18 Temmuz 2016 Pazartesi

0 Jennifer L. Armentrout - Apollyon ( Melez Sözleşmeleri #4 )


~~~*~~~
"Tanrı Katili'ne güç sağlıyordum. Onun gücünü katlayan şeydim, onun gizli kozuydum. Ben başlangıçtım, o ise son. Birlikte ise her şeydik."
~~~*~~~

Aiden ile yeniden karşılaşmanın sevincinden mi bahsetsem yoksa seriye devam ediyor olmamdan mı?

Uzun bir ara vermiştim ve sanırım artık bu seriye devam etmeye kendimi hazır hissettim, devam ettim. Şu an son kitaba ayraç koydum sırada Avcı var ve hevesle başlamayı bekliyorum :)

Jennifer L. Armentrout kalemini sevdiğimi biliyorsunuzdur, yazarın bir serisini bitirdim birkaç kitabını da okuduğum düşünülürse, yazar favorilerimden biri :)

Apollyon, 3. kitap Tanrı'nın kaldığı yerden devam ediyor ve birçok şey çözüme ulaşıyor tabi yanında bilinmezlikler de getiriyor. En azından artık bütün bu olayların başındaki isim belli oldu gerçi kitabın sonunda öğrendik ama olsun  ;)

~~~*~~~
"Lütfen bana geri dön Alex. Ne olursun. Seni o kadar çok seviyorum ki böylece kaybetmeye dayanamam. Olacaklara izin veremeyeceğim kadar seviyorum seni, ancak başka çare bırakmıyorsun bana."

~~~*~~~

Alex'in uyanışının ardından yaşadıkları, ikilemleri, saldırganliğı ve daha da önemlisi Aiden ile olan ilişkisi... güzel kurgulanmıştı ama bir o kadar da sonunu merak ettiriyordu.

Nedense okurken biraz fazla mı uzatıldı diye düşündüm ama yine de genel olarak kurgu bütünlüğüne bakıldığında güzeldi.

Seth ile olanlara üzülsem mi sevinsem mi bilemedim. Halbuki ilk kitaplarda daha doğrusu Seth'i tanıyıp da iç yüzünü bilmeden önce sevmiştim. Hatta Aiden değil de Seth fanıyım diyecek kadar sevmiştim ancak şunu fark ettim ki Seth sevilecek bir adam değilmiş. Gerci belli olmaz belki son kitapta tekrar severim ;)

Aiden ve Alex'in ilişkisi süperdi çok keyifle okudum hele ki Marcus'un -Alex'in amcasi- tepkileri süperdi :)

~~~*~~~
"Gerçek aşk bu, insanın uğruna her şeyi göze aldığı cinsten. Herkesin yüzüne 'canınız cehenneme' diye bağırtanından. İmrenilecek şey doğrusu. "
~~~*~~~

Kusursuz bir aşk görmek beni tatmin etti hatta Alex'in kendini bulma aşamasinda Aiden ile olanlar... bir an aha son dedim ama güzel bağlandi.

Savaşma sahnelerini çok beğendim, kitabin nefes kesici kısımlarıydi keşke daha uzun olaydı savaş kısmı.

Kitabin son 2 bölümü en güzel bolümlerdi çünkü çok fazla detay ve sonuç var gibiydi.

Bir de seride ara kitap vardi İksir -Elixir- diye... o ara kitabin da bu kitabin içerisine konması çok iyi oldu cünkü diğer türlu belki bazi şeyleri anlamazdık ya da iksir muhabbetinde bazı şeyler hava da bile kalabilirdi.

Yayınevi o kismi eklerken çok düşünceli davranmanın yanında okuru da düşünmüş bence. Şahsen cok memnun oldum ben İksir'i de okuduğuma.

~~~*~~~
"Aşk çok vahşi ve pervasız bir yaratıktır. Önceden planlanamaz, ipliği dokunamaz. Kontrol edilemez."
~~~*~~~

Bir serinin son kitabina kadar okuduysam o seriyi sevmişim demektir. Melez Sözleşmeleri Serisi'ni sevdim ve zevk alarak okudum. Sizlere de tavsiye ederim, hatta bence peşpeşe okuyun bütün kitaplari :) daha çok beğenir beklemek zorunda kalmazsınız ;)


Melez Sözleşmeleri Serisi

Kitabın adı           : Apollyon
Orijinal adı          : Apollyon
Yazarı                   : Jennifer L. Armentrout
Seri / Sıralaması  : Covenant #4
Çevirmen             : Barış Emre Alkım
Yayınevi                : DEX
Sayfa sayısı           : 512

Kitabın tanıtım yazısı:
Alex bugüne dek iki şeyden çok korktu: Uyanış'ta kendini kaybetmek ve İksir'e maruz kalmak. Ancak bazen aşk kaderden daha güçlüdür ve Aiden St. Delphi de tanrılara, Alex'i geri getirebilmek için savaş açtı.

Tanrılar, Seth'in Alex'in güçlerini ele geçirip Tanrı Katili olmasına engel olabilmek için yüzlerce şehri yerle bir edip binlerce insanı öldürdüler.

Ancak iş, Alex'le Seth'in bağını koparmakla bitmiyor. "Bir Apollyon öldürülemez" teorisinde pek çok açık nokta var ve bu yıkımı durdurmanın yolunu bilen tek kişi de yüzyıllar önce öldü.

Yeraltı'nı koruyan duvarları aşmak, milyonlarca ruhun içerisinde tek bir taneyi aramak ve sonra da geri dönmek çok zor. Ancak Alex Tanrı Katili olmadan önce Seth'i durdurmak zorunda yoksa… kendisi Tanrı Katili olabilir.

Melez Sözleşmeleri serisi Melez, Safkan ve Tanrı'dan sonra dördüncü kitap Apollyon ile devam ediyor. Üstelik ara kitap İksir,bu kitabın içinde!

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın