24 Haziran 2018 Pazar

0 Lisa Kleypas - Suya Yazılan Hayaller (Friday Harbor #3)


~~~*~~~
"En son ne zaman bir erkek dünyada senden  başka hiçbir şey yokmuş gibi tüm dikkatini sana verdi? Her kalp atışına dikkat ediyormuş gibi? O hissi içine çekmeye çalışıyormuş gibi?"
"Hiçbir zaman."
~~~*~~~

Lisa Kleypas'ın Friday Harbor serisinin 3. kitabı Suya Yazılan Hayaller'i de bitirmiş bulunuyorum. 

Açıkçası serinin her bir kitabı birbirinden iyiydi ama nedense ben Alex ve Zoe'nin hikayesini daha çok sevdim. Sanırım bunda büyükanne Emma ve hayaletin hikayelerine de değindiğinden olsa gerek. 

Bu seride öğrendiğim bir şey varsa kesinlikle ana karakterlerin sadece aşkını anlatmıyor. Küçük sihirlere, mucizelere de dayanıyor ya da imkansız denilen küçük hayali dokunuşlara... 

~~~*~~~
"Yapayalnız ve görünmez olmanın nasıl bir şey olduğunu bilmiyorsun. O kadar kötüydü ki, seninle konuşmak bile rahatlatıcı. Bunu düşünmek hiç aklına gelmedi, değil mi? Hiç kendini başkasının yerine koymayı denemedin? Başkasının hislerini düşünmek için hiçbir dakikanı ayırdın mı?
~~~*~~~

Bu kitapta en çok sevdiğim şey, güvensizliklere, ürkekliğe rağmen aşkın bir şekilde yolunu bulup hayatını yaşamasıydı. 

Alex'i zaten diğer iki kitaptan tanıdık ve nasıl sorunlu bir evlilik yaptığını ve hayat bakış açısını gördük. Karamsarlıkta ve negatif düşüncelerde bayrak taşıyacak kadar bir numara olsa da onunsa yüreğinde küçücük minicik bile umut, duygu kırıntısı varmış ki Zoe'nin duyguları karşılıksız kalmadı.

Hayalet ve Emma ile ilgili kısımlar çok fantastik kalsa da bence kitaba yakışmıştı. Çünkü Alex'i  mutluluğu ve aşkı hak edebileceğine inanmasını sağlayacak daha başka bir olamazdı.

Aşkın bu kadar güzel filizlenmesi süperdi. Holly'i bu kitapta pek göremedim sanırım Alex'in onunla çok fazla vakit geçirmiyor olmasındandı ama görmeyi isterdim açıkçası. O ufaklık çok eğlence katıyordu bence kitaba. 

~~~*~~~
Bazen bir insanın felaketten kurtarılabileceğini düşündü. Ama bazı felaketlerden ancak kişi kendisini kurtarabilirdi. 
Alex için elinden gelen tek şey umut etmekti.
~~~*~~~

Neyse çok uzatmayayım ben kitabı diğerlerine nazaran daha çok sevdim. Sebebini bilemiyorum belki de daha fazla imkansızlık barındırdığındandı... bilemiyorum...

Bence 5 üzerinden 4 lüktü. Beş verebileceğim kadar mükemmel değildi ne yazık ki ama kesinlikle okumaktan zevk aldığım bir kitap oldu. 

Sizlere de bu seriyi tavsiye ederim. Bence Lisa Kleypas'da mutlaka okunması gereken yazarlardan. 

Friday Harbor Serisi
~~~*~~~
Bir kadının bir erkeğe bunu yapabileceğini - ruhunda en iyi ve en kötünün gizli olduğu yere ulaşabileceğini biliyordu. Ve oraya ulaştığında, oranın sahibi olup asla terk etmezdi.
~~~*~~~


Kitabın adı    :  Suya Yazılan Hayaller
Orijinal adı   : Dream Lake
Yazarı           : Lisa Kleypas
Çevirmen      : Kübra Tekneci
Seri bilgisi     : Friday Harbor #3
Yayınevi        : Epsilon
Sayfa sayısı    : 308

Kitabın tanıtım yazısı: 

Hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığı ve gerçek aşkın küçük bir umut ışığı olduğu Friday Limanı dünyasına hoş geldiniz…

Friday Limanı’nı evi olarak gören üç Nolan kardeşten biri olan Alex Nolan da diğerleri kadar karamsar ve alaycıdır. İçki şişesinin yardımıyla içindeki şeytanlarla savaşmakla ve kendi cehenneminde yaşamakla meşguldür. Sonra bir gün karşısına bir hayalet çıkar. Onu sadece Alex görebilmektedir. En sonunda aklını mı kaçırmaya başlamıştır?

Zoë Hoffman doğuştan romantiktir. Yakışıklı Alex Nolan’la tanıştığında, bütün içgüdüleri ona kaçmasını söyler. Alex bile ona kaçmasını söyler. Ama Zoë bir şekilde, geçmişin hayaletlerinin kırık bir ruhta yeniden nefes alabileceğine, dahası aşkın boyutların ve mantığın ötesine ulaşabileceğine Alex’i inandıracaktır…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın