25 Ekim 2012 Perşembe

0 Elizabeth Rolls - Yaban Sümbülleri


Elizabeth Rolls'un okuduğum ikinci kitabıydı ve çok beğendim. Zaten yazarın dilini, konuları ele alışını ve anlatım tarzını açıkçası kalemini seviyordum bu kitap da bu yüzden okuduğum güzel tarihi aşk romanlarından biriydi.

Kitaptaki acılar resmen içimi titretecek kadar hissettirdi bu yönden yazara hayranım. Mutlu anları her yazar okuyucuya hissettirir ama acı anılarla her yazar okuyucunun tüylerini ürpertmez içini acıtmaz. Bu yazar bunları hissettiriyordu.

Max, başında her ne kadar hayranlık uyandırıcı bir karakter olsa da Verity ile olan ilişkilerinde hep yanlış şeyler söyleyip yanlış şekilde davrandı. Bu yönden çok sinir oldum ve bazı davranışlarında da kaşlarımı çattım. Richard... Max'in kardeşi gerçekten çok sevimli bir karakterdi. Herhalde Verity'nin de en büyük destekçisidi.

Verity'nin karakteristik özellikleri gerçekten hayranlık uyandırıcı gerçi tek kötü tarafı her şeyi üzerine alınmasıydı ama Max'de zaten hep o şekilde imalarda bulundu.

Londra'daki balo salonundaki olaylar şaşırtıcıydı bu konuda detaya girmeyeceğim ama alışılagelmişin dışında bir sahneydi okuduklarımız...

Ben kitabı çok beğendim ki zaten yazarın Hanımeli Kokusu kitabını okuduktan sonra aynı yazar olunca konusunu bile okumadan aldım iyi ki de almışım dedim.

Şiddetle tavsiye ederim eğer tarihi aşk romanı okumayı seviyorsanız. Ben çok beğendim. Çeviri de en az yazarın dili kadar kusursuzdu. Hiç hata yoktu, devrik cümleler yoktu. Gerçi Harlequin bu konuda hep titiz çalışıyor. :))

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:

"Ezilmeye çalışılan bir hizmetçi mi yoksa zarif bir hanımefendi mi?Lord Max Blakehurst, Verity’i ilk gördüğünde onun gam yüklü, çekingen, tutuk bir hizmetçi olduğunu sanmıştı. Gerçekte, yıllarca hizmet ettiği Albay Scott’ın kızı olduğundan habersizdi. Bir zamanlar, babası öldüğünde bu genç kıza yardım etmiş olduğunun farkında bile değildi. Yeniden karşılaştıkları günlerde Verity, tahammül edilmesi çok zor bir hayat yaşamaktaydı. Max, bu duruma kendi gözleri ile şahit olduğunda ona yardım etmek isteyip kendisine şok edici bir teklifte bulunmuştu. Verity’i, metresi olarak götürecekti!Max, kalbini kaptırmaya başladığının farkında değildi. Tam Verity’i ikna ettiği sırada onun gerçek kimliğini öğrenmesi, Max’i alt üst etmişti. Onca kıymet vermiş olduğu Albayının kızı olan bu hanımefendiyi yanında metresi olarak tutması mümkün değildi. Bir skandal çıkmasını önlemek için evlenmekten başka çaresi yoktu!"

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın