18 Temmuz 2017 Salı

0 Jennifer L. Armentrout - Unutulmuş ( Lux Serisi #1.5 )


~~~*~~~
Kız, benden nefret edebilirdi, nefret etmeliydi. O zaman bizden uzak dururdu diye umuyordum. Böyle olması gerekiyordu. Başka türlü olmazdı çünkü kız belaydı. Küçük bir pakete sarılmış, eksiksiz bir bela.
Daha da kötüsü hoşuma giden bir belaydı.
~~~*~~~

Veeee Daemon Black ile yeniden karşısınızdayım. Her ne kadar Lux Serisini bitirmiş olmasam da Unutulmuş çıktığında okumayı ret etmiş, Daemon Black'ı rafa kaldırmaya kendimi hazır hissetmemiş ve en sona bırakmıştım kitabı ama ne yazık ki bu güzelim seride son buluyor bu kitap ile...

Jennifer L. Armentrout'un okuduğumda milyonuncu kitabı ve elimde de bir kitabı var ve dahası okumadığım ve okunmayı bekleyen bir yığın kitabı daha rafımda olduğu düşünülürse yazarı ne kadar sevdiğimi anlamışsınızdır.

~~~*~~~
Dee bir şeyleri nadiren yavaş bir şekilde yapardı. her zaman sonsuz enerjiye sahip olanımızdı. Dawson rahat olanımızdı. Ben de... sessizce güldüm... pislik olandım. 
Eskiden üçüzdük.
Artık sadece ikiziz.

~~~*~~~

Akıcı, zaman zaman eğlenceli zaman zaman sizi sinir krizine sokan karakterlerin olduğu nasıl başladınız ve nasıl bittiğini anlamadığınız fantastik bir dünyaya açılan kapılardan biri Unutulmuş kitabı.

Lux Serisi'nden tanıdığımız Daemon Black'in... şu müthiş uzaylı her şeyiyle mükemmel ama birazda öküz olan uzaylı arkadaşın tarafından okuyoruz... Yani okuyup hayran kaldığımız ve elimizden bırakamadığımız Obsidiyen'in Daemon tarafından anlatılmış hali.

Açıkçası Katy ile tanışmalarında neler düşündüğünü falan değil de bir uzaylı ve daha da önemlisi insanlardan daha üstün bir canlı türü olmasının yanında bir insana aşık olmasının nasıl hissettirdiğini okumak paha biçilemezdi.

~~~*~~~
Kat'e karşı hislerimden çelişkili ve karmaşıktı. Ondan hem hoşlanıyor hem de hoşlanmıyordum. Kurtları da severim ama evimde kurt beslemek istemem.
~~~*~~~

Özlemişim seni Daemon... seni ve öküzlüklerini :D öküzlüğüne örnek vermek yukarıdaki alıntıdaki düşüncesi yeterli olacaktır. Adam sözleri ve yaptıklarıyla cidden öküz ama bizim öküzümüz :D

Unuttuğum yerleri tekrardan hatırlamak ve unutmadığım sahneleri ise Daemon tarafından okumak süperdi.

Sevdim... :)

Genel olarak size seriyi tavsiye ederim. Hazır bitmişken okumadıysanız okumak için süper bir zaman. Hepsini peş peşe okumanın tadını çıkarıp film izlercesine gözlerinizin önünden akmasını sağlayın.

~~~*~~~
Kat'in sadece adının geçmesi bile dikkatimi dağıtmış, konsantrasyonumu yerle bit etmişti. 

Kat'le aramdaki şey... saçma sapan boyutlara varıyordu ve kabul edilemezdi.
Tümüyle kabul edilemez.
~~~*~~~

Benim bu yazarın severek takip ettiğim serilerinden biriydi. Sizlere de tavsiye ediyorum. Ciddi anlamda 7'den 70'e herkesin okuyup zevk alacağı bir seri.

LUX Serisi Kitapları:

Kitabın adı    : Unutulmuş
Orijinal adı   : Oblivion
Yazarı           : Jennifer L. Armentrout
Çevirmen      : Bilge N. Zileli Alkım
Seri bilgisi     : Lux #1.5
Yayınevi        : DEX
Sayfa sayısı    : 416

Kitabın tanıtım yazısı: 

LUX serisinin efsanevi aşk hikâyesi Obsidiyen'i, bir de büyüleyici kahramanı Daemon Black'ten dinleyin!

Katy Swartz'ın yan eve taşındığını öğrendiğim an, belanın geldiğini anladım. Dünya denen bu yerde, bela en son istediğim şey. Halkım buraya 13 milyar ışık yılı uzaktaki Lux gezegeninden geldi ve bildiğim tek şey varsa, o da insanlara güvenilmeyeceğidir.

Ama Kat'in çekiciliğine karşı koyamadım… Onu sevmekten ya da korumak için özel güçlerimi kullanmaktan kendimi alamadım. Türümüzün en güçlüsü benim, yine de bu kız karşısında zayıf düşüyorum. Ahh bu basit, insan kız...

O bizim sonumuzu getirebilir. Çünkü onu kurtarmaya çalışırken bıraktığım iz, yeteneklerimizi çalmak isteyen can düşmanlarımızı çağırıyor: Arumları. Katy'ye âşık olmak, sadece onu tehlikeye atmadı. Bu, hepimizin ölümü demek... Ama ben buna asla izin vermem.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın