20 Ekim 2016 Perşembe

3 Zeliha Eren - Mekanik Aşk (BİS Serisi #2)


~~~*~~~
"Saçma sapan bir his boğazımı sıkarken ve sana bakan bütün erkekleri nasıl öldürebileceğimin hayallerini kurarken çok mu mutluyum sence?"
"Sen beni kıskanıyor musun?"
"Kıskanmak mı? Daha önce hiç başıma gelmemişti ama evet, sanırım seni kıskanıyorum."
~~~*~~~


Bu kitabın Kuzey Masalı'ndan daha iyi olduğunu söyleyerek başlamak istiyorum yorumuna. Açıkçası kitaba başlarken beklentilerim çok yüksekti. İlk kitaptan sonra yazarın nasıl bir kalemi olduğunu ve okuru nasıl kitaba bağlı tutacağını görmüş bunda da aynı şeyleri beklemiştim.

Ki yazar beni yanılmadı. Beklentilerimi karşıladı daha da önemlisi Kuzey Masalı'ndan daha iyi bir hikaye önümüze koydu diyebilirim. Hatta öyle ki yazar, bir yerde yok artık dedirten detaylarla süslemişti kitabı ve üçüncü kitabı daha büyük bir merakla beklememe neden oldu.

Mekanik Aşk kitabının konusuna biraz değinmek gerekirse; Kuzey Masalı'ndan tanıdığımız Alex ve Julie'nin hikayesi. Bay M, bu ikiliye bir görev veriyor ve İngiltere'ye gönderiyor. Alex ve Julie arasındaki yakınlaşma çekim ve birbirlerine karşı hissetmeye başladıkları duygu karmaşaları içerisinde göreve odaklanmaya çalışırlarken Alex'in geçmişi, babası ve sırlarla dolu olan yaşanmışlıkları tek tek bütün kapılarını açarak genç çifti oldukça büyük bir sınavdan geçiriyor. Tam her şey düzeliyor galiba dediğiniz anda öyle bir olay ya da gerçek ortaya çıkıyor ki "yuh, yok artık, daha neler..." gibi nice tepkilerle kitabın sonuna kadar sayfaları çevirmenizi sağlıyor.


~~~*~~~
Alex iri cüssesiyle onun narin bedenini sarınca, Julie hayatı boyunca hissetmediği bir duyguyu hissetmeye başladı. Güven.
~~~*~~~


Özellikle Alex'in babasının anlattığı gerçekler... kelimelerin kifayetsiz kaldığı daha doğrusu anlatmaya ya da bir şekilde ifade etmeyi imkansız hale getirecek bir sırrı orataya çıkarıyor.

Açıkçası ben bu çekirdek olayının ardında böyle bir şey çılacağını düşünmemiştim. Bir kadının birçok hayatı bu kadar çok etkileyeceğini... mahvedeceğini... kursursuz bir şekilde zincirlenerek kurgulanmış döngüyü oluşturabileceğini düşünmemiştim. Hele ki o kadının Alex'in hayatını da etkileme olasılığınç hiç aklıma gelmemişti.

Ben sonunu tahmin edemeyeceğim, beni şaşırtan kurgusal detayları olan kitapları severim. Mekanik Aşk tam olarak bana bunu verdi ve Kuzey Masalı'ndan daha çok sevdim.



~~~*~~~
Julie'nin yanında olması, sanki yıllardır eksik olan bir tarafını tamamlanıyor gibi hissettiriyordu.  Julie ile vakit geçirmek, onunla uyumak, daha doğrusu uyuyamamak o kadar güzeldi ki Alex kendini yıllardır karanlık bir fırtınanın içinde yol alan fakat sonunda korunaklı bir limana ulaşmayı başaran bir gemi gibi hissediyordu. Yorgun ama mutlu. Daha da önemlisi, umutlu.
~~~*~~~


Bu kitaptan, daha doğrusu Alex ve Julie'yi okuduktan sonra Kuzey Masalı'nı biraz daha fazla aşk böceği modunda buldum. Bundaki aşk daha hissettiren ve daha dokunan şejildeydi bence.

Yine Zack, Alex, Kuzey ve Masal'ın arkadaşlığını okumak hatta artık bunlara Julie'nin de dahil olduğunu görmek çok güzeldi.

Zack baş belasını ilk kitapta görmüştük ve Mila kendini burada da gösterince istemsizce mutlu oldum. Evet Kuzey belasını Masal ile, Alex Julie'yle bulmuştu erkeklerin tabiriyle sanırım Zack de Mila'yla bulacak.

Onların kitabını çok merak ediyorum umarım çok beklemeden okuruz onu da :)


~~~*~~~
Julie biliyordu ki, bu adam çok yaralıydı. Alex de biliyordu ki, bu kadın onun tek ilacıydı. Ama bu iki inatçı yürek, aslında onlara bahşedilmiş olan bu hediyeyi bir türlü kabullenemiyordu.
~~~*~~~


James'i de sevdim kitapta ona kitap yazılır mı ya da ayrı bir hikaye olur mu bilmiyorum ama kesinlikle eğlenceli olurdu onun hikayesi de :) çünkü kendileri de en az bizimkiler kadar eğlenceli :)

Yalnız Kuzey, Zack ve Alex artık bizimkiler oldu ;)

Neyse... bence Zack'in hikayesinden sonra Mert'in hikayesi gelmeli. Onun Azra ile aslında olduköa ilginç bir hikayesi olurdu. Düşünsenize kız geçmişi hatırlamıyor ve bazı kişilere karşı aşırı bir vaş ağrısı ve baygınlık gibi tepkiler veriyor beyni. Bu kız kim? Cemre bu kızı niye kullandı? Bence oldukça ilginç sonuçlar çıkardı.

Ben böyle konuşuyorum ama tabi bunlar yazarım bileceği iş ama Zack haricinde Mert ve James'in de hikayeleri özenle okunur hani ;)


~~~*~~~
"Julie nerede?"
"Asıl sen neredesin? Kız seni beklemekten helak oldu!"
"Tamam, işte geldim! Julie nerede?"
"Geç kaldın. Julie gitti."
"Julie gitmiş olamaz!"
"Neden gitmesin? Peşinde sürekli onunla sevişmek için dolaşan ama bir türlü duygularından ve geçmişinde yaşadıklarından bahsetmeyen bir adamı mı beklemeliydi? Yoksa ilk krizde kaçıp gide bir korkağın peşinden mi koşmalıydı? Söylesene, Julie bunlara mı layık, yoksa onu tüm kalbiyle sevip değer verecek bir erkeğe mi?"
~~~*~~~


Bu arada değinmek istediğim bazı yerler var :)  Alex kendini dağıttığında ve Julie onu toplamaya çalıştığında -şu ringde dövüş muhabbeti- süperdi :) hayran kaldım Julie'ye valla. Ben olsam silahı dayar Alex'in kafasına aklını başına öyle getirtirdim. Ama Julşe'nin taktik de iyiydi :)

Bir de Victor'un yanında olanlar..  evinde ve sonrasında... o kısımlarda çok sürükleyici ve nefes kesiciydi..

Atraksiyon kısımlarını ayrı bir seviyorum :)


~~~*~~~
Julie'yi seviyordu. Hem de öyle böyle bir sevgi değildi. Her şeyi yerle bir edecek, sonra da baştan kuracak kadar seviyordu.
~~~*~~~


Yazarın kitapların sonunda bütün bu heyecan verici atraksiyonlardan sonra yazdığı evli mutlu çocuklu modu benden tam not aldı :) ama asıl tam notu Tyler aldı :) çocuk Kuzey'in biricik kızı Nefes'e yanaşmaya niyetli.

Asıl onları okumak ne güzel olurdu :)

Bence yazarımız bunları durmadan yazsın :)

Neyse çok uzattım artık bitireyim ama kısa bir şeyler daha söylemek istiyorum.


~~~*~~~
Hayatında ilk defa tüm benliğiyle çırılçıplak bir şekilde bir kadının önünde duruyordu ve o kadın, Alex'in kalbini toz ve haz bulutuna dönecek kadar şiddetle kırıyordu.
~~~*~~~


Kitap aşk romanı evet ama içerisine polisiye diyebileceğimiz detaylar da eklenmişti. Atraksiyon ve ekşın hep vardı. Durgunluk olduğu kısımlarda bile sonrasınsa bir şey patlak veriyordu.

Yine benzetmeler süperdi hatta öyle ki bazı benzetmelerde kahkaha bile attım o kadar yani ;)

Yazarın hoşlanmadığım bir huyu var. Kitabı çok fena bitiriyor. Evet üçüncü kitap gelecek anladık ama zalim yazar Zack'e açıklanan şeyden sonra nasıl sabırla bekleyelim biz şimdi kitabı. Çabuk yazın ve çabuk okuyalım biz de :)

Neyse artık susuyorum. Dediğim gibi bu kitabı ilkinden daha çok beğendim ve üçüncü kitabı beklentim tavan yapmış bir halde bekliyorum.



~~~*~~~
"Tyler, bütün kızları öpemezsin hayatım. Kreşteki bütün kızlar senin peşinde koşuyor ve  aileleri kızlarını sana olan aşklarından kurtarmak için okuldan alıyorlar. Buna bir son vermelisin. Hepsini baştan çıkaramazsın."
"Ama ben de seni bulmak istiyorum, anne. Babam seni her öptüğünde çok mutlu görünüyor ve ben de öptüğümde çok mutlu olacağım kızı bulmak zorundayım. Bu yüzden hepsini deniyorum."
~~~*~~~




Bilişim İstihbarat Servisi Serisi (BİS)


Kitabın adı           : Mekanik Aşk
Yazarı                   : Zeliha Eren
Seri Bilgisi            : BİS Serisi #2
Yayınevi                : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı           : 512

Kitabın tanıtım yazısı: 

Bilişim İstihbarat Servisi'nde macera hız kesmeden devam ediyor! Kemerlerinizi çıkarmadınız, değil mi?

Gördüğü her güzele kur yapabilme yeteneği olan, Bilişim İstihbarat Servisi'nin cesur ve yakışıklı ajanı Alex Cavendish, dünya kadın popülasyonu içinde asla öpmemesi gereken tek kadının dudaklarına dokunurken, geri dönüşü olmayan bir yola girdiğinin farkında değildi.

Julie Thompson, robotlarıyla mutlu mesut yaşayan, onlara nesli tükenmekte olan son panda yavrusu muamelesi yapan bir bilim insanıydı. Fakat evrenin onunla ilgili farklı planları vardı. Hayatı boyunca nefret ettiği adamın çekimine kapılıp bir yanardağa dönüşmüş, bu da yetmezmiş gibi bir anda ajan olup göreve gönderilmişti. Üstelik de onunla…

Alex, aristokrasinin beşiği olan İngiltere'de skandal haberler, renkli alışveriş poşetleri, işkence aletine dönüştürülmüş rujlar ve katil olma potansiyelini ortaya çıkaran futbolcuların arasında akıl sağlığını korumaya çalışırken, bir yandan da kendi de dâhil olmak üzere- dünya çapında birçok ajanın hayatını kurtarmayı amaçlayan görevde başarılı olmak için, geçmişinden gelen şeytanlarıyla savaşmak zorunda kalır.

İki inatçı yüreğin baştan çıkarma oyunlarıyla süslenen doludizgin aşkına kahkahalarla eşlik ederken, tehlikeli maceralarla kalp atışlarınız yükselecek.

Tavsiye: Kesinlikle sakin olmadan okuyun!

Öfke hiç bu kadar ateşli olmamıştı. Tutku hiç bu kadar alev almamıştı. Ve aşk… Belki de hiç bu kadar eğlenmemişti bu iki delinin kalbine düşene dek.





3 yorum :

  1. James karakterinin gerçekte ismi ne bu kitap yazabilirim karakteri çok beğendim adı nedir?

    YanıtlaSil
  2. Daha özetini okurken bile heyecanlandıysam kim bilir kitabını nasıl okuyacağım. Bayılıyorum sana Zeliha Eren

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok sevdim yazarın kalemini ve 3. kitabını da kısa zamanda okuyacağım. Bence mutlaka okuyun kitabını da :D

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın