18 Kasım 2015 Çarşamba

2 Jennifer Probst - Aranan Aşk Bulundu ( Searching For #1 )


~~~*~~~
"Eğer herkes hayatını istatistiklere göre ya da risk almaktan korkarak yaşasaydı robotlardan oluşan bir millet olurduk. Aşk bu dünyada bize umut veren tek gizemli sihir."
~~~*~~~

Bir Jennifer Probst kitabı daha bitiren okurum ben... yazarın kitaplarını nasılda çok sevdiğimin farkındasınızdır diye düşünüyorum. Neredeyse çıkan her kitabını okumak için alıyorum. Son çıkan kitabı da dahil buna :)

Yazarın akıcı, romantik ve eğlenceli kurguları bana hep romantik komedi filmlerini anımsatıyor. Anında bitiyor ve tadı damağınızda kalıyor. Kısacık, sıcacık, romantizm ve aşk dolu hikayelerinde okuru sıkmadan, gereksiz detaylara girmeden, bazen eğlendirerek bazen sinirlendirerek kurgusunu kaleme alan yazar, bu kitabında da okurlarını şaşırtmadı.

"Aranan Aşk Bulundu" kitabı yazarın, Searcing For serisinin ilk kitabı, seri 5 kitaptan oluşuyor ve son kitap yani beşinci henüz yayınlanmadı yurt dışında.

~~~*~~~
".sen benim neye ihtiyacım olduğunu ve ne istediğimi çok iyi biliyor gibisin. O zaman kanıtla. Bana, beni seni bırakıp arkama bakmayacak kadar etkileyecek bir kadın göster."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, çöpçatanlık ajansı olan Kate, iki arkadaşıyla beraber karşılarına hayatlarının aşkını bulmak için gelen bekarlara yardımcı olup onlar için uygun buldukları eşlerle tanıştırmayı amaçlayarak,sonsuz aşk ve mutluluk vaat ediyorlardı. Ancak bir gün boşanma avukatı olan Slade'in kız kardeşi bu ajansa üye olunca kardeşini korumak için ajansa gider ve olayların akışının sonunda ajansa üye olup kendisi için uygun kadınlarla tanışmak için görüşmelere başlar. Ancak hiç de tahmin etmediği anda karşısındaki kadından etkileneceğini düşünmemişti. Slade aşka inancını kaybetmiş, sonsuza kadar mutluluk inancını yitirmiş bir adam olarak Kate'i sadece cinsel anlamda arzuladığını düşünse de aralarındaki enerji bunun tam aksini gösteriyordu.

Slade ve Kate arasındaki çekim romantik ve eğlenceli bir şekilde ortaya konulurken aralarındaki inkarlar, inatlaşmalar, kıskançlıklar ikisinin çekime yenilmesine neden olacak. Ama yine de her şeyi birbirleri için karmaşık hale getirmenin bir yolunu bulacaklar...

~~~*~~~
Kate aniden kafasını çevirdi ve "Ne yapıyorsun?" diye sordu.
"Seni kapıya kadar geçiriyorum. Tuvaletini kullanabilir miyim?"
"Köşeyi dönünce bir benzinlik var."
"Seni eve bıraktıktan sonra tuvaletini kullanmak için evine giremeyeceğimi mi söylüyorsun? Ayrıca susadım da."
"Benzinlikte şişe su satıyorlar."
~~~*~~~

Böyle kısacık kitapları anlatmak veya yorumlamak benim için her zaman çok zor olmuştu, çünkü anlattığım şey kitap içeriğine girecek, heyecanını yitirecek ve okuma hevesinizi kıracak endişesi içerisine giriyorum.

Bu yüzden kısa keserek kitabı şiddetle tavsiye ediyorum. Romantik bir şeyler arıyor ve okurken kıkırdamak istiyorsanız bu yazarın kitaplarına el atmalısınız :)

Ahh bir de bu kitapta da "Marriage to a Billionaire" serisinde adı geçen sihir kitabının olması da ayrı bir olaydı. :) Doğru bildiniz Kate'de inanmasa da bu sihre başvuranlardan... hayır yani sonunda ben de o büyüden yapacağım :)

~~~*~~~
"Aşkın ihtimali bile her şeye değer."
~~~*~~~

Searching For serisinin kitapları:

  • Aranan Aşk Bulundu
  • Searching for Perfect
  • Searching for You
  • Searching for Always
  • Searching for Mine


Kitabın adı    : Aranan Aşk Bulundu
Orijinal adı   : Searching for Someday
Seri bilgisi     : Searching for #1
Yazarı           : Jennifer Probst
Çevirmen      : Pınar Polat
Sayfa sayısı    : 352

Kitabın tanıtım yazısı: 

Kate'e ailesinden genetik bir miras kalmıştır: insanlar arasındaki duygusal elektriklenmeyi hissetmek. Kimin kimden hoşlandığını, kimin kime sinir olduğunu, hangi çiftlerin uyumlu, hangilerinin uyumsuz olduğunu anlamak için onlara dokunması yetmektedir. Bu özelliğini kendisi için bir kez bile kullanamamıştır oysa. 

Bazen bir ödül, bazen de bir lanet gibi hayatına yön veren bu özelliğini, başka insanları mutlu etmek için kullanmaya karar verir ve arkadaşlarıyla birlikte bir çöpçatanlık şirketi kurar. İnsanlar kendilerine doğru eşi bulabilsinler diye gizemli özelliğini kullanacak ve onları bir araya getirecektir. 

Bir gün ofisin kapısından içeri giren bir adam ise, bütün işleri değiştirir. Kate ilk kez, kendisi için doğru olan bir adamın titreşimlerini hissetmektedir. Aranan aşk bulunmuştur; şimdi geriye sadece, onu elde etmek kalmıştır.

2 yorum :

  1. Bu seriyi çok merak ediyorum.Keşke hepsi bir an önce çevrilse. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konuda size katılıyorum, gerçi yazarın bütün kitaplarını aralıksız çevirsinler bence :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın