14 Aralık 2014 Pazar

0 Shannon Drake - Geceyi Keşfet ( Graham Clan #2 )



Graham Clan serisinin ikinci kitabı Geceyi Keşfet'te bitti. İskoçları ve tarihi aşk romanlarını sevdiğimi bilirsiniz. Dolayısıyla da bu kitabı beğendim. Tabi kusurları vardı ama konu güzeldi. Eeeee İskoç kitabı beğenmemek ne mümkün ;)

Öncelikle çeviri daha iyi olabilirdi bence, bunu söylüyorum çünkü okurken akıcılığı bozacak derecede kurulmuş cümleler vardı, devrik ve yüklemsiz yarım cümleler... Ahh tabi bir yerde "of course Ingrid" cümlesi çevrilmemişti bile. Acaba editör de mi atladı bu kısımları merak ettim. Hadi çeviride oldu bunlar diyelim ama editörden de bunların düzeltilmeden basılması bence olmamış. Biraz daha özen Olimpos.

Bu kısmı saymazsak güzel bir kitaptı. Beğendim ve zevkle okudum. Kyra'nın asi ve cesur bir kadın olması ve ona karşılık Arryn'in de dediğim dedik dik kafalı istediğini yapan bir tavır takınması çok güzeldi. Arryn yaralı bir aslan ve Kyra'da kafese kapatılmış bir kuş gibiydiler. Mutluluğu birbirlerinde bulmaları süper!


Kitaba dair bahsetmek istediğim bir sürü şey var ama kitap içeriğine giren bir yorum yapmak istemiyorum o bakımdan da o kısımları es geçiyorum. Ama özellikle belirtmek isterim ki savaş kısımları müthişti! Okurken gözümün önünde canlandırmak hiç zor olmadı.

Kitapta, aşk, bağlılık, sadakat,ihanet, savaş ve intikam her duygu işlenmişti. Tam bir keyifle okunacak İskoç romanıydı tabi yukarıda belirttiğim hatalar olmasaydı. Onları da artık bir daha ki basımda düzeltirler diye düşünüyorum.

7 kitaptan oluşan Graham Clan serisinin ikinci kitabı da ülkemizde yayımlanmışken dilerim üçüncü kitabı içinde fazla beklemeyiz.

Graham Clan Serisi:


Orijinal Adı: Conquer The Night
Çevirmen: Özlem Menemencioğu Boğahan
Yayınevi: Olimpos Yayınları
Satın almak için: Kitapyurdu

Kitabın tanıtım yazısı:


Satış rekorları kıran, ödüllü yazar Shannon Drake ortaçağ İskoçya’sını anlatan sürükleyici yeni bir destanla dönüyor.

13. yüzyılda İskoçya… İskoçya kralının vefatından sonra İngiltere Kralı Edward I’in İskoçya üzerinde hak iddia etmesi üzerine, William Wallace’ın liderliğinde özgürlük savaşının başlatıldığı ve tüm özgürlük savaşçılarının kanun kaçağı olarak kabul edildiği yıllar...

Bir tarafta karısını, doğmamış çocuğunu, akrabalarını katletmiş, evini yakmış Kinsey Darrow’dan intikam almaya yemin etmiş bir kanun kaçağı Arryn Graham, diğer tarafta, kralın gözdesi Kinsey Darrow’la zorla nişanlandırılmış Kyra...

Kyra, Darrow’la evlenmemek için Tanrı’yla her türlü anlaşmayı yapmaya hazırdır... Ama Tanrı’nın onu bir zalimin elinden kurtarıp, bir kanun kaçağının merhametine bırakacağından habersizdir. Kralın gözdesi Kinsey Darrow’un nişanlısının kaderi bir kanun kaçağınınkiyle kesişir.

Shannon Drake bu kitabında; dikkatle araştırılmış, tarihi detaylarla süslenmiş tutkulu bir aşkı anlatıyor. İntikamın, aşkın, tutkunun, zaferin, yenilginin bir arada yaşandığı bu muhteşem romanı, soluk soluğa okuyacaksınız... - “Beş yıldız!

Shannon Drake ışık saçıyor!” - -KAT MARTIN

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın