1 Eylül 2012 Cumartesi

0 Elizabeth Rolls - Hanımeli Kokusu


Harlequin'in Eylül ayı Historical kitabı Hanımeli kokusu harikaydı! Elizabeth Rolls daha önce okumadığım ve duymadığım bir yazardı. Ama kaleminin güçlü olduğu da değişmez bir gerçek. Dönemi yansıtan detayları okumak çok daha güzeldi.

Braybrook Vikontu Julian Trentham'ın mükemmel erkek tanımına uymadığını söylemeliyim. Yazarımız kızların ölüp ölüp dirildiği kusursuz bir erkek karakter yaratmak yerine kusurlu bir erkek karakter yaratarak aslında kimsenin mükemmel olmadığını gösteriyor. Tıpkı Christiana Daventry gibi... Vikontların her zaman kusursuz güzellikte, zengin, statü sahibi kadınları tercih etmeyeceklerini de okuyucunun gözüne sokuyor. Gözüne sokuyor diyorum çünkü bu dikkat çeken detay halini alıyor kitapta.

Christy, kısaca böyle diyorlar, gözlüklü, bir dükün gayri meşru kızı... Ama sadece bununla kalmıyor, inatçı, sivri dilli ve aynı zamanda yumuşacık kalbi olan bir kadın.

Sadece romantik bir aşk hikayesi de değil kitap. Aslında vikontun ailesinin içindeki diyalogları, bağları ve kardeşçe duyguları da okuyoruz. Bu da biraz diğer kitaplardan ayırıyor bence kitabı. Sadece aşk üzerine kurulu değil :) Hatta bazı yerler gülerek okuyacağınız sohbetler de var garanti ederim bunu :)

Karakterleri, olan olayları yazar çok güzel bütünleştirmiş ve duyguları da hissettiriyor.O dönemde olan çoğu olayı okuduğumuz kitapta görüyoruz ve bu kitapta birazcık görünenin arkasını göstererek mükemmel hayatın ardındakileri okuyoruz.

Okuyan var mı bilmiyorum ama ben beğendim. Yazarın başka kitapları çıkarsa da okuyacağımdan şüphem yok.


Kitabın konusunu arka kapaktan yazıyorum:

"Christiana Daventry sokağa atılmaktan kurtulmak için ne gerekiyorsa yapmak zorundaydı... Çekici, ama bir o kadar da kendini beğenmiş Lord Braybrook'un teklifini kabul etmek de buna dahildi. 
Braybrook vikontu Julian Trentham'ın ise, acil olarak bir mürebbiye ve refakatçiye ihtiyacı vardı.
Christiana Daventry inatçı ve dirayetli yapısıyla, bu iş için çok uygun görünüyordu. Ve Julian, gözlüklerinin ardında saklanmış farklı renklerdeki gözlerinin yumuşak kahverengi saçları ve üzerindeki elbisesiyle, tandığı hiç kimseye benzemeyen bu kadından gözlerini alamıyordu..."

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın