15 Eylül 2012 Cumartesi

4 Mary Wine - Her Şey Senin Uğruna


İlk okuduğum Nemesis Kitabı olmasının yanında yazarın da ilk okuduğum kitabıydı. Okuduğum yorumlarda bazı arkadaşların pek beğenmediğini görmüştüm ama ben beğendim. Evet klasik İskoç hikayeleriyle hemen hemen aynıydı ama yazarın dili akıcı ve olaylar da birbiri ile bağlantılıydı. Okurken eğlendim açıkçası. Karakterlerin bazı tavırlarına güldüğümde oldu. 

Shannon, Torin'in intikam için tutuştuğu bir klanın liderinin kızı. Torin, kızı kaçırıyor ve onunla aralarında büyük bir aşk ateşleniyor. Tabi bunun haricinde gelişen devlet meseleleri de var. Shannon'ın tavırlarını, güçlü ve gururlu duruşunu, boyun eğmemesini okumayı sevdim. Torin'in de barbar, kaba tavırları eğlenceliydi. Bu ikisi bir arada gerçekten hızla okunacak sayfaları oluşturmuşlardı. 

Torin'in başından beri Shannon'ı sahiplenmesi ve onun için uğraşması çok etkileyiciydi, hele ki evlenme teklif etmesi hiçbir İskoç'un yapmayacağı türden bir şeydi. 

Özellikle Shannon'ı kaçırmak için dört adamın seferber olması, Shannon'ın Donan Kulesi'ne ilk geldiğinde gördüğü muamaleyi okumak çok güzeldi. Bir hizmetçi gibi ev işlerine yardım etmesi Shannon aslında önemsiz biri gibi yetiştirildiğinin kanıtıydı. 

Bahar eğlencelerinin olduğu sayfalar çok eğlenceliydi. Zar oynamaları dans etmeleri... Çok beğendim.

Kısacası ben yazarın kalemini beğendim, akıcı, sürükleyici yazıyor... Diğer kitaplarını okumayı isterim. Özellikle kitapta görüğümüz karakterlerden Cameron ve Lindsey'i özellikle okumak isterim. Okumayanlara da tavsiye ederim. 


Kitabın konusunu arka kapak yazısından yazıyorum:

"Toprakları için ölmeye hazır, öfkeli bir Kuzey İskoçyalı... Torin McLeren!Babasının sevgisini hissedemeden büyümüş bir genç kadın... Shannon McBoyd!Halkına yapılan saldırının intikamını almak için harekete geçen Torin'in planı, düşmanının kızını kaçırarak esir almaktır. Bu plan onu, Shannon McBoyd'un masum güzelliğiyle tanışacağı bir yola sokar. Torin düşmanının kızı olan Shannon'ı intikam için kaçırmıştır ve bir İskoç kahramanına yakışır şekilde esirine hak ettiği gibi merhametli davranmalıdır. 
Esir alındıktan sonra hayatına bir köle gibi devam edeceğini zanneden Shannon ise, Torin'e karşı duyduğu öfkenin, kendisine gösterilen şefkat karşısında eridiğini görmektedir.  
Torin ve Shannon arasında gelişen olaylar Torin'i intikamından, Shannon'ı ise korkularından uzaklaştırabilecek mi? 
Aynı çatı altında olmak, düşmanca tavırlarla başlayan bu ilişkiyi be yönde devam ettirecek? 
Bir yanda tutku, diğer yanda intikam...1400'lü yılların büyülü atmosferinde geçen etkileyici bir roman."

4 yorum :

  1. Ben bu kitabı okudum gibi hatırlıyorum ama okuduklarımı zamanla unutmak gibi kötü bir alışkanlığım var :S Sanırım yeniden okuyacağım :)

    YanıtlaSil
  2. hah :) yeni bir kitap okuduysan unutmazdın ama bence oku seveceksin ben sevdim şahsen =)

    YanıtlaSil
  3. Eh bende istiyorum bunu! :)

    YanıtlaSil
  4. O zaman başka bir kitapla karıştırıyorum :) Tamamdır hatun :)

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın