4 Haziran 2013 Salı

2 Simone Elkeles - Kusursuz Kimya


“Perfect Chemistry” serisinin ilk kitabı “Kusursuz Kimya”…

Kitap yorumuma geçmeden önce yazarın kalemi ve seri hakkında bilgi vermek istiyorum…
“Perfect Chemistry” serisi 3 kitaptan oluşan bir genç yetişkin dediğimiz türde aşk romanı. Lise son sınıf olan kötü çocuğun iyi güzel kıza aşkını konu alıyor. Seri aslında Meksikalı üç erkek kardeşin aşkını konu alıyor. İlk kitapta Alex Fuentes’i okuduk ikinci kitapta Carlos Fuentes üçüncü kitapta ise Luis Fuentes anlatılıyor.

Yazarın kalemi genel anlamda akıcı, sürükleyici ve güzeldi. Hafif ve okurken zevk veriyordu ama… bir Brittany bir Alex tarafından anlatılıyordu olaylar. Bu da kitabın genelinde okurken biraz kopukluk hissetmeme neden oldu. Yani demek istediğim bir olayı Alex’in ağzından okurken bölüm bitiyor ve yeni bölümü Brittany’nin ağzından okunuyor falan… Açıkçası madem her iki kahramanın tarafından olayları okuyacaktık üçüncü ağızdan yazılsaydı kitap daha iyi olurdu dedim. Bu şekilde pek sevemedim anlatım tarzını…

Çeviri güzeldi ama imla hataları vardı ve beni özellikle rahatsız eden şey kırk yıllık BMW oldu ‘beemwe’…bu şekilde yazılması garip geldi. Tamam belki onların dilindeki telaffuz bu şekilde olabilir ama biz de değil. Artık çeviriden midir yoksa imla hatasından mıdır bilemiyorum ama bunu okumak – birkaç kez hem de- beni rahatsız etti ki ben imla hatalarından o kadar rahatsız olmayan bir okurken!

Bunların haricinde kitabın konusunu sevdiğim için kitabı sevdim. Zaten kitabın orijinalinden okumak için kitapçılara bakıyordum Türkçe’sini okumak daha iyi oldu.

Çete üyesi Alex’in tavırları, duruşu, konuşması aralarda İspanyolca kelimelerin girmesi ve beyaz zengin güzeli olan Brittany’nin dış hayata karşı prenses davranışları… ve bunların arkasında her ikisinin de aslında içlerinde yatan ve sakladıkları sırlar… Bunları okumak güzeldi ve sürükleyiciydi.

Zaman zaman eğlendiğim sohbetler oldu, zaman zaman da Colin ve tavırlarına sinir olduğum noktalar oldu. Ancak Alex’in olduğu her sayfayı ayrı bir hevesle okuduğumu itiraf edebilirim.

Neyse çok uzatmadan yorumumu bitireyim. Şahsen okumak isteyen tavsiye ederim ama mutlaka alın okuyun da diyemem ama ben serinin ikinci ve üçüncü kitaplarını okumayı istiyorum sırf bu kitapta henüz küçük olan çocukların aşklarını ve büyümelerine tanık olmanın heyecanını yaşamak için.
Ayrıca kitabın da kapak tasarımını çok beğendiğimi söylemeliyim. Bu konuda benden tam puan aldı Artemis :))

“Perfect Chemistry” serisinin diğer kitapları;
  • Kusursuz Kimya
  • Rules of Attraction (çevrilmedi)
  • Chain Reaction (çevrilmedi)
Kitabın konusunu sizlerle paylaşıyorum:
Brittany Ellis görünüşte her şeye sahipti. Varlıklı bir aile, mükemmel bir sevgili ve ‘doğru’ bir arkadaş grubu. Ancak kimya dersinde, kasabanın ‘yanlış’ tarafında yaşayan çete üyesi Alex Fuentes’le laboratuvar partneri olmak zorunda kalınca, Brittany’nin kusursuz hayatı sarsılacaktı.  
Alex ‘kötü’ bir çocuktu ve üstelik bunun farkındaydı. Brittany’yi baştan çıkaracağına dair arkadaşlarıyla bahse girerken, genç kızın duyguları hiç de umrunda değildi. 
Fakat onları, kimyasal tepkimelerin en büyüğü bekliyordu. Aşk!  
Alex ve Brittany, aralarındaki karşı konulmaz kimyaya kapıldıkça, hiçbir şeyin göründüğü gibi olmadığını anlayacaktı. Alex hayatını ortaya koymalı, Brittany en büyük sırlarını gözler önüne sermeliydi. Bütün dünya onları ayırmaya kararlıyken, masum bir aşk onları birarada tutabilecek miydi?

2 yorum :

  1. Hatun çalışıyorsun ama maşaallah hala formundasın. Helal olsun vallahi :D

    YanıtlaSil
  2. yok pek formumda degılım hatun ya aksamları 1 saat okumayla anca bıtırıyorum kıtap haftada 1 kıtap :) gunde bır tane bıtırdıgım zamanlar oldu :P

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın