23 Ocak 2018 Salı

1 Abbi Glines - Tehlikeli Temas (Rosemary Beach #1 / Too Far #1 )


~~~*~~~
"İnsanları uzaklaştırıyorum, Blaire. Bu kendimi koruma mekanizması. Ama seni uzaklaştırmak istemiyorum."
~~~*~~~

Rosemary Sahili serisinin ilk kitabı Tehlikeli Temas çok tereddütle başladığım ve beklentimi çok düşük tuttuğum bir kitaptı. Çünkü çok kötü yorumlarda duydum ama çok iyi yorumlarda dolayısıyla düşük beklentiyle başlayıp kendim karar vereyim dedi.  


Kitabın konusuna dair yorum yapmayacağım çünkü arka kapak yazısı yeterince açıklıyor. Dolayısıyla direk yorumum başlayacağım. 

Öncelikle Rush'ı sevdim. Tıpkı seriyi sevip beğenenler gibi. Ama Woods'u da sevdim. Her ne kadar Rush onun pek de güvenilir biri olmadığını söylese de ben tavırlarından ve Blair'e davranışlarından dolayı sevdim. 


Blair'ein azıcık güçlü olmasını sevdim ama sümsük olmasını ise sevemedim. 


Blaire'in golf kulübünden tanıdığı Bethy ve Jace çiftine ise bayıldım. :)

Nan'dan nefret ettim. Her ne kadar kötü olmasına sebep olan bir geçmişi olsa da bu kendi yaşadıklarını başkasının yaşamasından memnun olmasını haklı çıkarmaz.

~~~*~~~
"Aramızda olan ne bilmiyorum ama sana baktığım anda dünyamı değiştireceğini biliyordum."
~~~*~~~

Bütün kasaba halkının duyduğu dedikodu olan ve kimsenin hiçbir söz söylemediği sanki bir lanet olan sırrı öğreniyoruz kitabın sonunda ki bu sır zaten bir yerde Blair'in çekip gitmesine neden oldu. 

Evet bence şaşırtıcı bir sırdı bunu beklemiyordum ben daha çok Nan'ın Rush'ın kızı falan olacak sanıyordum ki yaş farkı bunu pek mümkün kılmıyor. Daha pis şeyler düşünüyordum ama...

Kitaptaki Rush ve Blaire aşkı güzeldi. Her ne kasar klasik kötü çocuğum sırlarım var uzak dur benden modu olsa da kurgunun içinde o tripleri yok sayıyor ve sevdiğimi itiraf ediyorum. 

Sadece başlarda aşkı pek hissedemedim. Sadece kitabın sonunda Blaire, Rush'ı terk ettiğinde aşk kendini fazlasıyla gösterdi diyebilirim.

Her neyse çok uzatmayayım. Genel olarak kitabı sevdim, çok çok büyük beklentiye girmeden okursanız seversiniz. Çok kolay okunan yormayan ve hemen biten bir kitap. 

~~~*~~~
Gözlerindeki fırtınayı görebiliyordum. Aklının karıştığını biliyordum. Korkuyu bile görebiliyordum. Sonrasında aşk vardı. Bunu gördüm. Gözlerindeki ateşi. Buna inandım. Net olarak görebiliyordum ama artık çok geçti. Aşk yeterli değildi. Herkes, hep aşkın yeterli olduğunu söylüyordu. Yeterli değildi. Hala ki ruhun paramparça olduğunda.
~~~*~~~

Romans okurları için güzel bir kitap diyebilirim.
Benim için 5 üzerinden 3,5'luktu. Ve devamında Blair'in hayatına nasıl yön vereceğini merak ettiğim için okuyacağım. Zaten üç kitap ve incecikler :)


Rosemary Sahili Serisi // Too Far #1

Kitabın adı    : Tehlikeli Temas
Orijinal adı   : Fallen Too Far
Yazarı           : Abbi Glines
Çevirmen      : Derya İmer Aydınlık
Seri bilgisi     : Rosemary Beach  #1 / Too Far #1
Yayınevi        : Pegasus
Sayfa sayısı    : 256

Kitabın tanıtım yazısı:

Bambaşka dünyalardan gelen iki üvey kardeş… Asla sizin olmamasi gereken şeylere duyulan arzu…

Blaire Wynn'in en son istediği şey babasının yeni ailesinin yaşadığı Florida'daki Rosemary Sahili'ne taşınmaktır. Ancak seçim şansı yoktur. Bir hastalık yüzünden ölen annesi, ardında yüklü borçlar bıraktığı için Blaire'in Alabama'daki çiftliği elinde tutması mümkün değildir.

Koltuğunun altındaki tabancayla kamyonetini zengin sahil kasabasına çeken Blaire buraya asla uyum sağlayamayacağını bilmektedir. Babasının Paris'e gittiğini ve onu yeni üvey kardeşi Rush Finlay'le yalnız bıraktığını öğrenince daha büyük bir hayal kırıklığı yaşar. İnsanları hor gören, hiçbir şeyden pişmanlık duymayan, adı çıkmış bir rock yıldızının oğlu olan Rush yakışıklı olduğu kadar şımarıktır da… Ve Blaire'i gördüğü anda genç kızın kanına girer.

Yaz ayları ilerledikçe genç kadın, Rush'ın asla tahmin etmediği yanlarını görecek ve birbirlerine karşı hisleri görmezden gelemeyecekleri kadar güçlenecektir. Ancak Rush, Blaire'in tüm dünyasını yıkacak bir sır bilmektedir. Blaire genç adamın tehlikeli temasına kendini kaptırmadan önce bu gizemi ortaya çıkarabilecek midir?

"En sevdiğim Abbi Glines kitabı olarak listemin zirvesine yerleşti." -Colleen Hoover-

1 yorum :

  1. seri he, duymadım, ne çok seri var ya, serilere giremiyom hiç :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın