27 Kasım 2014 Perşembe

5 Rebecca Donovan -Benimle Kal ( Nefes Serisi #2 )


~~*~~

"Hayatının anlamını istediğin kadar sorgulayabilirsin,
ama şunu bil ki benim anlamım sensin..."

~~*~~

Sizlere demiştim ben bu seriyi peş peşe okurum diye. İşte 2. kitapta bitti ve ben şimdi elime 3. kitabı alacağım ve seriyi bitirecek olmanın verdiği hazla hiçbir bekleme ve ara olmadan sıcak sıcak bir dizinin bütün bölümlerini peş peşe izlemenin verdiği zevkle kitapları okuyacağım :D

Bu konuda havamı da attıktan sonra siz hala Tut Elimi almayıp seriye başlamadıysanız veya alıp da henüz diğer kitapları tamamlamadıysanız muhteşem bir fırsatınız var hemen bütün kitapları alın ve peş peşe okuyun!


Tut Elimi kitabında yarım kalan Emma'nın hikayesi Benimle Kal kitabında devam ediyor. Yengesinin zulmüne ve oradaki lise hayatını son ikisi senesini okumuştuk ve bu kitapta da lise sonda olan Emma'nın annesi ile beraberliğinde neler yaşadığını okuyoruz. Henüz lise çağındaki genç bir kızın aslında yaşından daha olgun olmasını,korkularını, tereddütlerini okuyoruz. Aşka tutunma çabasını, annesi ile yaşadığı hayatın normal ve her şey yolundaymış gibi Sara ve Evan'a yansıtmasını ama bunun yanında kendisinin hayatına benzeyen bir hayat yaşayan Jonathan'ın kendisini anladığını düşünerek bütün sırlarını ona açışını... Bu sırada farkında olmadan kaybettiklerini... kalbullenmek istemese de yaptığı hataları... sonunda ödediği bedelleri...

Emma'nın dokunaklı öyküsü bu kitapta da devam ederken Tut Elimi kitabındaki dramın bu kitapta biraz devam ettiğini görüyoruz.

Dram denilince aklınıza hemen salya sümük ağlatacak bir hikaye gelmesin, öyle değil! Ben öyle düşünerek hata yapmıştım siz yapmayın diye söylüyorum.

Hep kitap içeriğine girmeyen bir yorum yapacağım diyorum ama yine kendimi tutamayacağım.

Dikkat! Kitap içeriği!

Kitap başladığında Emma'nın hayatı bir yerde iyi gidiyordu aslında hayatına dair bir yorum yapmayacağım çünkü asla kimsenin yaşamasını istemeyeceğim bir hayat... Düşünsenize size eziyet etmekten zevk alan bir yengeden kurtuluyorsunuz ama alkolik ve sizi istemediğini size söyleyen bir anneyle yaşıyorsunuz! Emma en başında hatayı Anna ve Carl'ın evinden ayrılmakta yaptı ama o da annesini tanımak ve ona bir şans vermek istediği tabi orada haklıydı ama hata olduğunu gördüğünde geri dönmeliydi! 

Bir diğer hatası da... bence en büyük hatası... Evan ve Sara'dan daha fazla Jonathan'a güvenmesi oldu! Aldı başına belayı işte... Kitabı okurken o zamanlarda nasılda sinir oldum Emma'ya... Hadi Sara arkadaşıydı ama Evan senin erkek arkadaşın... senin zor zamanlarında yanında olmak için çırpınan adam..seninle beraber olabilmek için çırpınan... sen ona güvenme, hiçbir şey anlatma, en ihtiyacın olduğu anlarda onu arama git Jonathan'ı annenin sevgilisini ara... sonra o sana ilgi gösterdi mi de...Allah'ım ya nasılda konuşturuyor beni. Resmen ilgi gösterene kaydın be gülüm! Tabi öyle olmadı kendince açıklamaların vardı tabi ama... hataydı işte!

Her şeyi bir kenara bıraktım... Emma hayatının hatasını Evan'ı o şekilde bırakmakta yaptı. Evan'ın yerinde olsam hayatta affetmem! 

Beni şaşırtan en büyük şey ise, Emma'nın anne ve babası hakkındaki gerçeklerdi. Avukatın yaptığı açıklamaları gözlerim pörtleyerek okudum resmen!

Ve kitap içeriği biter :D

Tut Elimi'yi beğenmiştim ama bunu da çok beğendim! Emma'nın hayatı normale döndü dedim ama yine normal olmayan şeyler oldu!

Emma'nın mutlu anıları kadar acı çektiği, canının acıdığı ve yaptığı hatalarını da okuduk bu kitapta.

Bu kitabı değil bu seriyi tavsiye ediyorum. Okuyun! Serinin 2. kitabı dolayısıyla bu kitabı tavsiye etmek olmaz bu yüzden bu seriyi okuyun arkadaşlar!

Nefes (Breathing) Serisi'nin Kitapları:
~~*~~

"Yaptığım her şeyin arkasındaki tek sebep sensin
ve ben bunu ömrümde bir gün bile değiştirmeyi istemedim."

~~*~~


Kitabın tanıtım yazısı:

Emma’nın sırlarla dolu acımasız hayatını artık herkes biliyordu. Ancak geçmişine dair öğreneceği daha çok şey vardı. Yıllar önce annesi onu neden bırakıp gitmişti? Babasının öldüğü akşam ne olmuştu? Mutlu olduğunu hatırladığı anılar ona mı aitti, yoksa bunlar sadece bir düşten mi ibaretti? Yaşadığı korkunç gecenin izleri, hayatındaki herkesi etkileyecekti. 
Emma kâbuslarının içine hapsolmuş bir şekilde iyileşmeye çalışırken yeni sürprizler kapıdaydı. 

Geçmişin labirentinde umutsuz bir şekilde gerçekleri arayan Emma, aşkın elinden tutup yeni bir hayata adım atabilecek mi? 

Dünyada oldukça büyük bir etki yaratan Nefes Serisi’nin ikinci kitabını heyecanla okuyacak ve elinizden bırakamayacaksınız. 

Dürüst, korkusuz ve tutku dolu... Benimle Kal, duygularınızı heyecan dolu bir yolculuğa sürükleyip tahmin bile edemeyeceğiniz bir sona ulaştıracak. - (Tracey Garvis-Graves,New York Times Bestseller Yazarı) 

''Serinin bu ikinci kitabını okuduktan sonra söyleyebileceğim tek şey şu: Kesinlikle beklediğinize değecek.'' - (Amazon) 

5 yorum :

  1. Mimlendin :) http://partofthebook.blogspot.com.tr/2014/11/mim-kendime-ayrdgm-zaman.html

    YanıtlaSil
  2. Benimle kal 2ci kitabı adresime nasıl yollıyabilirsiniz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne yazık ki kitap gönderimi yapmıyoruz, burası bir satış noktası değil sadece blog, kitapların yorumlarını ve haberlerini paylaştığımız bir blog.

      Sil
  3. Ben tek tut elimi yani ilk kitabi okudum bu kitabi okuyup okumama hakkinda kararsizim yorumlari okuyorum surekli nerdeyse herkes yazar sayesinde cildirmis gibiydi ve spoiler verdikleri icin insanin okuyasi gelmiyorda artik evanla olan ayriliklari jonathandan hoslanmasi felan filan sonra ask yakar ve sil bastan kitaplarida var arastirdigima gore yazar baya uzatmis belliki hikayeyi buda canimi sıktı son kitapta sil bastanda yani evanla tekrar birlikte olacagini dusunuyorum basliga bakilirsa ama iste ozaman kadaf olaylar iyice karmasik ve sinir bozucu hal aliyor okuduklarima gore sizce napmaliyim akil verin ben tek ilk kitabi okudum devam etmeliyim diyorum biryamdan cunki hikaye ortada kalir eger devam etmessem ama biryandanda okuyasim gelmiyor yazarin dengesiklikerinden dolayi iyice kafam karisti napimm benn yardim edin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yazar sinir bozucu bir şkilde kurguyu ilerletmiş okurken sinirden kudurduğum yerler oldu ama ben seriyi okumanızı tavsiye ederim. Sinirlendim ama beğendim de, kızdan nefret ettim ama sevdim de... :) ayrıca sil baştan bu seriye ait değil, sadece 3 kitaplık bir seri bu Sil Baştan buna ait değil ki okuyan sil baştano pek beğenmemiş diye duydum. Bence siz seriye devam edin :) dediğim gibi sini bozuyor ama sevdiriyor da ;)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın