19 Kasım 2019 Salı

0 Phillip Margolin - Son Hamle (Dana Cutler #1)


~~~*~~~
Ölüme o kadar yaklaşıp da hayata veda etmeye ramak kalınca 
ölüm korkusunu üstünden atıyordu insan.
~~~*~~~

Ara ara da olsa polisiye, gerilim, gizem ve dedektifli kitapları okumayı seviyorum. Ephesus'un Son Hamle kitabı çıktığında da okumalıyım dedim çünkü içerisinde güzel bir kurgu barındırdığını düşündüm ve bunun yanında yazarın ülkemizde yayınlanan diğer kitapları da çok sevilirken ve bende hiç kendisini okumamışken Son Hamle tanışmak için güzel bir adım olur diye düşündüm. 

Yanılmadım! 

Cidden çok güzel bir adım oldu çünkü muhteşem bir kurgu okudum. Bu yazarın diğer kitaplarını da okuma isteği oluştu içim de tek tek deneyeceğim açıkçası.
Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Dana yaşadığı kötü bir operasyon ve işkence dolu zaman sonucunda polisliği bırakarak özel dedektiflik yapmaktadır. Aldığı bir işte bir üniversite öğrencisini takip edecektir. Oldukça sıkıcı bir görev gibi görünürken Dana aslında hayatını fazlasıyla değiştirecek bir görev aldığını daha sonrasında fark edecektir. Takip ettiği kız ABD başkanıyla ilişki yaşamaktadır üstelik bu kız bir süre sonra vahşice öldürülmüştür. 
Brad ise ünlü bir hukuk firmasında çalışmaya başladığında bir seri katilin temyizi için araştırma yapmakla görevlendirilir. Seri katilin iddiasına göre onun üzerine yıkılan bir cinayeti aslında o işlememiştir. Brad bunları araştırırken ortaya çıkan gerçekler aslında onun hiç de beklediği gibi değildir. 
Fazlasıyla vahşi, acımasız ve politik bir oyunun içerisine kendini atmıştır.

~~~*~~~
Altından kalkamayacağımız şeylerle yüzleştiğimizde, 
hepimiz ruhsal bir çöküntü yaşayabiliriz. Bana inanın.
Ben de bunu yaşamış biriyim.
~~~*~~~

Dana ve Brad'ın hayatları kesişirken ikisinin de tek hedefi bu oyunun içinde hayatta kalmaktır. 

Olay döngüsü muhteşem bir şekilde kurgulanmıştır. Açıkçası hep nereye bağlanacak diye beklerken olayların bağlandığı noktalar başlarda beni oldukça şaşırttı. Ve bunu çok sevdim. 

Durgunlaşıyor dediğim noktada hep bir hareket geldi. Bu ise tam benlikti çünkü ben bu tür kitaplarda hareketi severim. 

Seri katillerin ikisi de birbirinden farklı katiller olmasına rağmen cinayetlerindeki vahşeti okumak ise kitabın bence en renkli noktalarıydı. Bu tür kitaplarda ben nedense vahşeti seviyorum çünkü polisiye demek durağanlık değil hareket, aksiyon ve vahşice işlenmiş cinayetler demek neredeyse benim için. 

Kitaptaki bulmaca gibi parçaları birleştirip olayı çözmek, hayatta kalmaya çalışmak ve bütün bunların yanında politik oyunları ve dönen dolapları okumak çok iyiydi. 

Bence hiçbir şey havada kalmadan çok güzel oturtulmuştu. Çok sevdim.

~~~*~~~
"Komplo teorisi manyaklarının ziyaret ettiği bir internet sitesi gibi konuşuyorsun."
"Ben de o manyaklardan biriyim. Fakat komplolar bazen gerçektir."
~~~*~~~

Bir de yorumumu bitirmeden demek istediğim bir şey var ki o da şu, her iki seri katilin de işlemediği bir suçun üzerilerine yıkılmasından duyduğu rahatsızlığı ve ardındaki nedenleri okumak oldukça ilginçti. Tamam biz o cinayetleri işledik, imzamızı attık o cesetlere ama son kızları biz öldürmedik gururu ve itirazları... 
Onların psikolojilerini merak etmeme neden oldu. 
Ama özellikle Brad'in görüştüğü katil, o kızı ben öldüremem çünkü o sırada başka birini öldürmüş bağırsaklarını değişiyordum dediği kısım da itiraf etmeliyim ki "oha" dedim. Bir de adam bulunamamış cesetlerin yerlerini söylemesi de...

Ayrıca katilin asıl kimliği de baya şaşırttı çünkü kitabın son detaylarına kadar aklımdaki kişi başka biriydi. İtiraf etmek gerekirse Brad ortaya çıkarana kadar da ben katili olabileceğini düşünmemiştim. 

Ben çok severek okudum kitabı, size de tavsiye ederim. Bu türü seviyorsanız bence kaçırmayın bu kitabı derim.

~~~*~~~
"Sabrınızın tükenmek üzere olduğunu görüyorum. Sabırsızlık, hoş karşılanmaması gereken bir niteliktir. Mesela ben, kadın arkadaşlarımla uzun uzun ilgilenirdim. Benden sana bir ipucu Brad. Onları asla çabuk öldürme. Yoksa tadı kaçıyor."
~~~*~~~

Dana Cutler Serisi 
  • Son Hamle
  • Supreme Justice
  • Capitol Murder
  • Sleight of Hand

Kitabın adı        : Son Hamle
Orijinal adı       : Executive Privilege
Yazarı                : Phillip Margolin
Seri Sıralaması : Dana Cutler #1
Çevirmen          :  Ahmet Bora Pekiner
Yayınevi             : Ephesus
Sayfa sayısı        : 472

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bir cinayet, iki başkan adayı, maktullerinin serçe parmaklarıyla koleksiyon yapan bir katil…

Ve bir görgü tanığı: Dana Cutler.

Dana Cutler, Washington Polis Teşkilatı’ndan istifa etmesinin ardından artık dışarıdan çalışmaktadır. Yeni görevi, Walsh isimli on dokuz yaşındaki genç bir kızı takip etmektir. Bu takip gizli bir cinayetin görgü tanıklığına dönüşür. Dana Cutler için artık kaçış ve kovalamaca başlamıştır.

Ajan Evans ile yollarının kesişmesiyle işin iç yüzü aydınlanmaya başlayacaktır. Peki, gerçek katil kimdir? Koleksiyonuna bir serçe parmak daha katmak isteyen Parçalayıcı mı? Parçalayıcı’nın yöntemlerini kullanan başka bir seri katil mi? Yoksa seçilmek için her yola başvurmaya hazır Başkan Farrington mı?

Son hamle yapılana kadar kimse rahat nefes almamalı...

“Korkutucu derecede gerçekçi.”
- Pittsburgh Post-Gazette -

“Zekice ve muhteşem.”
-Chicago Tribune -


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın