14 Ağustos 2021 Cumartesi

0 Christina Lauren - Josh ve Hazel'in Sevgili Olmama Rehberi


~~~*~~~
"İkimizde Hazel'in bir kelebek olduğunu biliyoruz. Bence sen, onun kanatlarının tozunu atabilecek güce sahipsin."
~~~*~~~

 Çıktığından beri radarımda olan kitaplardan biri de bu kitaptı. Açıkçası romantik komedi tadında olacağını tahmin etmiştim ama bu kadar beni güldüren, eğlendiren, arkadaşlığa karşı tebessüm ettiren, aşk ile yürek ısıtan bir hikaye beklememiştim. 

Beklediğimin çok daha ötesindeydi. Ki ben normalde bu kitabı okumayacakken buna öncelik verdim iyi ki vermişim dedim. Çok güzeldi. Çok beğendim. Öncelikle zaten bu türün sevenlerine mutlaka tavsiyemdir. 

Christina Lauren'in daha öncesinde Sahte Balayı kitabını okumuş beğenmiştim. Ama bu kitabı ondan daha çok sevdiğimi itiraf etmeliyim. 

Akıcı, yormayan, çabuk okunan, romantik ve eğlenceli bir hikayesi vardı ve +18 sahneleri olduğundan dolayı bunu göz önüne alarak tavsiye ederim bir kez daha. 


~~~*~~~
Sevebileceğim biriyle tanıştığım zaman bir ahtapota dönüşüyordum ve o kişinin kalbini kollarımla sarmalayıp o adar çok sıkıyordum ki sonunda o da ben eşit derecede sevdiğini inkar edemez hale geliyor.
~~~*~~~


Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; Josh ve Hazel, üniversite yıllarından tanışan ve Hazel'in aşırılıkları ile birbirlerini tanıdıkları iki arkadaşlardır. Hazen'in çok konuşan, anı yaşayan ve enerjisi yüksek karakteri ile dikkatleri üzerine çekerken yaptıkları Jsoh'ın aklında yer etmiştir. Aradan yedi sene geçmiştir ve Hazel'in en yakın arkadaşı Emily'nin barbekü partisinde Josh ile yeniden karşılaşırlar. Josh, aynı zamanda Emily'nin erkek kardeşidir. Tekrardan bir araya gelip arkadaşlığa başlayan ikili, çok yakın arkadaş olma yolunda ilerler ve bir gün Josh'ın sevgilisi ile aldatılması ve ayrılığı sonrasında ona yardımcı olmak için birbirlerine eş ayarlayıp dörtlü randevuya çıkan Josh ve Hazel yavaş yavaş birbirlerine kapılmaya da başlarlar. Ancak Josh'ın sakin ve sessiz karakteri ve Hazel'in hiper aktifliği ile birleşince nasıl bir çift olacaklar ve çift olabilecekler mi bu yoldaki maceralarını okuyoruz. 

Kitaptaki en sevdiğim şeylerden biri arkadaşlıklardı. Emily ve kocası Dave çok güzel arkadaşlardı evet Emily Josh'ın kardeşi olabilir ama Hazel'in de arkadaşıydı ve çok güzel ilişkileri vardı. Birbirlerini tanımaları ona göre davranmaları ve her şeyiyle kabullenmeleri çok güzeldi. Ki bunun yanında Josh'ın kardeşi ve eniştesiyle ilişkisi de çok güzeldi. 

Bunun yanında Hazel ve Josh arasındaki arkadaşlık, bazen flörtleşir modda olmaları ama onu bile arkadaşça yapmaları güzel kurgulanmıştı. Eğlenceliydi de... Hazel'in tam zıttı olan Josh'ın tavırları, sözleri ve Hazel'in tavırları sözleri çok eğlenceli bir kombinasyon oluşturmuştu. 

~~~*~~~
"Zor biri olduğumun ve bu yüzden de doğru insanı bulmamın kolay olmayacağının farkındayım, ama daha sevgili olunabilir biri olmak için kendimi değiştirecek de değilim."
~~~*~~~


Hazel'in evinde su baskını ve Josh'ın evine taşınmak zorunda kalması orada yaşadıkları, Josh aldatılıp terk edildikten sonra Hazel'in tavırları, onu depresyondan çıkarma çabası çok güzeldi. 

Arkadaşlıktan aşka dönüşen duygular güzel anlatılmıştı. 

Ama... kitabın en eğlenceli ve en güzel kısmı Hazel'di. Farklılığı ve aşırılıkları inanılmaz eğlenceliydi. Okurken çok eğlendim hatta bazen kahkaha attığım da oldu. Çok keyif verdi onu okumak. Hele iyi niyetli olması, her şeyin dilinde olması, bir şeyler sakladığında kıvranması çok çok tatlıydı.

Hatta bazen Hazel'in aşırı söylemleri karşısında arkadaşlarının ne tepki vereceğini bilememesi çok eğlenceliydi. 

Sadece kitabın son 50 belki 75 sayfasına kadar hep Josh ve Hazel'in arkadaşlığı ana temaydı ve tabi birbirleriyle iletişimleri... sonrasında ikisinin arasındaki aşkı konu olması sanki aşırı hızlıymış gibi geldi ama şöyle bir baktığımda da her şey yolundaymış hissi de veriyor bu yüzden beni rahatsız etmedi bu durum. 

Kitabın sonu tam da Hazel'in hızına ve aşırılığına Josh'ın sakinliğine uygun bir sondu. Tabi ki mutlu sondu da... 

Tam bir yaz kitabıydı kesinlikle ya da sevgililer günü haftasında okunacak kitaplardandı. Ben çok sevdim diyebilirim. 

Romantik komedi, romantik türünde kitapları sevenlere şiddetle tavsiyemdir. 


~~~*~~~
Aşık olmak. Birinin aşkına sahip olmak. Birlikte olduğumuz gerçeği bile kalbimi hoplatıyor, içimi ısıtıyordu. 
~~~*~~~



Kitabın adı     : Josh ve Hazel'in Sevgili Olmama Rehberi
Orijinal adı     : Josh and Hazel's Guide to Not Dating
Yazarı            : Christina Lauren
Çevirmen        : Bilgesu Yaprak
Yayınevi          : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı     : 264

Kitabın tanıtım yazısı: 

Sadece arkadaşız. Sadece arkadaşız. Sadece arkadaşız.
Eğer yeteri kadar tekrarlarlarsa belki gerçek olurdu.

Hazel Bradford, kolay bir kadın olmadığını biliyordu ve hiç şaşırtıcı olmayan bir şekilde, çoğu erkek de şansını denemeye pek hevesli değildi. Evinde beslediği hayvan ordusundan korkmayanları da patavatsızlıklarıyla kaçırmayı başarıyordu. Eh, eğlenceden anlamıyorlarsa kendileri kaybederdi.

Josh Im, Hazel’la üniversite zamanlarında tanışmış ve onun en ele avuca sığmaz zamanlarına yakından şahit olmuştu. Uçarı ama temiz kalpli bu kadınla yıllar sonra tekrar karşılaştığında, tepetaklak olmuş hayatına onun sayesinde biraz olsun renk gelmişti.

Belki de esas sorun, aşkı çok yanlış yerlerde aramalarıydı.


“Christina Lauren, bu müthiş eğlenceli romanında büyüleyici ve tutkulu anların mükemmel uyumunu yakalamış.” —Publishers Weekly

“Gündelik hayatın sıkıcılığından kaçıp eğlenceli bir romantik komediye sığınmak isteyen okurlar bu kitaba bayılacak.” —Booklist

“Keskin mizahı ve unutulmaz karakterleriyle, kesinlikle yeni favoriniz olacak.” —Kirkus (starred review)

“Romantik komedilerin keyifli temposuyla aklınızı başınızdan alacak.” —New York Times





Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın