana ait bir şeyi almış olabileceğini düşünüyorum."
"Öyle mi? Ne aldım?"
"Sanırım kalbimi."
~~~*~~~

Ancak şunu söylemeden geçemeyeceğim, Claire... be gerizekalı... Anthony gibi bir adama evet dedin, hadi dedin... itaat ettin hadi iyi ettin! Kadın... gördün mü boyunun posunu... adam sana borcun ödendi dediğinde yapacağın tek şey arkana bakmadan kaçmaktı! Şimdi gördün belanı!

Anthony, adamım... sustum! Bu adama söylenecek her kelime yetersiz!

Kitap cidden şaşırtıcıydı! Hele son bölümler bütün kitaptaki olayların sebebini açıklıyordu ve henüz oyunun bitmediğini gösteriyordu!

Seriyi takip edeceğim, merakımdan... Anthony'nin nasıl durdurulacağını merak ettiğim takip edeceğim.

Vay canına... uzun zamandır beni bu kadar şaşırtan ve yok artık dedirten bir kitap okumamıştım! Kitabın kurgusundan değil ama Anthony yüzünden kitaba 5 üzerinden 3 verirdim ama o son yok mu? O sona ben 4 veririm arkadaş... yaklaşık olarak son 100 sayfa... bombaydı!

Serinin sonunu merak ediyorum. Claire nasıl temize çıkacak? Anthony ne zaman duracak? Daha da önemlisi bu ikilinin sonu ne olacak?

Seriyi okuma sebebi... ikinci kitap lütfen? =)

Ahh, bir de bu notum yazara... bölüm başlarındaki sözler... alıntı olan sözler... süperdi! :)

~~~*~~~
Aşkta yapabileceğiniz en kötü şey onu inkar etmektir;
bu yüzden o kişiyi bulduğunuzda kimsenin ya da hiçbir 
şeyin yolunuza çıkmasına izin vermeyin.
~~~*~~~


Consequences Serisi (Tutku Oyunları Serisi)

Kitabın adı    : Tutku Oyunları
Orijinal adı   : Consequences
Yazarı           : Aleatha Romig
Serisi             : Consequences #1
Çevirmen      : Gizem Yeşildal
Yayınevi        : Arkadya Bitter
Sayfa sayısı    : 648

Kitabın tanıtım yazısı:

Aşk, günahlarla yoğrulmuş bir oyunu bozabilir mi?

Claire Nichols, kusursuz hayatların, büyülü masalların ardında en kötü kâbusların yaşanabileceğinden habersizdi. Ta ki onunla tanışana kadar; Anthony Rawlings. Zorba, acımasız, gözü kara. Fakat aynı zamanda zengin, kibar, güçlü ve nefesleri kesecek kadar yakışıklı. 

Parıltılı yaşamların gürültüsünden uzak, sıradan bir barmen olan Claire, onun tatlı tuzağına düştüğünde ise artık her şey için çok geçti. Nefretin bile çekici geldiği bu dünyada, tutku ve şehvet dolu bir oyunun en önemli parçasıydı artık.

Bu oyunun sınırları yok ama kuralları var. Hayatta kalmaksa ancak kurallarla mümkün. 

"Kimse onun kurallarının sonuçlarından kaçamaz."

-Alfred A. Montapert-

4 yorum :

  1. Anthony'e olan öfkeni hissettim resmen :D Ve Claire'nin okumadan ne kadar aptal olduğuyla ilgili fikir sahibi oldum. Kitabı okumadım ama hep görüyordum raflarda. Sanırım sinirden tırnaklarımı yemek için harika bir kitap gibi duruyor. Teşekkürler yazın için bunu da okunacaklar listeme aldım. :')

    YanıtlaSil
  2. bu kıtabı sımdı bıtırdım allahhıııımmm sonuc ofke claire nın sıddet yasayıpta o kadar olaya karsı evlenmesı son sayfalara kadar claire kızdım sonucu ogrendıgımde ıkısınnede ofkelıydım ama sımdı ıntıkamını beklıyorum 2 ve 3 uncu kıtaplar var 4 le 5 ı merak edıyorum simdi ikiye gecıyorum zaten komadan sonra antony nın ıyı olmasından suphelenmıstım ... intikaaaaammmmm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim, bende çok beğenerek okuyordum seriyi ancak ne yazık ki yayınevi devam etmeme kararı aldı ve seri yarım kaldı. Keşke devam edecek olsaydı :(

      Sil
  3. hayırrrrr 3.kıtabı sımdı bıtrdım aklmda tek soru : adada yenı evındekı kocası kımdı ...hanry -anthony-patrıct hangısıııı :( bu arada bılgılendırme için tesekkur ederım.

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın