24 Ağustos 2021 Salı

0 ALINTILAR // Emily Henry - Kış Yaza Kavuşunca

"Problemin ne biliyor musun? diye sordum ve bu kez ben durunca, o da durdu. 

"Birkaç tanesinin farkındayım, evet."

"Empati ile acıma duygusu arasındaki farkı bilmiyorsun," dedim.  "Sana acımıyorum. Sana bu şekilde davranıldığını bilmek beni üzüyor. Bütün çocukların hak ettikleri şeylere, senin sahip olmamış olman beni çıldırtıyor. Ve evet, birçok insanın senin yaşadıklarını yaşaması beni hem üzüyor hem de çıldırtıyor ama daha da üzen şey, çünkü bu sensin. Ve seni tanıyorum, senden hoşlanıyorum ve senin güzel bir hayata sahip olmanı istiyorum. Bu acımak değil. Birine önem vermek."



***

"Aşka inanmanın çok cesurca olduğunu düşünmüştüm. Yani sürebilen aşk türünün. Denemenin, acıtabileceğini bile bile."

"Peki, ya sen?"

"Ne olmuş bana?" diye mırıldandı. 

Boğazımı temizleme ihtiyacındaydım ama yapamadım. Ne düşündüğüm, nasıl hissettiğim açıkça belli olacaktı. "Bir daha olacağını düşünmüyor musun?"

Gus bir adım geri attı, ayakkabıları çakıl aşlarının üzerinde ses çıkardı. "Yürüyeceğine inanıp inanmamam fark etmez," dedi. "Bir şeye inanmamak, onu istemeni engellemez. Eğer dikkatli olmazsan."


***

"Seni incitmek istemiyorum ve seni kaybetmenin nasıl bir şey olacağını hissetmek istemiyorum."

Bir an durdu. Çadırın içindeki loş ışıkta yüzü gölgeler içindeydi ama gözleri içinden yanmış gibi parlıyordu. Birkaç kez derin nefesler aldı, sonra mırıldanır gibi konuştu. "Bu seni istemiyorum anlamına gelmez, January... Seni hep istedim. Sadece aynı zamanda senin mutlu olmanı da istiyorum ve sana bunu verebilecek kişi olamamak beni korkutuyor."

Bakışlarındaki yoğunluk sakinledi, sanki içindeki bütün kıvılcımları yakmıştı ve gözlerini bu şekilde de sevdim, sıcak, ham ve sessiz. Yüzünün yakınlarına dokundum ve gözlerime baktı, hala zor nefes alıyordu. Göğsümü bir sıcaklık kapladı, çenesinde kıvrılan parmaklarıma kadar yayıldı. 

"Öyleyse seninle mutlu olmama izin ver, Gus."


***

"Sana hak ettiklerini veren kişi olmak istiyorum. Her gece senin yanında uyumak ve kitapla ilgili şikayette bulunduğun insan olmak istiyorum. Bunların hiçbirini hak ettiğimi düşünmüyorum ve bu aramızdaki şey kesin değil ama seninle kesin olmasını amaçlamak istiyorum. Çünkü seni ne kadar uzun zaman seversem seveyim, ardından ne gelirse gelsin, değer diye düşünüyorum."







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın