14 Şubat 2018 Çarşamba

1 Güneş Demirel - Sensiz Asla


~~~*~~~
Kenan, aşkın bir olma hallerini yaşarken kardeşi yok olma halindeydi. 
~~~*~~~

Türk yazarlar alemine daldım ve tercihimi kalemini sevdiğim Güneş Demirel'in son çıkan kitabı Sensiz Asla kitabını okudum.

Bu kitabı hevesle bekliyordum çünkü Seni Severken kitabından tanıdığımız Gaye ve Kenan'ın kalplerinin aşka uçmasını ve hayatlarının aldığı yönü okuyacaktık. Ve ben bu kitabı merak ediyordum da.

Güneş Demirel, yormayan, gereksiz entrikalar çevirmeye, akıcı bir şekilde aşk hikayelerini kaleme alıyor. Aşkın içerisine harmanladığı aile ve arkadaşlık ilişkilerini de seviyorum. Ve bu kitapta bunu bol bol okuduk.

~~~*~~~
Bir yağmur yağmış ve ikisi de sırılsıklam olmuştu. Akıl iradesini kaybetmiş, kalp mağlubiyetini kabullenmişti.
~~~*~~~

Bir de hafiften dokunuşlar yapıldığı ekşın sahneleri ise tam benlikti. Ahh... bir de terör olaylarına-patlamalarına değinmesi ve bunları karakterlerin yaşaması ise bence kitabı bir kademe üste taşıdı.

Kenan'ın Zeynep ile aşkı çok güzeldi. Aslında Kenan tam ilk görüşte aşkın nasıl olduğunu ve nasıl hissettirdiğini okuduk. Oldukça iyiydi ve sevdim ben. Sanırım şu kitapta tek sinir olmadığım karakterdi :)
Zeynep ise.. naifliği, yalnızlığı ve masumluğuyla gönlümü fethetti.

Ama... Zeynep ve Kenan aşkı bir yerde klasik bir ilişkiydi. Asıl olaylı olan Avukat, ele avuca sığmayan Gaye ve Komiser Can'dı. Onların aşkı tam fırtınalıydı.

Tam da Seni Severken kitabında tanıdığımız Gaye'ydi ve şunu söyleyeyim ki ben Gaye'ye taptım. Çok sevdim.
Gerçi Can'ı da sevdim.

Ben sanırım duygularını dolu dizgin yaşayan Gaye ve Can'a bayıldım. Onların olduğu sayfalar benim içim daha akıcıydı.

~~~*~~~
Tutuşmaya hazır bir aşk vardı aralarında ve Can, o alevi ilk alazlayan olmaktan hiçbir zaman gocunmayacaktı.
~~~*~~~

Bu kitapta Erkan ve Gülsu'yu okumak paha biçilemezdi. Onların aşklarını ilk okuduğum andan beri çok sevmiş ve böyle bir aşk yok demiştim. Ki hala da diyorum çünkü hiçbirinin aşkı onların ki gibi hissettiremez.

Kıyaslama gibi olacak ama Seni Severken kitabındaki gibi damardan giren bir aşk değildi daha romantikti. Daha eğlenceliydi. Daha sevimliydi. Evet fırtınalıydı ama aynı oranda da sevimliydi.

Ben sevdüm kitabı ve okurken zaman zaman hüzünlensem de eğlenerek okuduğum satırlarda olmadı değil.
Gaye ve Kenan'ın arasındaki kardeşlik ilişkisine hayran oldum. Kitaplarda böyle ilişkiler okumak hoşuma gidiyor.

Ayy çok daha fazla şey söylemek istiyorum ama kitap içeriği olmasın diye söylemeyeceğim o yüzden susuyorum. Ama bence okuyun çok beğendim ben.

~~~*~~~
O gözünün ışığı gibiydi. Canı yansa kalbi parçalanır, derdi olsa derman olmak için çırpınırdı. 
~~~*~~~

5 üzerimden 4 veriyorum ben bu kitaba sebebi ise sadece ben Gülsu ve Erkan aşkı gibi büyük bir aşk istiyordum ama daha eğlenceli bir aşk buldum. Neden bilmiyorum ama Gülsu ve Erkan'ın o eşsiz ve büyük aşkı gibi bir aşk değildi. Ve Güneş Demirel'in aşkı iliklere kadar hissettirecek şekilde yazdığını da biliyorum ama bu kitapta öyle titreten bir aşkı hissedemedim. Ama bu demek değil ki kötüydü sadece daha iyisini yapan bir yazarın, diğer kitaplarında buna şahit olduktan sonra bunda o aşkı bulamama durumu vardı. Ama şunu da itiraf etmeliyim ki tam da Gaye'ye yakışan bir kitaptı. Keşke Kenan için de daha detaylı ve içe dokunan bir aşk olsaydı.

Bu arada şuraya kocaman bir not bırakayım. Sakın ola ki kitabı Seni Severken'i okumadan okumayın. onun devamı gibidir. Eksik kalırsınız damdan düşmüşe dönersiniz :)

~~~*~~~
Bazen yok olmak isterdi insan... Geçmişte, gelecekte, nefretinde, mutluluğunda ve istediği tende... Bu da o anlardan biriydi. Gaye'de yok olmak istiyordu Can. 
~~~*~~~



Kitabın adı    : Sensiz Asla
Yazarı           : Güneş Demirel
Yayınevi        : Ephesus Yayınları
Sayfa sayısı    : 448

Kitabın tanıtım yazısı:

Umulmadık bir aşkın deli dolu geçen serüveni, olmazlar zincirinde yolları kesişen kahramanlar...

Gaye, deli dolu bir kadındır. Dişli ve uslanmaz. Can ile hayatlarının karşılaştığı yer ve durum pek normal değildir. Sonradan yaşadıkları da öyle… Hayat onları yıllar önce boşuna karşılaştırmamıştı. Yolculuklarının olaylarla birleşmesi, Can’ın Gaye’yi aşkla ıslah etmesi gerekiyordu belki de...

Kararlı ve sert bir adam ile çılgın bir kadının mücadelesine tanık olacağınız, kimi zaman duygulanıp, kimi zaman kahkahalar atacağınız bir hikâye onlarınki.

1 yorum :

  1. hımmm bak bu da iyi diyosuun :) yerli yazarlar bak sevdiklerimden bikaçı, sine ergün, jale demirdöğen, neslihan acu, yaprak öz :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın