6 Şubat 2018 Salı

0 Scott Sigler - Uyanış (The Generations Trilogy #1)



~~~*~~~
Kaçarsan düşmanın seni avlar. Düşmanını öldürürsen sonsuza dek kurtulursun.
~~~*~~~

Go Kitap'ın oldukça ilgi çeken kitaplarından biri olan Uyanış, sonunda okundu. 

Değişik, ilgi çekici, akıcı, merak uyandırıcı konusuyla yazarı Scott Sigler muhteşem bir kurguya el atmış. Kelimenin tam anlamıyla nefes kesiciydi. 

Öncelikle yoruma başlamadan önce yazarımız Scott Sigler kitabın sonunda okurlarından küçük bir ricada bulunmuş ve demiş ki...

"Bir okurun şaşırmak için tek bir şansı vardır." Bunu elinden almayıp yorumlarınızda kurgunun sürprizini ve akışın ardındaki asıl olayı anlatacak ipuçları vermeyin.  

~~~*~~~
Bin yıllık yalanlar, tek bir doğru ediyordu: Gelecek gençlere aittir, yeter ki yaşlılar ölüp yoldan çekilme nezaketini göstersin.
~~~*~~~

Ben de yazarın sözüne karşılık yorumumu, dikkat ederek elimden geldiğince spoilerden kaçarak yazacağım.

Hep 'Doğum günü çocukları uyandı. Savaş başladı.' cümlerinin ardındaki anlamı merak etmiştim çünkü bu tarz bir başlangıçla uyumlu bir kurgu hiç aklıma gelmemişti. Ama yazar enfes bir kurgu yaratmış.

Kitabın daha ilk sayfasında heyecan ve bir savaş başlıyor ve her ilerleyen sayfayla o savaş alevleniyor ve kitabın sonlarına doğru öyle sırlar ve gerçekler ortaya çıkıyor ki şaşırıyor ve inanamamazlıkla okumaya devam ediyorsunuz.

Tabutların içinden çıkma çabaları, hayatta kalma çabaları, bir bilinmezliğe giderken karşılaştıkları şeyler ve her şeyin ardında öğrendikleri gerçekler... 

~~~*~~~
Seçimlerin sonuçları vardır. Suçtan hepimize pay düşüyordu ama yalnızca küçük bir pay çünkü en başında biri bizi buraya kapatmış olmasaydı o kötü karaları vermeyecektik.
~~~*~~~

Öyle muntazam ve güçlü bir şekilde kurgulanmış ki bir insan hayal gücünün böyle bir kurguyu yapabilmesi takdir edilecek bir durum.

Kitabın en çok hoşuma giden kısmı hiç adrenalinin ve heyecanın bitmiyor olması. Bir de o kadar akıcı bir şekilde ilerliyor ki sayfaları nasıl çevirdiğinizin farkına varmıyorsunuz. İşte bu yüzde bayıldım. 

Nedense hep başlarda sıkılırım sonlara doğru açılır falan diye düşünmüştüm ama yanıldım. Kitap başlar başlamaz adrenalin yüklemeye başladı bitene kadar da öyle devam etti. 

 Daha önce böylesi bir kurgu okumadım ve beni böylesi şaşırtan bir kitap da okumadım. Dürüst olacağım beklentimin çok üstündeydi ve ben çok beğendim.

Cidden farklı şeyler arayışındaysanız mutlaka denemelisiniz. Kitap sizi hem şaşırtacak hem nefesinizi kesecek hem gerecek hem damarlarınıza adrenalin pompalayacak hem de bitirdiğinizde elinizi ikinci kitaba atmanıza neden olacak. 

~~~*~~~
Bana farklı biriymişim gibi bakıyorlardı. Yani, aslında farklıydım: Öldürebilen biriydim.

~~~*~~~

Ben bayıldım! Mutlaka deneyin derim.

The Generations Trilogy 

Kitabın adı    : Uyanış
Orijinal adı   : Alive
Yazarı           : Scott Sigler
Çevirmen      : Selen Ak
Seri bilgisi     :The Generations Trilogy #1 
Yayınevi        : Go Kitap
Sayfa sayısı    : 475

Kitabın tanıtım yazısı:

Genç bir kız kapağı kapalı bir tabutun içinde uyanır. Kim olduğu, nerede olduğu, oraya nasıl girdiği hakkında hiçbir fikri yoktur. Kendi çabalarıyla dışarı çıkmayı başardığında tabutlarla dolu bir odada olduğunu görür. Tabutların içinde onun gibi başka gençler de vardır. 

Kendisi hakkında bildiği tek şey tabutuna kazınmış ismidir: M. Savage. Bir de o gün doğum günü olduğu. Bulundukları oda kemiklerle ve tozlarla kaplı bir koridora açılır. Ama görünürde kimsecikler yoktur. M. diğerlerinden daha büyük ya da daha cesur olmasa da birden kendini onlara liderlik ederken bulur. Ama insan kemikleriyle ve tabutlarla çevrili bir halde, nerede olduklarını bile bilmezken liderlik etmek hiç de kolay olmayacak ve çok geçmeden ilk kan dökülecektir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın