26 Nisan 2018 Perşembe

3 Sarah MacLean - Aşk Mevsimi


~~~*~~~
"Bütün gece, hatta bütün sezon boyunca seni izlediğini fark etmedin mi?"
"Freddie, kim o?
"Tabii ki Blackmoor."
"Sezon boyunca beni izlediği filan yok. Beniz izliyorsa buna kendini mecbur hissetmesi yüzünden. Ona emanet edildiğim için.
"Sahi mi? Ona mı emanet ettiler? Seni alenen aslanın önüne atmışlar."
~~~*~~~

Elimde bulunan bütün Sarah MacLean kitaplarını bitirmeyi hedeflemiştim ve sıradaki kitabım olarak da Aşk Mevsimi'ni seçmiştim. Açıkçası bu kitap çok tavsiye ile aldığım bir kitaptı ve nedense yazarın aldığım ilk kitabıydı da. Şimdi düşünüyorum da ilk bu kitabı okusaydım sanırım yazarın kitaplarına çok beklentiyle başlamazdım çünkü Love by Number serisi oldukça iyiydi ama bu kitaplar o serinin kitaplarını ister istemez okurken kıyaslıyorsun ve beklediğin ya da umduğun gibi çıkmıyor. 

Bu kitapta aşk geri planda aile, arkadaşlık ve gizem daha ön plandaydı bence o yüzden sadece aşk - historical romans olarak kategorilendirilmemeli bu kitap. İçerisinde baya baya dedektiflik gerektiren kurgusal döngü var. 

Kitabın kısaca konusuna değinmeyeceğim arka kapak yazısı yeterince anlatıyor bu yüzden direk yorumuma devam ediyorum ben. 

Gavin ile Alex'in ağabeyleri arasındaki ilişki çok güzeldi hatta Alex ve Ella ile Vivi'nin de ilişkileri çok güzeldi. Onları okumak kitaptaki arkadaşlığı ve aile ilişkilerini ön planda tutması bence çok güzeldi. 

~~~*~~~
"Seni kardeşim olarak düşünmüyordum. Aslında söz konusu kişi sen olunca hiç de kardeşçe düşündüğüm söylenemez."
~~~*~~~

Gavin'in babasının ölümü ve ardındaki sırların çözümü de fena sayılmazdı ama okurken itiraf etmek gerekirse Alex, Ella ve Vivi kadar olup da olayı çözemediler diye de düşünmedim değil. Amma beceriksiz çıktı bu adamlar da gencecik henüz ilk sezonunu yaşayan 3 kıç şıp diye çözdü. Sanırım tarafsız göz ve bir kadının gücü birleşince ortaya böyle muazzam yetenek çıkıyor. :)

Bir de kitap genel olarak yavaş ilerliyordu. Detaylı olarak ilk sezonunu yaşayan genç leydilerin neler yaşadıklarını bütün detayı ile okuduk. Zaman zaman o detaylardan sıkıldığımı itiraf etmeliyim. Ama kitap 200. sayfaya doğru açıldı. Ondan sonra da zaten daha heyecanlı oldu. 

Başlarda sabredip okursanız aşkı da görürsünüz olayların nasıl çözümlendiğini de.

Bence -dediğim gibi- Love by Number serisi kadar güzel değildi ve beni çok da tatmin etmedi. Ama çok da kötü değildi. Orta karar bir kitaptı ama içerisindeki aile ilişkisi ve arkadaşlığı çok sevdiğimden dolayı kitaba 3,5 veriyorum. Normalde tarafsız bir şekilde historical romans olarak düşünüp okursanız 3 verilecek bir kitap olduğunu da not düşeyim. 

~~~*~~~
Aslında geçen hafta veya şuanda her şeyden çok ne isterdin diye sorsalar, 
ne evime giren hırsızı bulmak ne de babamın ölümü hakkındaki gerçeği ortaya çıkarmak derdim; 
sadece seni isterdim.
~~~*~~~
Yani çok fazla bir beklentiyle okumayın. 

Kitabın adı    : Aşk Mevsimi
Orijinal adı   : The Season
Yazarı           : Sarah MacLean
Çevirmen      : Pınar Öcal
Yayınevi        : Nemesis Kitap
Sayfa sayısı    : 376

Kitabın tanıtım yazısı: 


Kararlı ve sivri dilli bir genç kadın olan on yedi yaşındaki Leydi Alexandra, ağabeyleri ve onların arkadaşlarıyla dolu bir evde büyüdüğünden kendini korumayı öğrenmiştir. Ne yazık ki soylu bir hanımefendi için bunlar pek de takdir edilen özellikler değildir. Yine de Alex'in annesi kızını makul, saygın ve zengin bir adamla evlendirme hayalleri kurmaktan geri kalmamaktadır. Alex ile yakın arkadaşları Ella ve Vivi elbise provaları, danslar, yemekli partiler arasında kendilerini eş adaylarından uzak tutmayı başarmışlardır.Ancak Blackmoor Kontu gizemli bir cinayete kurban gittiğinde, Alex gerçeği ortaya çıkarmak için kontun oğluna yardım etmeye karar verir. Şeytani bir yakışıklılığa sahip olan eski dostu Gavin, evlenmeyi asla düşünmeyen Alex'in özgürlük rüyasını sonunda mutlu bir yuva hayaline dönüştürebilir mi? 

Casusluk, cinayet ve diğer gizli kapaklı işlerle dolu bir maceraya atılan bir kadın, eş bulmaya ayıracak vakit bulabilir mi? 

Bu yılın aşk sezonu başlıyor!

3 yorum :

  1. hımmm okumadığım bir yazar yine de aklımda olsun :) susan elizabeth philipps-balayı, güzelmiş herhalde, okuycam bi ara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sep hiç okumadım o yüzden bir şey diyemeyeceğim. Ama çok sevilen bir yazar Sep :) bir gün bende el atacağım

      Sil
  2. Ben hiç okumamıştım. Aklımda bulunsun 🙂

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın