8 Temmuz 2013 Pazartesi

2 Brenda Joyce - Aşka Yelken Açanlar


Ve bir De Warenne erkeğini daha evlendirdik :))

Brenda Joyce, kalemini sevdiğim yazarlardan biri. Benim için oldukça güçlü kalemi olan ve okurken okuyucuyu sıkmayan ama aynı zamanda da keyifli okuma vakitleri sunan bir yazar. Tarihi aşk romanı severlere kesinlikle yazarın kitaplarını tavsiye ederim.

De Warenne serisinin ülkemizde yayınlanan 4. kitabıydı ve her ne kadar Devlin ve Tyrell kadar aşkı iliklerime kadar hissedemesem de bu kitabı da oldukça güzeldi. Kitabı hem sevdim hem sevmedim diyebilirim. Devlin, Sean ve Tyrell aşklarının yanında Cliff'in aşkı biraz sönük kaldı gibi geldi ama diğer yandan da Cliff'in diğer kitaplardan okuduğumuz ele avuca sığmaz tavırlarına karşılık aynı şekilde bir kadın bulması da oldukça güzeldi. 

Şimdi bu paragrafla beraber kitap içeriğine giren bir yorum yapacağım uyarmadı demeyin :))

Amanda'nın babasına duyduğu bağlılığı ve sevgiyi gösterme şekli cidden çok duygusaldı. Carre'in idamı sırasında Amanda'nın durumu içler acısıydı okurken içimde bir şeyler tepe taklak oldu... ve babasını kurtarabilmek için kendini Vali'ye sunması da... o satırlarda zaten Cliff'in yerinde olup da Vali'yi parçalamak harika olurdu...

Kitapta en sevdiğim noktalardan biri Amanda ve Cliff'in Londra'ya doğru yaptıkları gemi yolculuğuydu... hele ki o fırtınalı gecedeki gemiyi fırtınanın içinden beraber geçirmeleri... ımmm o satırları daha fazla okumak isterdim. Ahh bir de okumayı özellikle isteyeceğim satırlar Cliff'in kıskanç tavırlarıydı. Amanda'ya talip olan o İskoç...hehe ona karşı Cliff'in tavırları oldukça eğlenceliydi.

Kitapta özellikle hoşuma giden bir diğer nokta da Cliff'in çocuklarıydı. Cliff bir babaydı, üstelik bir kızı ve bir oğlu vardı. Cliff'i baba olarak okumak ve çocuklarına karşı davranışları çok sevimliydi. İnsanda bir tebessüm oluşturuyordu o satırlar. :))

Kitaba dair beğendiğim birkaç nokta daha var ama çok içeriğe girdim bu yüzden o kısımları da söylemeyeyim :) Kitap güzeldi ve ben sevdim gerçi yazarın  kalemini sevdiğim için kitabı sevmem gayet normal :)
Ancak benim için ne Devlin'in aşkı ne de Tyrell'in aşkı kadar vurucu oldu. Onların aşkları hala dorukta ve onu geçemedi Cliff :)

Ahh bir de bu kitapta Sean ve Eleanor, Lizzie ve Tyrell çiftlerini görmek de çok güzeldi. :)
 
DeWarenne Dynasty Serisi Kitapları;

Kusursuz Gelin'i de almış bulunduğum için onu okuyacağım şimdi :) en merak ettiğim karakterlerden biri Rex bakalım onun aşkı nasılmış :)

Kitabın konusunu aşağıda paylaşıyorum:

Korsanları alt eden kaptan De Warenne bu vahşi güzele de boyun eğdirebilecek mi? 
Bir korsanın kızı olarak büyüyen Amanda Carre görgü kurallarından habersizdir. Babası idam edildiğinde onu öfkeli bir kalabalığın elinden kurtaran Cliff de Warenneden önce kimseden yardım görmemiştir. Başından geçenlerden sonra İngiltereye gitmeli ve hiç tanımadığı annesini bulmalıdır, refakatçisiyse çapkınlığıyla meşhur bir korsan avcısıdır... 
Cliff de Warenne bu güzel fakat vahşi kızı Londraya, sosyetik annesinin yanına götürmeyi kendine görev edinir ve ona başka gözle bakmayı kabul etmez. Genç kızı Londra sosyetesine yem etmemek için vasisi olarak onu eğitmeli ve ona uygun bir eş bulmalıdır. Ama genç kıza duyduğu arzuyu kontrol etmesi giderek zorlaşacaktır. Meşhur korsan avcısı, sonunda bir kadının kalbini ehlîleştirmesine izin verecek midir? 
"Aşka Yelken Açanlar okurlara tutkulu ve heyecanlı bir yolculuk vadediyor." - Publishers Weekly
"Brenda Joyce romanlarındaki güç ve tutkunun sınırı yok." - Lisa Kleypas

2 yorum :

  1. Yurtdışında Alexi için bir kitap var mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. The Promise adlı kitap Alexi'yi anlatan kitap, ayrıca ülkemizde de yayınlandı Yemin adıyla.

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın