13 Ağustos 2018 Pazartesi

0 Öykü Odabaş - Keltler Son Esir Arunas (Keltler Son Esir #1)


~~~*~~~
Genç kız, titrek sesiyle mırıldandı, "Bedenim toprağın altında çürürken, özgür bir ruh olarak yıldızlarda seninle buluşacağım. Ruhumu bir daha kimseye vermeyeceğim. Beni beklediğin her gün, varlığını burada onurlandıracağım."
"Bedenim çürümeye başladığında," derken gülümsüyordu Alb. Toprağın altına giremeyecekti, çünkü öldüğünde bir gemide olacağını biliyordu. "Özgür bir ruh olarak yıldızlarda olacağım. Ruhum, seni bekleyecek ve yeniden, birbirimizin olabilmek için dünyaya düşeceğimiz an gelesiye kadar, varlığımı onurlandırdığın günler için yıldızlardaki yuvamızı hazırlayacağım."
~~~*~~~

Veee çok merak ederek aldığım, kapak tasarımına bayıldığım kitap Arunas bitti. 

Öncelikle, ciddi anlamda kapak tasarımını sevdiğimi söylemeliyim. Hem cildi, hem iç kalın kapağı, hem ilk sayfadaki tasarım, hem bölümlerdeki resimli tasarımlar muhteşemdi. Tam da kitabına göreydi ve bizlerin historical romanslarda görmeyi sevdiğimiz tasarımlardandı. 

Öykü Odabaş'ın daha öncelerde 3 kitabını okumuştum ve kalemini biliyordum. Ancak şunu söylemeliyim ki kalemini çok güzel geliştirmiş, o kitaplardan sonra bu kitapla resmen bir çığır aşmıştı. Belki de Öykü Hanım hep bu tür yazmalı çünkü kalemi bence bu türde daha güçlü. 

~~~*~~~
Sanki sürekli koruması gereken ama şımarıklığı yüzünden zapt edilmesi zor olan bir asil gibiydi kız. O yüzden önce kanadını kırmak, sonra iyileştirip tekrar uçmayı öğretmek gerekiyordu. 
~~~*~~~

Akıcı, merak uyandırıcı, heyecanlı, boş savaşlı, aşk dolu, romantik bir kurgusu vardı kitabın. Yabancı yazarlarda sıkça okumaya alıştığımız türdeydi ve sanki bir Türk değil de yabancı yazardan okuyormuş gibi hissettim. O kadar iyiydi bence.

Kitabın kısaca konusuna değinmek gerekirse, Arunas evliliklerinin henüz ilk birkaç gününün sonunda klanının saldırıya uğraması sonucunda Romalı askerlerle anlaşma yapan kocasıyla beraber klanının iyiyliği için onlarla savaşmaya başlar. Kocası Alb, Arunas'ın iyiliği için kendilerini yüzlerini göstermeyen savaşçılar olarak saklayarak Arunas'ın kadın olduğunu gizler ve bu şekilde köle olarak satılmasını engellemeye çalışır. Ancak Roma'da işler umdukları gibi gitmez. Arunas'ın yaralanan kocası yolculukları sonrasında ölür ve o sırada hamile olduğunu öğrenen Arunas için hayat daha çekilmez hale gelir. Artık yanında hayatta kalmayı başaran sayılı askeri ve kendisi bilmediği topraklarda hayatta kalmak zorundadır. Ne yazık ki hiçbir şey Arunas için iyi gitmemektedir. Uğradıkları saldırı sonucunda herkesi kaybeden ve kendisi kaçması sonucunda hayatta kalmayı başaran genç kadın, Arne ve adamları ile yeni bir maceraya adım atar. Tabi kimse onun kim olduğunu bilmemektedir. 

~~~*~~~
Bu kadın, bir ömür yatağında istediği tek kadındı. Adamın canını sıkan, genç kızın bunu bir ömür kabullenmeyecek olması olurdu o kadar ama bazen, arada sırada yakaladığı bakışlardan, bir şansları olabileceğini düşünüyordu.
~~~*~~~

İşler iyice sarpa sarınca, olaylar daha da karışınca ve aşk kapıyı çalınca hayatları biraz düzene girerken aslında daha da karmaşıklaşıp yaşamak için daha fazla sebepleri olmaktadır. 

Alb'in Arunas'ı korumak için yaptıkları çok güzeldi. Ama Arne'nin yaptıkları... muhteşemdi. 

Arne ve ekibini sevdim. Birbirlerine bu kadar güvenmeleri ve aralarındaki dostluk çok iyiydi. Arunas'a karşı tavırları, onun kadın olduğunu bilmeden önce ki halleri eğlenceliydi zaman zaman. Ama bazen de sinir ettiğini söylemeliyim.

Arunas'ın kimliğinin ortaya çıkması, sonrasında kurulan plan tam da olması gerektiği gibiydi. Her şey yolunda gidiyor gibi göründüğünde ortaya çıkan Antonius ortalığı iyi karıştırdı ve bence o şekilde ölmeyi de hak etti. 

Kitabın en büyük sürprizi Lucius ve Aranwen'di. Ben bu çifti ciddi ciddi olumayı isterim çünkü çok eğlenceliler. İki savaşçı, iki inatçı keçi... daha ne olsun :)

~~~*~~~
"Öyle vahşi topraklarda yaşıyoruz ki küçük, karşına çıkacak erkeğin, senin gibi bir güzelliği ilk gördüğü anda altına almaması mümkün değil. oysa sen o kadar şanslısın ki, seni karısı olarak ilan etmeden ruhunu acıtmayı göze alamayacak bir adamın yanındasın."
~~~*~~~

Gailleann... bence kitabın en büyük gizemi ve merak uyandıran adamı oldu. Çünkü birden çıktı ve Arne ve ekibinin hayatını kurtardı ve onlara yeni bir hayat verdi... ama içinde oldukça gizem barındırıyor. Nedense göründüğünden daha fazlası olduğunu hissettirdi. Hele ki o son bölüm yok mu? İşte o bir sonraki kitabın bir an önce çıkmasını istememe neden oldu. 

Evet, yazar okurlarına bir jest yapmış ve Keltler - Son Esir serisinin ikinci kitabı Helen'den bir bölün paylaşmıştı. 

Ne diyelim heyecanla bekliyoruz. Umarım çok beklemeyiz. Zaten historical romans okumaya açız bizi bari sizler doyurun :)

~~~*~~~
"Kocan gerçekten gelecek mi?" Sorusundaki muzip tını, Arunas'ı rahatsız etti. 
"İnan bana, gelecek," derken sesinde en ufak bir şüphe yoktu. 
"Peki adamlarımı geçecek kadar iyi bir savaşçı mı? Topraklarımıza girmek o kadar kolay değildir."
"O onurlu ve aşık bir adam."
~~~*~~~

Şuraya bir de not düşeyim. Bu kitabı, sonunda yayınlanan yeni kitabın ön okumasına dayanarak seri olduğunu düşünüyorum ve bir seri adı var mı emin değilim ama ben seriye Keltler - Son Esir adını verdim çünkü çıkacak ikinci kitabın adı Ketler - Son Esir Helen... bu yüzden serinin adı blogda bu şekilde yayınlanacak yazarından başka türlü olduğuna dair bir bilgi gelmeyene kadar ;) 

Keltler - Son Esir Serisi


Kitabın adı       :  Keltler - Son Esir Arunas
Yazarı               :  Öykü Odabaş
Seri Adı            : Keltler - Son Esir #1
Yayınevi            : Gitane
 Sayfa sayısı      : 416


Kitabın tanıtım yazısı: 

Günümüzdeki Türkiye’nin Karadeniz Bölgesi
Doğanın çetin şartlarında başlayan hikaye;

‘’Yaşlılar,’’ dedi adam… ‘’Atalarının topraklarına gitmeyi tercih edeceklerdir’’ Gözleri kızını buldu o anda; ‘’Burada fareler gibi Romalılardan kaçacağımıza, yolda ölmeyi tercih ederiz.’’

Roma işgalindeki Britanya’nın soğuğunda bulunan Antonine Duvarı’nda, mucizeler için yakarışlarla dolu bir maceraya dönüşüyor… ‘’ Bir köle ne işe yarar

O Antonine Duvarı’nın son esiriydi…
‘’Ben kocan kadar güçlü müyüm?’’

Bu tarihi kurgu, bildiğiniz tarihi kurgulardan değil…
Klişelerden arındırılmış bir maceraya hazır mısınız?

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın