28 Haziran 2013 Cuma

7 Donna Fletcher - Bekle Beni


Yine Epsilon, tarihi aşk romanı türünde yeni bir yazar ve yeni bir seri ile okurlarını karşıladı. :))

"Bekle Beni", Sinclare Brothers serisinin ilk kitabı ve seri toplamda 4 kitaptan oluşuyor. Her kitap bir Sinclare erkeğini anlatıyor. "Bekle Beni" kitabı da en büyük Sinclare erkeği olan Cavan'ı konu alıyordu. Bir de bu seri İskoç klanlarını sevenler için :)) İskoçya'ya da geçiyor haberiniz ola :)

Seri hakkında kısaca bir bilgi verdikten sonra yazarın kalemine değinmek istiyorum. Kolay okunan, akıcı bir kalemi var ama bence profesyonel bir yazar değildi. Benim için bir Garwood ya da McCarty kadar güçlü bir kalemi yoktu ama yine de okurken keyifli zaman geçirtip de bir çırpıda biten bir kalemi var. 

Kitap karakterlerini sevdiğimi söylemeliyim. Gerçi İskoç'ların tipik erkekleri gibiydi erkek karakter Cavan bu yüzden kendini sevdirdi :) Kadın karakterin, Honora'nın da ürkek görünüşünün altında güçlü bir karakter olduğunu okumak güzeldi. Ama yine de kitapta havada kalan şeyler vardı bana göre. Mesela Honora çok çabuk tutuldu bu bana biraz yapmacık geldi ve o zamanlarda kadınların cinsel yönden daha masum olduğunu okuduk kitaplarda ve burada Honora'nın çok açık olması ve Cavan'dan sevişme isteğinde bulunmasını pek beğenmedim. :) Gerçi yazar öyle uygun görmüş yazmış bize laf söylemek düşmez ama ben pek beğenmedim işte. 

Ahh bir de söylemeyi unuttuğum asıl nokta yazarın savaş sahnelerini biraz geçiştirir gibi yazmış olmasıydı ya da bana öyle geldi bilemiyorum. Şahsen sonlarında Mordrac ile karşı karşıya geldiğinde bir savaş okumayı tercih ederdim bu kadar kolay teslimiyet olmamalıydı :) 

Çok eleştirdim sanırım susuyorum :)

Biraz daha konuşursam kitap içeriğine gireceğim bu yüzden kısa kesiyorum. Bence çok da mükemmel bir kitap değildi. Ama yine de okurken keyifli zaman geçirten bir kitaptı. Bu yüzden tavsiye edebilirim :) 

Sinclare Brothers Serisi'nin kitapları:
  • Bekle Beni 
  • Under The Highlander's Spell 
  • The Angel and The Highlander
  • The Highlander's Forbidden Bride

Kitabın konusunu sizinle paylaşıyorum:
Evlilik onun için yalnızca bir kaçıştı… 
Savaşçı klanların, vahşi topraklarının gelecekleri için ölümüne mücadele ettiği İskoç dağlarının sisli çayırlarından gelen Honora Tannach’ı, hiçbir şey üvey babası ile aynı kalede kapana kısılmak kadar korkutamamaktadır. Bir İskoç klanının liderinin oğluyla evliliği ayarlandığında ise çok heyecanlanır… Ta ki nişanlısının Cavan Sinclare olduğunu öğrenene kadar. Bu vahşi savaşçı bir defasında hayatını kurtarmış olsa da Honora kimsenin bu denli yabani birini ehlileştiremeyeceğini bilmektedir - insanın içine işleyen gözlerinin ve keskin yüz hatlarınınsahiçbir önemi yoktur… 
En sonunda onu tutsak edenlerden kaçtığında, Cavan’ın tek düşüncesi klanını tehlikeli işgalcilerden korumaktır ancak güzel karısı çok tehlikeli bir dikkat dağıtıcıdır. Alev alev yanan bir tutku, onların tereddütlerini ortadan kaldıracak… Ve Cavan hiçbir şeyin gerçek aştan daha güçlü olamayacağını keşfedecektir.

7 yorum :

  1. İçimdeki İskoç aşkı depreşti, zaten "Sinc..." ile başlayan soyadını gördüğüm anda vuruldum :D

    YanıtlaSil
  2. hehe bende ona vurulmuştum gerçi çok da fena değildi şahsen serinin diğer kitaplarını okuyacağım da İskoç özlemimi tatmin etti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Garwood'un yeni bir kitabı çıkacaktı ne oldu o ya? :D

      Sil
    2. Çıktı :)) Aşk Seni de Vurur şuanda onu okuyorum :D

      Sil
    3. Kıl oluyorum sana kızım :P :D

      Sil
    4. bende senı sevıyorum :P

      Sil
  3. İskoç erkekleri varsa, okunur. ^^

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın