12 Haziran 2018 Salı

0 Lisa Kleypas - Aşkın Son Yankısı (Friday Harbor #2)


~~~*~~~
"Canını asla yakmak istemediğim insanların başında, Lucy... Sen en başta geliyorsun."
"Sen sanırım bu konuda endişelenen ilk erkeksin."
~~~*~~~

Lisa Kleypas okumaya son sürat devam ederken bu kadının kurgularını da sevdiğimi fark ettim. Artık gözüm kapalı kitaplarını alacağım bir yazarım daha var :)

Gerçi neredeyse bütün kitapları aldım ya neyse ;)

Friday Harbor serisinin 2. kitabı Aşkın Son Yankısı, ilk kitaptan tanıdığımız Nolan kardeşlerin ortancası Sam'in ve cam sanatçısı Lucy'nin hikayesi. Cam Sanatçısı Lucy'nin aile ilişkisine, kardeşiyle diyaloglarına ve sanatını yaparken ortaya çıkardığı sihre değinen bir hikayeydi. 


~~~*~~~
Sam'e umutsuz gözlerle bakan Lucy, anlık bir karar aldı. "Öp beni," dedi hemen.
Sam'in gözleri hafif bir şaşkınlıkla parladı. "Şimdi mi?"
"Evet."
"Nasıl bir öpücük istiyorsun?"
"Ne demek nasıl? Normal bir öpücük işte."
"Arkadaşça bir öpücük mü, romantik bir öpücük mü_ Çıkıyor muyuz biz şimdi, yoksa-"
"Öff, amma uzattın," dedi Lucy sabırsızca ve Sam'in kafasını kendine doğru çekti.
~~~*~~~

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse; erkek arkadaşı tarafından aldatılan ve erkek arkadaşının aldattığı kişi de kız kardeşi olduğunu öğrenen Lucy'nin hayatına kaldığı yerden devam ederken tanıştığı Sam ile aralarında bir çekim hissetse de bağlanma korkusu yaşayan ve kadınlarla sadece cinsellik yaşayan Sam ile bir ilişki nasıl olacak? Bu kitapta biraz da aşkın yavaş yavaş filizlenerek çoğalması, aklı, bedeni, ruhu, kalbi tamamen kaplayarak ateşini göstermesi ve mutlu sonu okumamıza neden oldu. 

Şahsen Lucy'nin yaşadığı ihanet çok büyüktü. Kız kardeşi Alice yiyebileceği en büyün vurgunu yedi ve buna rağmen affedici davranması ne kadar büyük bir kalbe sahip olduğunu gösterir. Şahsen ben Alice'in düğünde terk edilmesine oh iyi oldu derdim. Ettiğini buldu. Bunu hak etti derdim. Çok mu kötüyüm be ;)

Mark ve Maggie'nin evlilik yolunda olmalarını okumak çok güzeldi. Holly her zaman ki gibi şirinliği, sevimliliği ile bence kitabın en muhteşem detayıydı. 

Alex'in geçirdiği sürece üzüldüm ama şimdi onun kitabına başlayacağım için eşsiz ve oldukça bütük bir aşk okumayı bekliyorum. 

~~~*~~~
Geçmişi arkasında bırakıp en çok istediği şeye uzanamaz mıydı? Lucy'ye sahip olabilirdi. Onu deliler gibi, sınırsızca sevebilirdi. 
Yapması gereken tek şey nefesini tutmak ve kendini bırakmaktı.
~~~*~~~

Lucy'nin arkadaşları Justine ile Zoe'yi çok sevdim. 

Sam'in Lucy'e bakıcılık yaptığı zamanlar çok sevimliydi ve bu bile sevdiği insanlar için her şeyi göze alabilecek bir adam olduğunu gösterir. Kitabın sonunda bile Lucy'e hayallerinin peşinden gitti döndüğünde burada bekliyor olacağım dedi daha ne olsun ama değil mi?

Ben sevdim kitabı. Cidden güzeldi ve şimdi büyük bir hevesle 3. kitaba başlıyorum. Alex'in hikayesi beni bekler sonuçta ;)



Kitabın adı    :  Aşkın Son Yankısı
Orijinal adı   : Rainshadow Road
Yazarı           : Lisa Kleypas
Çevirmen      : Şeref İlhan
Seri bilgisi     : Friday Harbor #2
Yayınevi        : Epsilon
Sayfa sayısı    : 300

Kitabın tanıtım yazısı: 

Gizemli ve harika bir yer olan Friday Limanı'nda yaşayan cam sanatçısı Lucy Marinn, ihanetin en acı şekliyle neye uğradığını şaşırır: nişanlısı Kevin, Lucy'yi onun kız kardeşi Alice için terk eder. Lucy'nin terk edilmekten dolayı duyduğu üzüntü, aşk hayatında daha önce de sürekli hatalı kararlar almış olduğunun bilinciyle daha da katlanır. Yeni ilişkisi Lucy'nin ailesi tarafından sertçe reddedilen Kevin ise, San Juan Adası'nda bir bağ işletmecisi olan arkadaşı Sam Nolan'dan Lucy'yi "tavlayıp" onu gevşetmesini, öfkesini dindirmesini ister. Fakat Sam ve Lucy birbirlerine âşık olurlarken, sorunlar ortaya çıkar. Kevin bazı konularda şüphecidir; Lucy de hayatındaki bu yeni ilişkinin olmaması gereken bir şekilde başladığı kanaatindedir. Aşk, sadakat, eski alışkanlıklar, hatalar ve yeni başlangıçlar tekrar keşfedilirken, Lucy hayatta bazı şeylerin paramparça olduktan sonra bile yepyeni ve muhteşem bir hale getirilebileceğini öğrenir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın