25 Kasım 2017 Cumartesi

0 Jessica Koch - Ufka Çok Yakın (Danny Üçlemesi #1)


~~~*~~~
"Sana ne istediğini seçmen için üç şık sunuyorum ama bunların acı sonuçları olabilir, ona göre.
1. Dertsiz tasasız bir bekar hayatı.
2. Ben.
3. Hayatının sonuna kadar birlikte mutlu mesut yaşayabileceğin kendine göre bir sevgili. 
Seç birini."
~~~*~~~

Tüyap'ta bana şiddetle tavsiye edilen bir kitap olan Ufka Çok Yakın bitti.

Kitap kelimenin tam anlamıyla gerçek hayattan alıntı ve her şeyden önemlisi yazarın kendi hayatından... ilk büyük aşkından... belki ilk kalp kırıklığından... ilk kaybettiği aşkından... 

Etkileyici bir hikaye... sonunda ağlatan bir hikaye...

Kitabı çok sevdim. Aslında kitabın kurgusunu... yok hikayesini çok sevdim. Çok güzel, imrenilecek, istenilecek bir hikaye ama asla o sona sahip olmak istemeyeceğiniz bir hikaye.

~~~*~~~
"Sanırım duygu ve düşüncelerimi önemseyen birine ihtiyacım var, gerçeklerden kaçan birine değil. Evet, beni gerçekten tanımak isteyen biriyle olmak istiyorum. Kolay kolay korkmayacak biriyle... Bu ilişkiyi istiyorsa bu konuda kararlı olmalı."
~~~*~~~

Kitaba dair kısaca bahsetmek gerekirse ki uyarıyorum spoiler verebilirim hazırlıklı olun. Bir festival gibi bir şeyde tanışan Jessica ve Danny aralarında gelişen aşka kendilerini kaptırmaya hazırdırlar. Her ne kadar Danny bu aşkın olmasını istemese de ne yazık ki duygularına engel olamaz. Ancak Danny'in öyle bir sorunu vardır ki bu hikayenin sonunu yıkıcı yapar.
Danny, HIV virüsü taşımaktadır. Henüz aktif hale geçmemiş olan virüs bir gün aktif olacak ve Danny'nin hayatı sona yaklaşacaktır. Bütün bunlarla baş etmeye çalışırken bir de kendisi gibi geçmişten yaralı ev arkadaşı Christina'yla uğraşıyordur. Bütün bunların arasında bir aşka yer yokken kalbi söz dinlemeyip Jessica'ya doğru kanat çırparken Jessica da kollarını açmış onu beklemektedir.

Jessica ve Danny'nin hastalıklarla, çevresel etkilerle, arkadaşlarıyla ve aşklarıyla verdikleri hayatta kalma savaşı ve onun sonucunu anlatan süper bir hikaye... 

Bir yaşanmış, geçmişte kalmayı başaramamış, acısı azalsa da izi hala yerinde olan bir anının kitabı... unutulmamış bir aşkın...

~~~*~~~
İlk defa bu eve, bu aileye ait olmak, onun bir parçası olmak istedim.
~~~*~~~

Etkileyici bir hikayeydi. Sanırım bu kadar etkilemesi de gerçek olması... yaşanmış olması... ben kendimi böyle bir kayıptan sonra nasıl ayakta tutarım bilemiyorum ama Jessica Koch'u da tebrik ediyorum verdiği sözleri tutmuş...

Kitaba dair beğenmediğim şeylerde vardı. Öncelikle Danny Alman-Amerikalı melezi ve her iki dili de konuşuyor ki bazen dili İngilizce'ye kayıyor. Kitapta bunu okuyoruz ve çevirmen İngilizce kısmları öyle bırakmış  keşke  onları çevirseymiş aşağıya editör notu eklemek yerine... ben onları anlayacak kadar biliyordum anladım ama bilmeyenler için sıkıcı olur ayrıca bildiğim halde anlatımda kopukluk hissettim.

Bir de kitap Almanca'dan çevrilme ve dolayısıyla da şehirler Almanca adıyla yazıyor. Bir iki yerde Münih'in Almancası München'i görmek güldürdü. Keşke daha dikkatli incelenseydi dedim. 

~~~*~~~
İleride bir gün, artık burada olmadığım zaman... Ufka yaklaştığında, belki bana da yaklaşmış olursun."
~~~*~~~

Bunun dışında diyebilecek hiçbir şeyim yok. Ama şunu söyleyebilirim ki müthiş bir hikaye. 
Dedim ya beni ağlattı o kadar yani. 

Çeviriden çok bir şey beklemeden bence okuyun. Kitabın konusu için okunur. Sahip olunan anılar için... yaşanmışlıklar için... her şeyden önemlisi o unutulmamış aşk için... dünyada kendine bir isim bırakmayı başarmış Danny için...

~~~*~~~
Biz birbirimizi karşılıksız bir aşkla sevmiştik; acıyla ve birbirimize olan güvenimizle bağlanmış, bütün bunları kendi çabamızla yaratmıştık.
Biz birdik ve ömür boyu beraber kalacaktık.
~~~*~~~

Okuyun. Her şeyden önemlisi yazarın kitabın sonunda yazdığı kitabın gelirinden bir kısmını bağışlayacağı için... okuyun! 

Unutulmamış, geçmişte kalmayı başaramamış, izlerini hala gösteren ve içinizi burkan bir aşk hatırına... Delice sevmiş olan Danny'nin hatırına okuyun. 

Kitabı orijinal dilinden okuma şansım yok ne yazık ki bu yüzden çeviriye laf atmak istemiyorum ancak kitabın akışında bir şeyler olmamış hissi veriyordu bu yüzden sadece kitabın hikayesine, yaşanmışlığına 5 üzerinden 4 veriyorum. 

Danny Üçlemesi Serisi Kitapları


 Kitabın adı    : Ufka Çok Yakın
Orijinal adı   : Dem Horizont So Nah
Yazarı           : Jessica Koch
Çevirmen      : Melisa Karataş Yılmaz
Seri bilgisi     : Danny Üçlemesi #1
Yayınevi        : Aspendos
Sayfa sayısı    : 472

Kitabın tanıtım yazısı:

Çok büyük bir aşk.

Çok büyük bir acı.

Genç bir kadın olan Jessica, hayatın tadını çıkarıp güzel bir geleceğe hazırlanırken Danny’yle tanışır. Ondan ilk görüşte etkilenir ama Danny’nin yakışıklılığı ve kendine güveninin altında bir gizem yatmaktadır.

Jessica günler geçtikçe Danny’nin sırrını öğrenmeye çalışır. Gerçekler yavaş yavaş su yüzüne çıkar. Danny’nin travmatik bir hayatı olmuştur. Doğduğu yerden ve ailesinden uzakta, hayatı için savaşmaktadır.

Tüm zorluklara rağmen Jessica ve Danny arasındaki aşk büyür. Danny’nin yalnızca geçmişi karanlık değildir, geleceği de önceden belirlenmiştir. Onlarınki zamana karşı bir yarıştır.

Arkadaşlık, özgüven, cesaret, acı, çaresizlik ve her şeyi bırakıp kaçma isteğinin iç içe olduğu bir hikâye bu. Her şeyiyle gerçek bir hikâye…

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın