7 Ağustos 2021 Cumartesi

0 Jasmine Guillory - Düğün Günü (The Wedding Date #1)


~~~*~~~
Drew, bu gülüşün bağımlısı olmuştu belki de. İçinde her zaman çok fazla neşe vardı. Düğündeyken odanın diğer tarafından onun kahkahası duyulduğunda oraya koşup onun neşesinde kaybolmak istediği çok olmuştu Drew'un. 
~~~*~~~

 

Parola Yayınları duyurduğundan beri radarımda olan The Wedding Date Serisi ve serinin ilk kitabı Düğün Günü yorumuyla karşınızdayım. 

6 kitaplık bir seri olan The Wedding Date Serisi'nin  ilk kitabı geçtiğimiz aylarda ülkemizde yayınlandı. Yazarın ülkemizde yayınlanan ilk kitabı yanılmıyorsam ama şunu söylemeliyim ki okurken okuru yormayan, su gibi akan, eğlendiren, romantik komedi tadında bir kitaptı. Sanki romantik komedi film izliyormuş gibi okundu ve bitti. 

Çıktığı gibi almıştım ve anca okuduk ama iyi ki bu zamanlarda okudum çünkü ülkemizdeki yangın durumlarında tam da kafamı dağıtıp ful odaklanma gerektirmeyecek bir kitap olduğu için çok güzel gittiğini itiraf etmeliyim. 


~~~*~~~
Genellikle stresli bir ameliyattan sonra gecenin ortasında eve geldiğinde yorgun ve bitkin hissederdi. Ama cumartesi gecesi yatak odasına girip de Alexa'yı orada görünce yıllardır hasretini çektiği evine dönmüş gibi hissetti.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirsek; Alexa ablasıyla buluşmak ve onun yeni iş yeri başarısını kutlamak için kaldığı oteldeki odasına çıkarken asansörde kalır. O ana kadar fark etmediği şey ise asansörde yalnız olmadığıdır. Arkadaşlarının düğünü için oraya gelmiş olan Drew'da asansörde Alexa'ya eşlik etmektedir. Bir süre orada kalan çift, kurtulana kadar güzel bir şekilde sohbet edip eğlenirler sonrasında ise asansör tekrar hareket edip de inecekleri kata geldiklerinde Drew, Alexa'ya bir teklifte bulunur. Arkadaşlarının düğününde eşli geleceğini ama son anda ekildiğini kendisine düğünde eşlik etmesini ister. Her şeyi planlı programlı ilerleyen ve asla düşünmeden hareket etmeyen Alexa bir çılgınlık yapıp teklifi kabul eder. Üstelik düğünde Drew'un kız arkadaşı rolünü oynayacaktır. Düğünü bir şekilde atlattıktan sonra ne Drew ne de Alexa birbirlerinden ayrılmak istemezler ancak ikisi de farklı yerlerde çalıştıkları için ne yazık ki ayrılacaklardır. Ama ani bir kararlar birbirlerini görmeye devam etmeye karar verirler. Ellerinde sadece haftasonları ve hafta içi mesajlaşmaları vardır. Bu şekilde bir ilişki yaşayan çift bir şekilde birbirlerine kapılmaya da başlarlar. Alexa yavaş yavaş Drew'a aşık olmaktadır. Her ne kadar inkar etse de Drew da öyle... ama Drew için bir sorun vardır o da asla bir ilişki yaşamaz ve bağlanamazdır. Çiftin bu durumu nasıl atlatacağını okuyoruz. 

Öncelikle kitaptaki arkadaşlıklara bayıldım. Hem Alexa'nın arkadaşı Meggie'ye hem de Drew'un arkadaşı Carlos'a bayıldım. Çok eğlenceli olmalarının yanında arkadaşlarını çok iyi tanıyıp neye ihtiyacı olduğunu biliyorlardı. 

Drew ve Alexa arasındaki ilişki her ne kadar başta sadece cinsellik olarak görülse de sonrasında tam bir ilişki gibi olması çok tatlıydı. Birbirleriyle paylaşımları, anlamaları ve en kötü ruh halinde birbirlerine ihtiyaç duymaları çok güzel anlatılmıştı. 


~~~*~~~
Bir parçası, bu işi bitir, mesajlarına cevap verme, onu bir daha hiç görme, hatta tanıştığınızı bile unut diyordu ama onu bir daha görmeme düşüncesi midesine kramplar girmesine neden oluyordu. 
~~~*~~~

Alexa'nın karkaterine hayran kaldım. Siyasetin içinde olması, güçlü bir kadın olması ve ayaklarının üzerinde durması, yıkılmaz görünüşü hayranlık uyandırıcıydı. 

Kitaptaki en hoşuma giden detaylardan biri de karakterlerin yetişkin olması ve kariyer sahibi olmalarıydı. 

Bunun yanında ise ne yazık ki duygu bakımından eksik geldi bana kitap. Biraz daha duygulara ağırlık verilebilir, o aşk hissettirilebilinirdi. Zaman zaman kendini belli etti ama o kadar. 

Kitabı her ne kadar bazı konularda eksik bulsam da genelinde güzel vakit geçilerek okunabilecek, yormayan bir kitaptı. Çok bunaldığınızda kafa dağıtmak için okunabilecek bir kitaptı. 

Romantik komedi türünü sevenlere de tavsiye ederim. Benim nazarımda puanlamam gerekirse 5 üzerinden 3,5 verirdim. 


~~~*~~~
Ona ilk dokunduğu andan itibaren ona gülümseyen, onunla şakalaşan, sırlarını paylaşan, onu dinleyen, onunla beraber ağlayıp gülen bu kadının kendisine ait olduğu hissine kapılmıştı. Onunla ilgili her şey, onu az çok tanıdığı zamanlarda bile başından beri gerçek gibiydi. Şimdi birbirlerini gerçekten tanıyorlardı ve bu his her zamankinden daha fazlaydı. Sanki hayatı en sonunda bir anlam kazanmış gibiydi.
~~~*~~~


The Wedding Date

  • Düğün Günü
  • The Proposal
  • The Wedding Party
  • Royal Holiday
  • Party of Two
  • While We Are Dating



Kitabın adı      : Düğün Günü
Orijinal adı     : The Wedding Date
Yazarı            : Jasmine Guillory
Çevirmen        : Hasan Hüseyin Tural
Seri Bilgisi       The Wedding Date #1
Yayınevi          : Parola Yayınları
Sayfa sayısı     : 320

Kitabın tanıtım yazısı: 

Seni, düğün seremonisi boyunca sahte flörtüm yapacağıma ve öyleymiş gibi davranacağıma yemin ederim; Pazar günleri bizi ayırana dek!

Asansörde sıkışıp kaldığı bir adamla düğüne gitmeyi kabul etmek Alexa Monroe'nun normalde yapmayacağı bir şey ancak Drew Nichols ile ilgili karşı koyması çok zor olan bir şey var!

Eski sevgilisinin düğün arifesindeki Drew, gönül işlerini bıraktığını sanıyordu. Ta ki bir elektrik kesintisi hayatını değiştirip ona sahte bir kız arkadaş sunana kadar.

Alexa ve Drew, düşündüklerinden çok daha fazla eğlendikten sonra Drew, Los Angeles'a, pediatrik cerrah olarak işine geri dönmek zorunda kalır ve Alexa, belediye başkanının personel şefi olduğu Berkeley'e gider. İkisinin de birbirini düşünmeden edememesi ne kötü!

İhtiyaç duydukları ile gerçekten istedikleri arasındaki boşluğu dolduran iki güçlü profesyonel, yüzyılın uzak mesafe ilişkisine imza atmak üzere... 









Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın