9 Ocak 2018 Salı

6 F. Paul Wilson - Lanet (The ICE Sequence #1)


~~~*~~~
Görmek her zaman inanmak değildir ama görüyor ve inanıyordum. 
~~~*~~~

Ne kitaptı ama... Çıktığından beri ilgimi ve merakımı çeken bir kitaptı Lanet ve nedense daha çok gerilim ve biraz ürpertici bir gerilim beklemiştim kitaptan ama kendimi Dan Brown kitaplarından birinin filminin içinde buldum sanki. 

Cidden öyleydi. yani hiç Dan Brown okumadım ama filmlerini izliyorum ve şunu söyleyeyim ki bence onun türünde kurgular yaratan bir yazar bence. 

Ki kurgu süper! 

F. Paul Wilson, sanırım ülkemizde ilk defa kitabı yayınlanan bir yazar ve oldukça akıcı ve merak uyandırıcı bir kurguyla karşımıza çıkıyor. Başlarda biraz sıkıcı gelmişti, konuya girene kadar neyin en olduğunu bilmeden okumak çok zor gelmişti ama sabredip de ilk 100 ü devirdikten sonra yazarın kurgudaki gücüne ve hikayeye hayran kaldım. 

Bir aktı ki... en son bıraktığımda kitap bitmişti. 

~~~*~~~
Günahtan nefret et, günahkardan değil!
~~~*~~~

Kısaca kitabın konusuna değinmeyeceğim arka kapak yazıcı yeterince  konuyu açıklıyor zaten ki böyle kitaplarda çok fazla detay vermek ister istemez spoilere kaçar bu yüzden konuya dair çok detaylı bir yorum yapmayacağım. Dediğim gibi arka kapak yazısı yeterince açıklayıcı. Yorumun sonunda kendiniz de okuyabilirsiniz. 

Ancak kitaba dair söylemek istediklerim var... kitapta beni ürperten şeyler vardı bunlar kesinlikle kurgu değildi de günümüzde güçlü insanların elinde barındırdıkları teknolojik imkanların korkutucu yanlarıydı. 536 Kardeşlik tarikatının elinde bulundurdukları güç ve imkanla yaptıkları... bunun günümüzde de rastlanabilecek şeyler olduğunu bilmek.. cidden ürpertici. Ki bütün dünya cidden güçlülerin elinde olduğunu göster önüne seriyor. 

Laura'nın ve Rick'in pes etmeden kökleri araması... hep bir iz takip etmeleri ve bu yolcukluk sırasında hiç tahmin edilemeyecek noktalardan gelen bilgiler ve hikayeler cidden süperdi. Adam bu kurgu için harbi kafa patlatmış dedirtti. 

Laura ve Rick'in sonunda amaca ulaşmaları ve sonları süperdi. Kitabın sonunda sevinsem mi üzülsem mi bilemedim çünkü elinizde ilahi sayılacak bir güçte ilaç var ve bu ilaç her şeyi iyileştirebiliyor ama sizin sadece sınır sayıda hastaya verme imkanınız oluyor... bir seçim yapmak ve kısıtlanmak böyle bir imkan varken.. .çok zor olsa gerek. 

~~~*~~~
İnsanlar hak ettiklerini almıyor, sadece hayatın onlara getirdiklerini alıyor.
~~~*~~~

Kitaba dair o kadar söylemek istediğim şey var ki... açıkçası korkuyorum spoiler olacak diye bu yüzden susmak zorunda kalıyorum. Ama şunu söyleyebilirim ki yorumun başında dediğim gibi Dan Brown kitapları türünde belirli bir şeyin peşinde ipuçları çözerek bir şeyler bulmayı seviyorsanız mutlaka denemeniz gereken bir kitap. Şahsen ben bayıldım. 

Cidden çok beğendim ve bu kitap The ICE Sequence serisinin ilk kitabıymış ve dilerim Arkadya ikinci kitabı da kısa zamanda yayınlar. F. Paul Wilson, benim radarıma giren bir yazar kendisi bundan sonra. 

The ICE Sequence Serisi
  • Lanet (Panacea)
  • The God Gene
~~~*~~~
Bu dünyada çocuklar çaresizdir. Yetişkinlerin korumasına ihtiyaçları vardır. Bu yüzden bir yetişkin bir çocuğu korumak yerine... işte, o zaman o kişiyi affetmek mümkün olmaz."
"Tanrı her şeyi affeder!"
"Çocuklara acı çektirmeyi bile mi?"
~~~*~~~


Kitabın adı    : Lanet
Orijinal adı   : Panacea
Yazarı           : F. Paul Wilson
Çevirmen      : Neşe Mesutoğlu Kırım
Seri bilgisi     : The ICE Sequence  #1
Yayınevi        : Arkadya / Arkadya Polisiye 
Sayfa sayısı    : 560

Kitabın tanıtım yazısı:

Adli tıp uzmanı olan Laura Fanning bir çarşamba sabahı bir cinayet soruşturması için çağrılır. Çok geçmeden başka bir vaka gerçekleşir ve bu vakada da benzerlikler bulunur. Fanning her iki kişinin de ölüm nedenine dair hiçbir şey bulamaz; aniden kalplerinin durması dışında. Ortak noktalarıysa her iki cesedin de inanılmaz sağlıklı organlara sahip olması ve taşıdıkları dövmedir. Bağlantılar, bu gizemi çözmeye çalışan Fanning’i kökleri çok eskilere dayanan bir tedavi yöntemine götürür ki bu yöntem her tür hastalığı tedavi etmektedir.

Her ne kadar buna inanmasa da zengin bir işadamının bu yöntemi bulması için görevlendirdiği Fanning’in bilmediği bir şey vardır: Bu tedavinin peşinde olan, kökleri Hıristiyanlığa kadar giden ve bunu ele geçirmek için her şeyi göze alıp önüne çıkanları yok etmekten çekinmeyen 536 tarikatının hedefi olmuştur. Fanning hayatta kalmak için kendisini amansız bir mücadelenin içinde bulur. Artık tek bir şansı vardır. Ya hayatta kalacak ya da ölecektir.

Lanet, inanç ve bilginin sorgulandığı, iyilik ve kötülüğün yeniden tanımlandığı ve lanet ile mucizenin iç içe geçtiği bir roman.


6 yorum :

  1. heeey valla blogunu ve kitaplarını seviyom. bak yine yazdım seni blogumaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, müsait olduğum bir an bloguna bakacağım :)

      Sil
  2. Derin'den okudum sizi. Merhaba :)

    YanıtlaSil
  3. ya yüzlerce kitap var sende. kitap cennetiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim en büyük cennetim ve dünyam :) huzurun tek adresi sanırı :)

      Sil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın