29 Mayıs 2018 Salı

1 Samantha Young - Londra Caddesi (On Dublin Street #2)


~~~*~~~
Bakışları benimkilerle buluştuğunda gözlerindeki bitkinliği fark ettim. Gözleri şaşkınlık ve korkuyla doluydu; tüm bedenim gerildi.
Cam az önce benden benim ondan etkilendiğim kadar etkilenmişti ve kendisini bana kaptırmak istemiyordu. 
Neden?
~~~*~~~

Samantha Young'un On Dublin Street serisinin 2. kitabı Londra Caddesi'ni de bitirdim. Açıkçası Dublin Caddesi'nden oldukça farklıydı ve onun gibi mükemmel değil diye uyarıldığım için beklentimi çok da yükseltmemiştim ama ben sevdim Londra Caddesi'ni de. Konusu, kurgusu, karakterleri, her şeyini sevdim kitabın. Tamam Dublin Caddesi'nden farklıydı ama çok da güzeldi.

Karakteri zaten tanıyorduk. Dublin Caddesi'nde Joss'un bardan arkadaşı Jo'nun hikayesiydi. Orada tanıdığımız zengin adam avcısı Jo'nun aslında hiç de tanıdığımız gibi biri olmadığını okuduk. Kendince sebepleri her ne kadar haklı olsa da aslında hiç de olmadığı biri gibi davrandığını ona gösteren ve aslında onu olduğu gibi kabul edecek, sevecek adamların da olduğunu gösteren Cam'i de okuyoruz.

~~~*~~~
"Cam midende kelebeklerin uçuşmasına neden oluyor mu?"
Başımı evet manasında salladım.
"Yaptığı her hareketin farkında mısın?"
Bir onay hareketi daha.
"En küçük kışkırtma karşısında bile aklına düşüyor mu?"
"Hı-hıı."
"O zaman başın belada."
~~~*~~~

Ben sevdim kitabı. Oldukça romantik, tutkulu, aşk dolu, duygusal, arkadaşlık ilişkileriyle dolu bir kitaptı. Kesinlikle sevdim.

Jo'nun Malcolm ile olan ilişkisini aslında sevmiştim tam da Jo'ya hak ettiği değeri verecek bir adam diye düşünüyordum ama Jo'yu olmadığı biri haline getiriyordu ve ailesi konusunda nasıl hisseceğini bilemediğimden ayrılmaları çok iyi oldu. 

Cam ise... adamım... seni ben de alabilirim :) Cam'i çok sevdim açıkçası. Tam da Jo'nun yanında görmeyi isteyeceğim bir adamdı ve onu kendi olmasını sağlayıp ailesine sahip çıkacak bir adamdı ki öylede oldu. 

Cam'in eski sevgilisi ile olanlar beni bile gerip bir şeylerden şüphelenmeme neden olmuşken Jo'nun şüphelenmemesi olmazdı zaten. Ama eski sevgili Blair'de bizi haklı çıkardı yani ;)

~~~*~~~
Cam'i bulmak, onunla aynı duyguları hissettiğimi söylemek için ölüp bitiyordum. Çok uzun zamandır ilk defa gerçekten istediğim şeyin peşinden gidiyordum. 
~~~*~~~

Jo'nun babasınım çıkacağını ve bir sorun çıkaracağını tahmin ediyordum çünkü her şey fazla mükemmel gidiyordu ama tam o anlardan Blair'in de atak yapması fena oldu. 

Braden ile Joss'un sahiplenici ve arkadaş tavırlarını çok sevdim. Özellikle Jo'nun en zor anında ve babasıyla yaşadığı olaylarda ona destek olmaları çok güzeldi. Ki onları da okuyabilmek ayrı bir güzeldi. Nişan ve düğün hazırlıkları falan... nasıl da tatlılar :)

Ellie ve Adam bile vardı ki onlar da çok sevimlilerdi. Bence ayrı bir ktiabı olmalıydı onların hikayelerinin de. 

Cole... Jo'nun küçük kardeşi... bu kitapta öyle bir karaktere ihtiyaç vardı çünkü kitabın en eğlenceli, en sevimli karakterdi bence. 

Kitabın son bölümü tam da mutlu son severlere göreydi ve ben bayıldım. 

~~~*~~~
Bugün Cameron MacCabe' aşık olmuştum. Ama ben bile kendimde sevilmeye değer hiçbir şey bulamazken beni sevmesini nasıl bekleyebilirdim.
~~~*~~~

Kitabı ben beğendim. Tabi ki Dublin Caddesi gibi değildi, çünkü karakterlerin hayatları ve hikayeleri farklı olduğu için kitaplar başka kulvarlara çıkıyor. Joss ve Braden'in hikayesinden daha dram ve acı bir hikayeydi. Bu yüzden farklı kulvar dedim. Jo'nun kendine dair olan güvensizlikleri ve olmadığı kişi gibi davranarak güven araması... sonunda ise Cam'n yardımlarıyla kendisi olması, aşkı ve hayatını kabullenmesi çok güzeldi. Benim çok hoşuma gitti. 

Bu serinin devamı gelmesini isterim. Diğer kitaplarda çıkmalı, hepsi güzel hikayeler barındırıyor ve içimden bir ses hepsi ayrı bir güzel olduğunu söylüyor. Umarım DEX, devamını getirir serinin.

~~~*~~~
"Ben, hayatını kurtarmak için tutunmaya çalıştığın, memnun etmek için kendini ve isteklerini unutmana neden olan adamlardan biri değilim. Bu işe birlikte girdik ve ben istediğimi az önce aldım. Şimdi istediğini alma sırası sana geldi. Ne istiyorsun?"
Sonunda gerçekten beni umursayan birini bulmuş olabilir miydim? Yani... gerçekten umursayan birini.
~~~*~~~

On Dublin Street Serisi


Kitabın adı    : Londra Caddesi
Orijinal adı   : Down London Road
Yazarı           : Samantha Young
Çevirmen      : Aslı Dağlı
Seri bilgisi     : On Dublin Street #2
Yayınevi        : DEX
Sayfa sayısı    : 472

Kitabın tanıtım yazısı: 

Dublin Caddesi'nde Joss ve Braden'ın aşkıyla baştan çıkmıştınız... Londra Caddesi'nde ise Johanna ve Cameron ile ihtirası doruklarda yaşayacaksınız. Johanna'nın alkolik bir annesi ve bakması gereken küçük bir erkek kardeşi vardı. Babası alıp başını gitmişti, evi geçindirmek Johanna'ya kalmıştı. Artık sadece kardeşi için yaşıyordu. Erkek arkadaşlarını da bu yüzden zenginlerden seçiyordu. Kendi arzuları onun için önemsizdi. Pasaklı kotu, dövmeleri ve hırpani tişörtüyle şehrin en seksi serserisi Cameron hayatına girdiğinde Johanna'nın bütün ezberi bozuldu. Onu öylesine çok arzuluyordu ki, kalp atışlarını bile bir türlü dizginleyemiyordu. Cameron, barda birlikte çalıştıkları bu mesafeli görünen seksi kızılın sakladığı sırlarını açığa çıkarmaya kararlıydı... Teker teker savunma kalkanlarını indirecekti... Johanna çırılçıplak kalıncaya dek!..

"Aşırı seksi bir kitap bu. Hem kahramanın kendini bulma ve güçlenme yolculuğuna da bayıldım. Londra Caddesi'ni tüm kalbimle tavsiye ederim."
-USA Today-

1 yorum :

  1. Kitap yazıları bir başka oluyor :)
    Ben de beklerim blog'uma :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın