21 Eylül 2015 Pazartesi

2 Carleonis Canan A. Düzgan - Belalı Korumam


Beni kendine çeken bir kitaptı Belalı Korumam. İtiraf ediyorum kapağının da bunda oldukça payı var hani ;)

Canan A Düzgan, wattpad yazarlarından biri. Akıcı ve ilgi çekici bir kalemi olduğu bir gerçek. Kitabın konusu ve kurgunun olay döngüsünü de çok güzel ele almış. Tabi ki eksikleri vardı bence ama yine de birçok yazardan bir tık daha iyi olduğunu düşünüyorum.

Belalı Korumam, asi güzel Selin'in büyükbabasının isteğini yerine getirmeyip koruma teklifini reddedince her şeyi bırakıp yurt dışına çıkıyor. Amacı orada yeni bir hayat kurmaktır ama hayatın Selin'e daha büyük sürprizleri vardır. Ansızın kaçırılıp bir eve tıkılmak gibi... hem de oldukça yakışıklı ve seksi bir adam tarafından...

Deniz, -neden kaçırdığını kitabı okuyanlar öğrenebilir- Selin'i onun bu kadar asi, yırtıcı olacağını özellikle de seksi ve güzel olacağını tahmin etmiyordu. İki genç aralarındaki çekime karşı koyamaz ve akışına bıraktıklarında önlerine çok büyük bir engel çıkar... Deniz'in Selin'i kaçırma sebebi... ve Selin'in büyükbabası...

~~~*~~~
"Kafamı karıştırıyorsun! Öpüyorsun, hiç kimsenin olmadığı kadar ilgili davranıyorsun sonra da kötü şeyler yapıp kendini benden uzaklaştırıyorsun ve tün bunları bana tekrar ve tekrar yaşatıyorsun! Beş dakika önce beni istiyorsun ama ardından gözümün önünde başka kadınlara dokunuyorsun! Bunlara ne kadar dayanabilirim ha! Neyim ben söyler misin? Oyuncağın mıyım? Tutsağın mıyım? Yoksa hoşlandığın kız mıyım? Ve en kötüsü de... senden nefret etmek istememe rağmen tüm bu yaptıklarına rağmen hala senden hoşlanıyor olmam!"
~~~*~~~

Bu birbiri için atan iki kalbin sonunu merak ediyorsanız kitabı okumalısınız. ;)

Kitaptaki kurgu akışını, olay döngüsünü sevdim. Tam bir film tadındaydı...

Sevmediğim kısım ise... hep söylediğim şey olayların anlatış açılarının değişmesi... Deniz'den anlatılırken birden Selin'e geçmesi... En azından bölüm olsa bölüm başında kim tarafından anlatıldığı yazsa yine güzel olur ama bu şekilde yorucu oluyor. Adapte olana kadar kitabı yarılamış oluyorsun...

Dilerim yazar bu anlatımı diğer kitabı da yapmamıştır diye umarak başlarım Bir Deniz Kızı Hikayesi'ne.

Anlatım şeklindeki geçiş haricinde kitaba dair eleştiri yapabileceğim bir yer yok. Zaman zaman eğlenerek zaman zaman da kaşlarımı çatarak okuduğum bir kitap oldu. Güzel bir aşk hikayesiydi. Bence bir deneyin derim ben :)



Kitabın tanıtım yazısı:

Corleonis Canan A. Düzgan'dan tutkunun doruklarında gezinen bir aşk romanı!

Güçlü, hırçın, asi Selin… 

Herkes onun kendi dünyasında, lüks içinde ve başına buyruk, özgürce yaşamak istediğini sanırken o, babasından daha çok güveneceği birinin özlemini taşıyor içinde.vBüyükbabasının onu korumak adına kişiliğini değiştirme isteği ve bu uğurda yaptıkları, planladığının tam aksine Selin'in hayatını değiştiriyor. Korkuların gölgesinde başlayan aşkın dizginlenemez dalgaları arasında kıyıya vuran sadece tutku mudur dersiniz? 
Selin ve "koruması" Deniz'in hikâyesini okurken tutkulu bir aşkın özlemini duyacak olursanız, kitabı yeniden okuyabilirsiniz.

"Aklım karmakarışıktı ama hiçbir şey düşünmek istemiyordum. Kendimi yorgun ve savunmasız hissediyordum. Tüm kötü hislerden kurtuldum ve kendimi ona bıraktım. Öyle yumuşak, kibar ve baştan çıkarıcıydı ki. Beni etkiliyordu. Daha önce hissetmediğim duygulara sürüklüyordu. Başımı yavaşça kaldırdım ve yüzüne baktım. O da yüzüme baktı. Yine göz gözeydik ve de çok yakın. Bu beni kaçıran adam mıydı? Oysa kollarında bambaşka bir diyardaydım."

2 yorum :

  1. Diğer kitabını rahatlıkla okuyabilirsin. O çok komik bir kitap:) bölümün başlarında kime geçtiğinde yazıyor. Kalın ama hızlı biter:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh bu iyi bir haber :) o zaman kısa zamanda başlarım ona da :D

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın