17 Ağustos 2021 Salı

0 Whitney G. - Sevgiler, Carter (Sincerely Yours #1)



~~~*~~~
"Bazı insanlar hayatımıza bir amaç için girer, bazıları mevsimliktir, bazıları ömürlüktür."
~~~*~~~

 

Yazarın Makul Şüphe kitabını severek okumuştum ve bu kitabı çıkınca itiraf etmek gerekirse konusuna bile bakmadan aldım. Çünkü bu kitabını da seveceğimi biliyordum. 

Ki yanılmadım da... çokça sevdim :) 

Zaten 1 günde bitirdim de... öyle de hızlı okunan, su gibi akan, elinizden bırakamayacağınız bir kitap yani. 

Whitney G. okuru yormayan, gereksiz entrikalara kurban gitmeyen, sevdiğini kabullenen, eğlenceli, romantik, arkadaşlık ve aile ilişkisine değinen karakterlerle romans severlerin tam da isteyeceği gibi bir kitabı okurlarına sunmuş. 

Çok yorgun geçen haftasonumda o kadar güzel gitti ki keşke yazarın bir kitabı daha olsaydı da başlasaydım dedim. 


~~~*~~~
"İkiniz de hayatınız boyunca birbirinize aşık olduğunuzu fark edemeyecek kadar aptalsınız."
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirsek; Carter ve Arizona dördüncü sınıftan beri birbirlerini tanıyan ama o zaman birbirlerinden nefret eden sonrasında da çok iyi arkadaş olan iki kişidir. Yaşları ilerleyip de hayatları onları bambaşka döngülere soksa da birbirlerinden asla ayrılmadan arkadaşlıklarını sürdürmüşlerdir. Hatta öyle ki birbirlerini kendilerinden daha iyi tanımaktadırlar. Biri sıkıştığında diğer anında yanına gidecek kadar da birbirlerine değer verirler. Ancak bu durum ikisinin de ilişkilerine zarar verir çünkü hayatlarına giren kişiler onların ilişkisini kabullenememektedir. Ama şöyle bir durum vardı ki  ne Carter ne de Arizona birbirlerine asla başka türlü bakmamışlardır. Hep en iyi arkadaş ve kardeş gibi görürler... ta ki bir gün bu değişene kadar... Bir gün bir parti alışverişine gidecekleri sırada Carter'ın arkadaşlarından Arizona için gelen seksi yorumlar sonrasında kime yapıldığını merak eden Carter başını çevirir ve genç kadını görür. Bir an için erkek olarak ona bakar ve aslında cinsel anlamda etkilenir. Aynı durum Arizona'nın başına da gelir... ikili artık her ne kadar iki iyi arkadaş olsalar da birbirlerine karşı cinsel anlamda da çekici bulmaktadırlar. Bunun asıl fitilini de ateşleyen sarhoşken ana kapılıp birbirlerini öpmeleri ve daha fazlasını istemeleridir. Bir gün bunu da denerler... birlikte olurlar ve bu durum öyle bir hal alır ki seks yapan iki en iyi arkadaş olurlar ancak birbirlerini de kıskanmaya başlarlar... sahiplenirler... Arizona ve Carter'ın bu durumla baş etmesi ve duygularını devreye sokarak sevgili olabilecekler mi olamayacaklar mı onun hikayesini anlatıyor kitap. 

Öncelikle şunu söylemeliyim ki kesinlikle +18 bir kitap. Bu tür kitaplardan hoşlanmıyorsanız boşuna okuyup kitabı gömmeyin. 


~~~*~~~
"Yıllar boyunca, insanların aynı anda gülüp aynı anda ağladıklarını söyleyerek ne demek istediklerini hiç anlamamıştım; şimdiye kadar."
~~~*~~~


Kitaptaki arkadaşlık ilişkisi çok güzeldi. Hem Carter ve Arizona arasındaki hem de diğer arkadaşları arasındaki ilişki çok güzeldi. Bunun yanında Arizona'nın annesiyle olan diyalogları da çok tatlıydı.

İki arkadaş olarak birbirlerini tanımaları, karşısındakinden daha iyi bir şekilde onu anlaması ve daha kendisi ne istiyor bilmiyorken arkadaşının biliyor olması muhteşem anlatılmıştı. 

Bunun yanı sıra da... aşk... resmen ilmek ilmek işlenmişti. iyi bir arkadaşlığın aşka dönüşü gibiydi. Ben sevdim. 

İlk aydınlanmaları, sonra çekimi hissedip de hissetmiyormuş gibi davranmaları... seks yapmaları ve sonrasında, buna nasıl karşılık vereceğini bilmek halleri çok tatlıydı. 

Hele Carter'ın Arizona'yı çok iyi tanıması ve onun kendisi için hayallerinden vazgeçmemesi için göze aldıkları çok güzeldi. 

Ahh bir de kitabın sonu... Carter'ın aşkı için savaşması ve karşılık bulması da çok tatlıydı. Ama keşke bir bölüm daha olsaydı dedim. Şöyle birkaç sene sonrasını konu alırcasına... 

Yukarıda da dediğim gibi kitapta erotik sahneler vardı. Seks sahneleri ve sohbetler... bu yüzden kesinlikle +18 bir kitaptı. 

Ben romantik kitapları sevenlere kitabı tavsiye ederim. Ben çok sevdim :) 


~~~*~~~
Seni seviyorum. Seni "o şekilde" seviyorum ve aramızdakiler seksten çok daha fazlasıydı. Sadece gittiğinden ve hayallerinin peşine düştüğünden, benim için arkada kalmayacağından emin olmak istedim çünkü ben her zaman senin için burada olacağım. 
Her zaman.
~~~*~~~


Sincerely Yours Serisi


Kitabın adı     : Sevgiler, Carter
Orijinal adı     : Sincerely, Carter
Yazarı            : Whitney G.
Çevirmen        : Tuba Özkat
Seri Bilgisi       : Sincerely Yours #1
Yayınevi          : Yabancı Yayınları
Sayfa sayısı     : 272

Kitabın tanıtım yazısı: 

Arkadaşlık onları hazırlıksız yakalamıştı
Aşk da öyle

Carter ve Arizona dördüncü sınıftan beri arkadaşlardı, birbirlerinden nefret ettikleri zamanlarda bile. Geçip giden yılların, ilk öpücüklerin, ilk kalp kırıklıklarının ve ilk aşkların arasında değişmeyen tek şey dostluklarıydı.

Şimdi üniversitedeydiler ve Carter bir ilişkiyi altı aydan fazla sürdüremezken, Arizona risklerle olasılıkları değerlendirdiği çizelgeler oluşturarak mükemmel adamı bulmanın peşindeydi.

Başarısız aşk hayatlarına yakından tanıklık eden arkadaşları ikiye ayrılmıştı: Bazıları ikisinin birlikte olma ihtimaline gülüp geçerken, diğerleri bunun hâlâ gerçekleşmemiş olmasına şaşırıyordu.

Bu ayrılmaz ikili için ise durum gayet basitti – birbirlerinin tipi değillerdi. Ta ki bir gecede tüm sınırlar geçilene kadar.

Aralarında bir şeyler olmadığına başkalarını ikna etmek kolaydı, peki ya kendilerini?

“Hayatları değişirken Carter ve Arizona’nın attığı her adım hikâyeyi daha da mükemmel kılıyor. Whitney G.’nin her kitabını çıktığı gibi alacağım!” —Edgy Reviews

“Whitney G., Carter ve Arizona’nın ilişkilerinin her hâlini ilgi çekici tutmakla kalmamış, aynı zamanda ikili arasındaki ateşli kimyayı harika bir şekilde yansıtmış.”







Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın