2 Ağustos 2021 Pazartesi

0 Film Yorumu // Beth Reekles'in "The Kissing Booth 2" Kitabının Film Uyarlaması


Pena Yayınları'ndan çıkan Delidolu kitabının orijinal adıyla "The Kissing Booth" kitabının film yorumunu yapmıştım. O yoruma ulaşmak için: Tıklayınız!

Her ne kadar yayınevi seriye devam etmemiş olsa da Netfkix, serinin filmlerini çekmeye devam etmiş. İkinci film hatta üçüncü film de şuanda yayınlanıyor ancak ben yeni izlemeye vakit buldum :) 
Üçüncü filmi de izleyeceğim. 

Eğlenceli, romantik, arkadaşlık ve aile ilişkilerinden değinen ama genelinde romantik komedi türünde olan gençlik filmiydi. Aslında tam da yaz filmiydi diyebilirim. 

Filmin konusuna dair bilgiye girmeden önce şunu söylemek istiyorum ki kesinlikle kitaplarını orijinal dilden okumaya niyetim var. Çünkü filmlerini çok sevdim :) 

Filmin süresi   : 2 saat 14 dakika
IMDb puanı     : 5.8 / 10
Benim puanım : 7 / 10
Yapım yılı       : 2020 

Filmin yönetmenliğini Vince Marcello yapıyor ve başrol oyuncuları ilk filmdekiyle aynı olan isimler yer alıyor. Joey King, Joel Courtney ve Jacob Elordi başrolü paylaşıyorlar. 

Filmin kısaca konusuna değinmek gerekirse; Elle ve Noah ilişkilerini yoluna koyup ve bütün yazı beraber geçirdikten sonra Noah, üniversiteye gitmek için evden ayrılır. Ve ikili ilişkilerini uzaktan yürütmeye karar verirler. Her ne kadar Elle'in bu konuda tereddütleri varsa da bunları kendi içinde yaşayıp Noah ile ilişkisine devam eder. Telefon, mesaj ve görüntülü konuşmalarla yürütmeye çalışsalar da bir gün görüntülü konuşma sırasında Noah'ın arkadaşları arasında güzel bir kız görür. İçten içe kıskançlık onu yiyip bitirse de bunu dışına vurmadan ilişkilerinin bittiğini duyacağı günü beklemektedir. Ancak Noah, onu yanına davet eder ve hazır oraya gitmişken de Harvard'a okumaya gelmesi için de ikna etmeye çalışır. Ancak Elle'in hayalinde Lee ile beraber Berkeley'e gitmek vardır. Her ne kadar Noah'ın yanında olmak istese de arkadaşını ve hayalini kurduğu üniversiteyi de düşünmektedir. Ayrıca Harvard için de belirli bir bütçeye ihtiyacı vardır. Bunun için de bir dans yarışmasını görünce Lee ile beraber katılmaya karar verirler. 
Lee ise  kız arkadaşı Rachel ile ilişkisine devam etmektedir. Ancak Rachel, Elle'in hep yanlarında olmasından rahatsızdır bu durum ikilinin ilişkisini zedeler. Lee bu durumu Elle'e söyleyemeyince de okula yeni gelmiş ve oldukça sükse yapmış olan Marco'yu devreye sokar. Dans yarışmasına Elle, Marco ile katılmak zorunda kalır. Bütün bunlar olurken de Elle, Noah ile beraber vakit geçiriği zaman diliminde Noah'ın odasında yatağının altında arkadaş grubunda olan kızın - Chloe - küpesini bulur ve duygusal olarak bir çöküş yaşamaktadır. 
Marco ile olan çalışmaları bu duygusal çöküşe denk geldiğinde ikili yakınlaşmaya başlar her ne kadar Marco, ondan hoşlanmaya başlasa da Elle hala Noah'ı sevmektedir. 

Bütün bu duygusal ve arkadaşlık karmaşasının arasında da üniversite başvuru mektuplarını yazmaları gerekmektedir. Elle'in hem hayalleri, hem aşkı hem de arkadaşlıkları büyük bir sınavdan geçmektedir. 

Film de bütün bunları eğlenceli, yüzünüzü gülümsetecek şekilde izleyicinin önüne sunuyor :)

Filmin geneline bakıldığında güzel vakit geçirten, eğlenceli, romantik komedi tadında bir filmdi. Kitabı nasıldı bilemiyorum okumadım çünkü ama filmini beğendim. 

Bu sıcak İstanbul havasında kitap okumak istemeyen ve eğlenceli romantik bir şeyler izlemek isteyen biri olarak oldukça güzel gitti. 

Film Netflix filmi de olsa internette birçok sitede olduğunu gördüm oralardan da izleyebilirsiniz. 










Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın