26 Ekim 2012 Cuma

0 Sarra Manning - Aşk Kaç Beden


Öncelikle yazarın kaleminin çok iyi olduğunu söyleyerek yorumuma başlamak istiyorum. Anlatımı çok akıcı, sürükleyici ve okuyucuyu kitaba bağlayan bir şekilde. Evet kalın bir kitap ama dili o kadar sade ve akıcı ki sayfaları nasıl çevirdiğinizin farkına varamıyorsunuz ve bir bakmışsınız kitap bitmiş.

Neve... zaman zaman beni sinir ettiğini itiraf etmem gerek. Gerçekten çok güvensiz. Halbuki diğer insanlardan ayıran bir özelliği var ama farkında değil. Çevresindeki insandan daha bilgili daha zeki ve daha kültürlü bir yerde ama onun için önemli olan ince ve uzun olmak... Ahh Tanrım!!! Gerçekten kilo takıntısına ben sinir oldum okurken. Max'a bu yüzden hak verdim.

Kısaca karakterleri şöyle tanıtabilirim size. Neve kendine güvensiz vücudu ile küskün 25 yaşında zayıflamaya çabalayan balık etli bir kız. 44 beden ve 36 beden olma amacında. Max'da çok popüler ve her istediği kızı elde etme potansiyelinde bir erkek. Yani tipik erkek modeli. Ve bunlar "krep" bir ilişkiye başlıyorlar. Ne demek istediğimi kitabı okuduğunuzda anlayacaksınız. Ayrıca bu benzetmeyi de seveceksiniz. Ben çok beğendim... :)

Kitap içeriğine giren bir yorum yapmak istemiyorum, okuyacak olanların hevesini kaçırmayayım. Bu yüzden çoğu beğendiğim ve zevkle okuduğum sahneyi söyleyemeyeceğim ama özellikle beğendiğim bir iki yerden bahsetmek istiyorum.

Neve'nin babasının özür dileyemeyeyip de üzgün olduğunu gösterme şeklini okumak çok güzeldi. Tipik bir aile hissi uyandırdı bende. Max'in de Neve'nin kilo takıntısı ile söylediklerinde yerden göğe kadar hakkı vardı. Ayrılık safhasındayken ki sözleri.. Ki Neve'de zaten haklı olduğunu anladı. Aslında Yuri'nin verdiği partide ikisinin karşılaşmaları ve konuşmaları... Bir yerde biliyor musunuz okurken Max'in Neve'ye gerçekten aşık olduğunu fark ettim ama işte yine de Max'in alaycı umursamaz tavırlarından sonra emin olamadım.

Favori sahnem son sahneydi. Çok güzeldi. Çok romantikti. Özellikle Neve'nin inancını ve o inancını yerine getirmeye çabalaması çok iyiydi.

Kitaptan daha fazla bahsetmeyeyim. Ben şahsen çok beğendim ve aşk romanı severlere okumasını tavsiye ederim. Kapak tasarımında dudak falan kullanılmış ama korkmayın içeriğinde cinsellik yok. Yani tarihi aşk romanlarında okuduğumuz kadar... Daha fazlası yok.

Kitabı eleştirebileceğim ya da kötüleyebileceğim bir nokta var mı derseniz... Hayır, yok! Yalnızca bir iki yerde imla hatası vardı o da birkaç kere o yeri okursanız dikkatinizi çekiyor. O da bu kitabın küçük bir nazar boncuğu olsun =)

Kitabın konusunu aşağıda belirtiyorum:

"Kuralları Yıkmanın Tam Zamanı! Kitap kurdu olan tatlı Neve Slater oyunu hep kurallarına göre oynardı, ta ki Maxla tanışana kadar. Neve Slater, arşivde çalışan kitap tutkunu yirmi beş yaşında genç bir kadındır, ama Nevein kendisiyle ilgili çok ciddi bir sorunu vardır: Beş yıldır şık olduğu ve üç yıldır görmediği platonik aşkı William, Londraya dönmeden önce otuz altı bedene inmek ve Williamı kendisine âşık etmek. Neve bu süre zarfında çok ciddi bir diyet ve egzersiz programı uygular, yalnızca fiziksel olarak değil, her anlamda mükemmel olmalıdır. Daha önce hiç ilişkisi olmayan Neve ilişki yaşamanın da ne demek olduğunu deneyimlemek ister ve kendisini kız kardeşi Celianın çalıştığı dergide editörlük yapan çapkın ve seksi Maxla çıkarken bulur. Acaba William döndüğünde her şey Nevein hayal ettiği gibi mi olacak? Ya da otuz altı beden olduğu zaman Nevein tüm sorunları çözülecek mi? Yoksa başka, bambaşka gerçeklerle mi yüzleşmek zorunda kalacak?"

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Kitap ya da yazı hakkındaki görüşünüzü bizimle paylaşın