15 Eylül 2013 Pazar

3 Deborah Hale - Koruyucu Meleğim


Harlequin'in tarihi aşk romanlarından birini daha bitirmiş bulunuyorum. 
Deborah Hale "Aşkı Sana Sakladım" kitabıyla tanıdığım ve kalemini sevdiğim bir yazardı ve bu kitabı, "Koruyucu Meleğim"i de onun imzası taşıdığı için aldım aslında konusunu bile okumamıştım ama ne yalan söyleyeyim orta derecede bir kitap geldi, çok çok beğendim diyemeyeceğim bir kitap oldu. 

Şu blog hayatımda çok nadirdir bir kitabı beğenmeme durumum bu yüzden de okuyun diye de tavsiye edemem. Bana göre aşk konusunda yetersiz kalmış, bazı olaylar geçiştirilmiş ve bazı şeyler çok çabuk kabul edilmiş gibiydi... yani okuduğum aşk romanlarının yanında çok yetersizdi ve yazarın ilk okuduğum kitabının yanında oldukça da sönük kaldı. 

Edmund'un yaşının Julianna'dan bu kadar büyük olması biraz rahatsız etti beni, tamam biliyorum genelde tarihi aşk romanlarında erkekler neredeyse 5-10 yaş büyük oluyorlar aşık oldukları kadınlardan ama burada adam kadından 20 yaş büyüktü hani cidden babası olacak yaş neredeyse ve bu... ımm... bilemiyorum okurken hep Edmund'u yaşlı biri diye canlandırdım gözümde ve Julianna'nın ona karşı bazı duygular beslemesi... yorumsuzum! 

Julianna'nın ağabeyinin yaptıklarını ortaya çıkarmaları ve onun hapse girmesi... hangi ara oldu anlamadım hatta acaba sayfa mı atladım diye de düşündüm. Bir de Crispin'in ne zaman döndü onu da anlamadım birden ortaya çıkıverdi adam. Vanessa kötü görünüyordu birden iyilik meleği oldu... 

Sanırım ilk defa bir kitap için kitap içeriği uyarısı yapmadım ve buna bende şaşırdım.

Kitap benim için 5 üzerinden 3 alınacak bir kitaptı, 3 vermemin sebebi tamamen yazardan dolayı. Okusanız da olur okumasanız da! Özellikle okuyun diye tavsiye edemem. Deborah Hale kalemini sevdiğim bir yazardı acaba sadece bu kitabı mı böyle yoksa numunelik olarak çok iyi yazdığı kitap Aşkı Sana Sakladım kitabımı bilmiyorum ama sanırım yeni bir kitabı çıktığında yine şans verip okuyacağım. 

Kitabın konusunu aşağıda sizlerle paylaşıyorum: 
Edmund Fizthugh, uzun yıllarını denizlerde geçirdikten sonra artık evine dönmüş ve kendini kitaplara ve hayır işlerine vermiştir. 
Edmund Fizthugh, ailesinden geriye kalan yeğeni Crispin'i canından çok sevmektedir. Crispin uzun sürecek bir sefere çıktığında, nişanlısı Juliana'nın üvey kardeşi tarafından zorla evlendirilmek istendiğini öğrenir ve kızı koruması altına almak amacıyla onunla kâğıt üstünde evlenmenin en doğru seçenek olduğuna karar verir. 
Ancak aşkın kapıyı ne zaman çalacağı hiç belli olmaz.
Juliana Ramsey, koruması altına girdiği kocasına hayranlık duymaktadır. Edmund'la kısa zamanda çok yakın arkadaş olurlar ve bir sürü şey paylaşırlar. Crispin'in dayısına karşı hissettiklerini kendine bir türlü açıklayamamaktadır. 
 Ancak kaderin onlara bir sürprizi olacaktır. 

3 yorum :

  1. İlk okumuş olduğunuz kitabı okuyayım ben ozaman:) merak ettim!teşekkürler bugüzel post ve öneri için..rabia

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kitabı "Aşkı Sana Sakladım" kitabıydı, onu tavsiye ederim ben beğenmiştim onu nasıl bitti anlamamıştım :)

      Sil
  2. Yorumun sonuna link eklendiğinde yorum yapmak için değil de reklam yapmak için buradaymışsınız hissi veriyor. Pek hoşumuza gitmediği için yayınlamıyoruz. Bilginize.

    YanıtlaSil

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın