26 Temmuz 2015 Pazar

6 Selvi Atıcı - Sen


~~~~
Başka bir şekilde seviyordu. O 'başka'nın nasıl olduğunu bilmiyordu ve yumruğu büyüklüğündeki kalbinin bu yoğun duygunun altından nasıl kalkacağından da emin değildi. Belki bir gün fazla gelir ve patlardı. Sorun değildi! Demir onu sevmeyi de sevmişti.
~~~~

Biri bana bir adet Çelik verir mi? Yok yok Demir olsun, vazgeçtim her ikisinden de alabilir miyim? diyebileceğim karakterlerle dolu bir kitap.

Kimliksiz kitabından tanıdığımız yazar Selvi Atıcı'nın yeni kitabı Sen, ne dehşet bir kitap çıktı ki sormayın! İtiraf ediyorum böylesini beklemiyordum! Tamam Kimliksiz'den sonra beklentim yüksek başladım kitaba, ama cidden bu beklentimi biraz daha üst seviyede tutabilirmişim yani!

Her kitabını alıp okumak isteyeceğim belirli yazarlarım vardı ve bunlara bir tanesi daha eklendi. Hadi Kimliksiz şans eseri iyiydi diyelim ama bir yazar ikinci kitabını da şans eseri iyi yapamaz. Yetenek var derim ben buna ;)

Kitabın kısaca konusuna değinmek istiyorum. Süheyla, erkek kardeşinin ölümünün ardındaki nedenleri bulabilmek için İstanbul'a gelir ve burada şans eseri Demir ile tanışır derken aradığı bir şeyin Demir'de olduğunu öğrenir. Kendi meselesini halledebilmek için Demir ile birlikte çalışmaya başlarlarken aralarındaki o eşsiz kıvılcım alev almaya başlar yavaş yavaş... Sonra da inatçı, agresif, hazır cevap Süheyla kendiyle yarışabilecek ölçüdeki Demir'e aşık olur. İşte kitap hem Süheyla'nın kardeşinin ölümünü, onun intikam çabasını, bu sırada Demir'le olan diyaloglarını, aşkını ve Demir'in acı verici geçmişini anlatıyor.

~~~~
Süheyla sık sık adamı öldürmek istediğini dile getirebilirdi ama bu adam ölmek için fazla iyi, fazla merhametli, fazla güzeldi... Fazlaydı işte. Süheyla onu yaşamak isterdi. Hem de doyasıya....
~~~~

Entrikalarmış, aldatmalarmış, gereksiz göz yaşları falanlar filanlar yok! Klasik aşk hikayeleri duygularından işte... bu tamamen sıradışı bir kadın karakter ve onunla yarışabilecek bir erkek karakteri anlatıyor!

Gerçi Demir olmasa da Süheyla tek başına yeterdi! Kadına hayran kalmamak imkansız. :) Gözü kara, cesaretli, güçlü ve asla bir erkeğe alt olmayan bir kadın... Böyle anlatınca fazlasıyla ateşli geldi gözüme Sü :) ama emin olun Demir de en az onun kadar ateşli ;)

Kitabı size anlatmayacağım çünkü anlatıp hevesinizi kaçırmayayım :) ancak... zevkle okuyup eğleneceğiniz, güleceğiniz hatta belki kahkaha atacağınız sahneleri olan Kimliksiz'in ciddi havasından eser taşımayan bambaşka bir kitap!

Hani aynı yazar, aynı türde bir anlatım diye beklerseniz daha çok beklersiniz ;) eğlenceli ve merak uyandırıcı bir anlatım demem yeterli olur diyebilirim sanırım.

Önce sizinle alıntılarımı paylaşacağım sonrasında yorumumu bitireceğim ama ondan öncesinde mutlaka okuyun da diyeceğim :)

~~~~
Fiziksel acıyı göğüslemek kolaydı. Nasılsa bir gün geçerdi. Ruhun çektiği acı; zihni de yanına alıyordu. Beyin hasar aldığında... işte o zaman insan kendini tanıyamaz hale geliyor, mantık denen şey ne zaman döneceğini bilmediği bir tatile çıkıyordu.
~~~~

~~~~
Eğer her hissin kendine ait bir rengi olsaydı; Demir gökkuşağı gibi parlıyor olurdu. Belki kan kırmızısı bir aşk ve katran karası bir tutku son zamanlarda bedenindeki en yoğun renklerdi. 
~~~~

~~~~
Demir daha önce aşık olmamıştı. Derin bir sevgi ve bağlılık yaşamıştı çünkü tek eşlilikten hoşlanan bir adamdı. Ama aşk... Aşk çok boktan bir şeydi. Sanki göremediği biri onunla alay etmek için yuları boynuna bağlamış, düşüncelerinin ve hislerinin özgürlüğünü elinden almıştı.
~~~~

~~~~
Bildiği tek şey onun yanında istiyordu. Canı yanmasın istiyordu. Onu ilgiye boğup, bu ilginin karşısında gözlerinde beliren şaşkınlığı izlemek istiyordu. Onu şaşırtmaktan keyif almak istiyordu.
~~~~

~~~~
"Senin canına okuyacak."
"Hayır. Sadece bana öylece bakacak. Tek kelime etmeyecek. Sonra da yüreğimi söküp götürecek."
~~~~

Alıntılardan sonra yorumumu bitiriyorum ancak demeden geçemeyeceğim, son alıntı var ya Demir'in Sü'yü ne kadar iyi tanıdığının ispatı. O yüreği söküp götürdü Sü kendi hislerini önemsemeden! Kadın resmen yanlış yaparsanız sizi silerim diyor :) İdol olacak kadınsın be Sü!


Kitabın tanıtım yazısı:

Kardeşinin intikamını almak için çıktığın yolda aşkla karşılaşırsan…

Hiçbir şey göründüğü gibi değildir, bilirsiniz. Üstelik bahsi geçen bir kadın ise, asla! Dövüş sanatları uzmanı olan Süheyla, kardeşinin intikamını almak için çıktığı yolculukta kalbini tam bir baş belasına kaptırdı. Ruhu intikam ateşiyle yanıp tutuşurken kalbi aşk ateşiyle kavruldu…

Süheyla'nın adı, 'iyi huylu, sakin' anlamına gelir ancak aldanmayın, yol boyunca elinde muştasıyla aşk ve intikam duygularıyla örülmüş ince bir ip üzerinde ustalıkla yürüyecek gerçek bir kahramandır aslında. O zeki, yumrukları kadar dili de sert bir kadındır. Romanda Demir'le de tanışacaksınız. Aşkın muhatabıdır kendisi. Süheyla'nın intikam mücadelesinde en büyük yardımcısı olacaktır.

6 yorum :

  1. Mimlendin *-* http://snoopyninguncesi.blogspot.com.tr/2015/07/yaz-etkinligi.html

    YanıtlaSil
  2. Tavsiyelerinizi okumaya devam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım tavsiye ettiklerimi benim kadar beğeniyorsunuzdur =)

      Sil
  3. Süheylanın soyadı neydi acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akgün sanırım öyle hatırlıyorum :)

      Sil
    2. Akgün sanırım öyle hatırlıyorum :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın